نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
مصاحبه جعلی و امید به وعدههای سرخرمن!
سرویس سیاسی-
روزنامه بهار روز پنجشنبه در یادداشتی با عنوان «حضور فیلمسازان گمنام نشانه چیست؟» یکی از دلایل عدم اقبال فیلمسازان شناخته شده در ستادهای انتخاباتی حسن روحانی را ناشی از ناامیدی اهالی فرهنگ و هنر از کارنامه دولت یازدهم در عرصه فرهنگ عنوان کرد و نوشت: «عدم حضور فیلمسازان شناخته شده در کنار ستادهای انتخاباتی در این دوره از جهاتی هم میتواند نشانهای خطرناک از بیتفاوتی اهالی فرهنگ نسبت به انتخابات این دوره باشد».
چندی پیش حمید فرخنژاد، بازیگر سینما که در دوره گذشته از جمله هنرمندان حامی روحانی بود، نیز در مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت: «گر بدهی رای به من چنین کنم، چنان کنم و باز هم ایام انتخابات اومد و جماعت هنری عزیز دل شدن، دوستان عزیزم بدینوسیله صراحتا و در کمال هوشیاری اعلام میکنم از شنیدن حرفها و وعدههای انجام نشده از یمین و یسار خسته شدم و دیگه هم قصد ندارم کسی رو از هراس اومدن کس دیگه بترسونم، فقط آرزو میکنم امورات مردم به دست هر کسی افتاد خداوند بهش وجدان مضاعف عنایت کنه که این مردم این روزا خیلی لنگشن.»
مصاحبهسازی برای تخریب نامزدهای جریان رقیب
روزنامه شهروند روز چهارشنبه مصاحبهای منتسب به اسدالله بادامچیان از اعضای ارشد حزب موتلفه منتشر کرد و از جانب وی به تشریح دستاوردهای دولت یازدهم (بخوانید دستاوردسازی) و تخریب نامزدهای جناح رقیب پرداخت و نوشت که بادامچیان معتقد است: «رای قالیباف از سال 92 کمتر است و دوره رأی با کیک و ساندیس گذشت و قالیباف کارنامه بدی را برای خود به جا گذاشته است».
این مصاحبه ساختگی و دروغین پس از انتشار با هدف ایجاد انشقاق و تفرقه بین جناح رقیب، از سوی رسانههای حامی دولت به صورت گسترده و انبوه در شبکههای مجازی توزیع شد که البته بلافاصله از سوی روابط عمومی حزب موتلفه تکذیب و اقدامی با هدف انحراف افکار عمومی عنوان شد. در اطلاعیه روابط عمومی این حزب تاکید شد: «آقای بادامچیان مطالب روزنامه شهروند روز چهارشنبه13/2/96 را که از قول ایشان بیان شده، کاملا تحریف شده تقطیع شده، و همراه با دروغ دانستند که به قصد انحراف افکار عمومی تهیه شده است. ایشان درج چنین مطالبی را که بمنظور تفرقه بین اصولگرایان انجام میگردد محکوم کرد. وی از مردم هوشمند کشورمان خواست به چنین مطالبی اهمیت ندهند. آقای بادامچیان ضمن دعوت همه خبرنگاران و رسانهها به رعایت اخلاق حرفهای گفت: امثال این روزنامههای دولتی نباید با توسل به دروغ تلاش کنند که مردم را بسوی نامزد مورد نظر خود جلب نمایند و نتیجه این جنگ روانی بسود آنها نخواهد بود. روابط عمومی حزب موتلفه اسلامی حق پیگیری قضایی را برای حزب محفوظ میداند و از دادستان محترم و کمیسیون نظارت به امور انتخابات میخواهد نسبت به این دروغ پراکنیها رسیدگی جدی نمایند».
این روزنامه روز پنج شنبه در تکذیبیهای نوشت که متاسفانه روز گذشته در فرآیند انتشار روزنامه به دلیل خطای انسانی(؟!) متن گفتوگوی شخص دیگری به نام جناب آقای اسدالله بادامچیان به چاپ رسید که بدین وسیله ضمن عذرخواهی از ایشان و خوانندگان محترم روزنامه متن اصلی گفتوگوی روزنامه شهروند با عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی منتشر میشود. انتشار مصاحبه دیگران به اسم فردی دیگر به روشنی گویای میزان صداقت، تعهد حرفهای و سلامت سایر مطالب روزنامههای زنجیرهای است.
دولت در حوزه اقتصادي آرامش و ثبات را حاكم کرده است!
شهروند همچنین در مصاحبه با عباس عبدی نوشت: «عملكرد دولت در حوزه اقتصادي آرامش و ثبات را حاكم و تورم را كنترل كرده است. از سوي ديگر براي همه روشن است كه با بهبود بخشيدن روابط خارجي قطار اقتصاد كشور در مسير و ريل درست قرار گرفته، هرچند با سرعت پايين در حركت است. اما همين ريلگذاري درست به نفع طبقات حاشيه بوده، اما به دليل اينكه دولت آقاي روحاني انتظارات از برجام را هم در كميت بالا برد و هم در سرعت اثربخشی، شايد بخشهاي قابل توجهي از جامعه تصور كنند اثري كه فكر ميكردند را نداشته است».
البته صادق زیباکلام چندی پیش طی یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «واقعیت این است که در زمینه خروج از رکود دولت روحانی چندان نتوانسته دستاورد محسوسی برای طبقات مختلف جامعه به وجود آورد. همچنین در زمینه اشتغال نیز تیم اقتصادی روحانی نتوانسته از میزان آمار بیکاری بکاهد».
در ادامه این گفتوگو آمده است: «درواقع مهمترين نكتهاي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه اگر برجام نبود چه ميشد؟ ... به بيان روشنتر برجام جلوي اثرات تخريبي را گرفت تا شرايط امروز ايران شبيه ونزوئلا نباشد».
بیخاصیت بودن برجام و خسارت محض آن، آنقدر عیان شده که حامیان دولت برای سرپوش گذاشتن بر این موضوع، مدعی میشوند که اگر برجام نبود، ایران ونزوئلا میشد!
تلاش علنی روزنامههای زنجیرهای برای اختلافنمایی میان اصولگرایان
روزنامه زنجیرهای شرق در صفحه نخست شماره روز پنجشنبه خود نامزدهای اصولگرا را در مقابل هم قرار داده و در یک تلاش علنی به اختلافنمایی میان این نامزدها پرداخت.
دو تیتر «موتلفه علیه قالیباف» و «حمله حاميان رئيسي به قاليباف»، در صفحه نخست شرق منتشر شد تا نشان دهد مدعیان اصلاحات از حضور جدی و قوی اصولگرایان هراس و واهمه دارند.
شرق در گزارشی به اختلاف میان اصولگرایان پرداخت و نوشت: «چالش دیگر آن است كه آیا زمان آن نرسیده كه اصولگرایان تئوریسینهای اقتصادی جدیدی برای خودشان دستوپا كنند تا زمانی كه در مسند قدرت هستند، كشور را با ویرانیهای اقتصادی تحویل گروه بعدی ندهند؟».
شرق همچنین در گزارش دیگری نیز نوشت: «درست مانند سال ٩٢ كه حاميان قاليباف و جليلي درگير شده بودند كه چرا آن يكي به نفع ديگري كنار نميرود. خطونشانها البته آن زمان به جاي شبكههاي اجتماعي امروز، در وبلاگها كشيده ميشد. آن زمان، حملات بيشتر از جانب جانبداران قاليباف بود؛ حالا بعد از چهار سال اين ياران سابق جليلياند كه ضدحمله ميزنند».
تلاش روزنامههای زنجیرهای و مدعیان اصلاحات برای اختلافنمایی میان اصولگرایان (آن هم با ابزاری مثل مصاحبه جعلی!) نشان دهنده عمق نگرانی آنان از خطر شکست است که هر روز نزدیک و نزدیکتر میشود.
افتخار به حمایت پدرخوانده منافقین
شرق در گزارش دیگری به حمایت ابراهیم یزدی، دبیرکل گروهک غیرقانونی نهضت آزادی از روحانی پرداخت و با عنوان «وزیرخارجه دولت موقت» از وی یاد کرد!
فارغ از اینکه وزیر خارجه دولت موقت بودن افتخار نیست، جالب است بدانیم که صادق قطبزاده نیز وزیر خارجه همین دولت بوده که بعدها به دلیل تلاش برای کودتا اعدام شد. روزنامه شرق تعمدا و یا به هر دلیل دیگری از سمت کنونی ابراهیم یزدی یعنی دبیر کلی گروهک غیرقانونی نهضت آزادی یاد نکرد، گروهکی که امام خمینی(ره) در نامه تاریخی دهه شصت خود درباره آنان نوشتند: «بهحسب این پروندههای قطور و نیز ملاقاتهای مکرر اعضای نهضت، چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و بهحسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آنها، که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند ملتهای مظلوم بهویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران میخورد که قرنها سر بلند نمیکرد، و بهحسب امور بسیار دیگر، نهضت بهاصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند، و ضرر آنها، بهاعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تأویلهای جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهکهای دیگر، حتی منافقین این فرزندان عزیز مهندس بازرگان ، بیشتر و بالاتر است».
با توجه به این سابقه، افتخار به حمایت چنین گروهها و تشکلهایی جای تعجب دارد.
تقلای مدعیان اصلاحات برای ترساندن مردم از رقبای روحانی!
روزنامه آرمان در مصاحبه با «رسول منتجبنیا» از فعالین مدعی اصلاحات نوشت: «باید به مردم بگویند که باید به روحانی رای دهید که یک فکر مترقی، اندیشه باز و عقلانیت را دنبال میکند، فضا را باز کرده، رابطه با جهان را تصحیح کرده و در حال خدمت است. اگر به او رای ندهید باید به 8 سال گذشته بازگردید و بازهم باید رابطه ما با جهان برهم بخورد. مردم به خاطر دارند که در دولتهای نهم و دهم تا چه اندازه به موضوعات خرافه بها داده میشد. اکنون در ستاد برخی کاندیداها تعدادی از وزرای دولتهای نهم و دهم هستند که در اشتباهات گذشته نقش بسزایی داشتهاند. از این رو اگر کاندیدای دلواپسان و تندروها روی کار بیاید، همان سیاست دولتهای نهم و دهم دنبال خواهد شد... اگر نخبگان این وظایف را به درستی انجام دهند آرای خاموش وارد صحنه خواهد شد و حتی کسانی که از دولت گلایه دارند برای اینکه افراد مخالف دولت رای نیاورند به آقای روحانی رای میدهند».
رسانههای زنجیرهای و حامیان دولت به روشنی میدانند که دولت یازدهم یک دولت بیکارنامه است. بنابراین تقلا برای ترساندن مردم از رقبای روحانی با دلایلی واهی به صورت جدی از سوی این طیف در حال پیگیری است. حامیان دولت اصرار دارند که همچنان در زنگ حساب، انشاء بخوانند اما افکار عمومی نسبت به این روش واکنش مثبتی نداشته است.
پوپولیسم بد است اما نه برای دولت یازدهم!
مقامات دولت یازدهم که قبلا ایجاد بستههای حمایتی یا افزایشی از سوی دولت را پوپولیستی مینامیدند، در روزهای منتهی به انتخابات دست به چنین اقداماتی میزنند و با اعتماد به نفس کامل برای آن نشست خبری میگذارند!
روزنامه ایران دیروز در گزارشی با عنوان «وام مسکن ۱۲۰ میلیون تومانی برای زوجین»، از قول مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در نشست خبری نوشت: «از این پس در حالی سقف تسهیلات پرداختی بدون سپرده به زوجها به ۱۲۰ میلیون تومان افزایش مییابد که بانک توسعه و تعاون نیز مجاز به ارائه تسهیلات ساخت و خرید مسکن به تعاونیها شده است».
وی افزود: «امکان دریافت تسهیلات بدون سپرده زوجها توسط بانکهای تجاری و بانک مسکن در حالی برای هر پلاک ثبتی مبلغ 50 میلیون تومان بود که با مصوبه شورای پول و اعتبار هر یک از زوجین تا مبلغ 50 میلیون تومان و در مجموع مبلغ یکصد میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده روی یک پلاک ثبتی را میتوانند دریافت کنند. در کنار این موضوع امکان دریافت تسهیلات 20 میلیون تومانی جعاله برای زوجین نیز امکانپذیر بوده که درنهایت میزان تسهیلات دریافتی برای زوجین بدون سپرده در بانک به مبلغ 120 میلیون تومان افزایش مییابد».
البته این تنها اقدام پوپولیستی دولت در شب انتخابات نیست، افزایش وام مسکن اولیها به 200 میلیون تومان، توزیع سبد کالا، افزایش حقوق بازنشستگان، توزیع سود سهام عدالت و افزایش مستمری نیازمندان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هم اقداماتی در همین زمینه است و از آنها میتوان به عنوان وعدههای سرخرمن یاد کرد.