عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم:
مجموعههایی که مسئول رفع آلودگی هوا هستند با بعضی واردکنندگان بنزین ارتباط دارند
نماینده ادوار مجلس گفت: اخباری وجود دارد مبنی بر آنکه بسیاری از مجموعههایی که مسئول رفع و یا مشخص کردن میزان آلودگی هوا هستند، با واسطه یا بیواسطه با بعضی از واردکنندگان بنزین ارتباط دارند.
محمدحسن آصفری، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت وگو با فارس، در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما نسبت به کاهش آلودگی هوا پس از حذف بنزین پتروشیمیها چیست، گفت: مسئله آلودگی هوا به چندین عامل بستگی دارد و نمیتوان تنها آن را به بنزین پتروشیمی نسبت داد.
وی افزود: متاسفانه سازمان محیط زیست امروزه نقش خود را در موضوع کاهش آلودگی هوا، با مسائل سیاسی و اقتصادی گره زده است؛ بنابراین نمیتواند نظر کارشناسی دقیق و شفاف را در خصوص آلودگی هوا بیان کند.
وی اظهار داشت: افرادی هستند که مسئله آلودگی هوا را با توجیهات غیرکارشناسی بیان میکنند که استانداردهای بینالمللی حرفهای آنها را تایید نمیکند؛ اینها خیانت به کشور است. آصفری عنوان کرد: امروزه اعتماد مردم نسبت به سازمان محیط زیست سلب شده است و برای مردم این پاسخ به درستی بیان نشد که آیا بنزین پتروشیمیها آلوده بوده است یا خیر؟
نماینده دوره نهم مجلس گفت: قرار بود کمیسیون اصل 90 در این زمینه یک گزارش شفاف ارائه دهد اما اطلاعات دقیقی نسبت به آن منتشر نشد.
این نماینده ادوار گذشته مجلس گفت: برای بحثهای کارشناسی که بر روی بنزین وارداتی صورت میگیرد، کارشناسان باید به صورت کاملاً بیطرف عمل کنند؛ به عبارتی این افراد نباید در واردات بنزین نقش داشته باشند.
وی ادامه داد: متأسفانه امروزه اخباری وجود دارد مبنی بر آنکه بسیاری از مجموعههایی که مسئول رفع و یا مشخص کردن میزان آلودگی هوا هستند، با واسطه یا بیواسطه با بعضی از واردکنندگان بنزین ارتباط دارند.
آصفری اضافه کرد: بنابراین مجموعهای باید بر روی آلودگی بنزین پتروشیمیها نظر بدهد که حکم بیطرف داشته باشد.
دبیر اول کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم تصریح کرد: حذف بنزین پتروشیمیها یک مسیر اشتباه بود که به موجب حذف آن، واردات افزایش یافت و در نتیجه ارز زیادی از کشور خارج میشود.
وی تصریح کرد: اسناد دقیقی وجود دارد که نشان میدهد در رابطه با واردات بنزین، یک سری افراد مرتبط با برخی سازمانها نقش داشتهاند؛ اینها همان کاسبان تحریمی هستند که دولت شعار آن را میداد.
آصفری افزود: در واقع میتوان گفت که کاسبان تحریم امروزه در بدنه بعضی از مجموعههای مرتبط با دولت حضور دارند.
وی در پاسخ به این پرسش که خانم ابتکار گفته پس از حذف بنزین پتروشیمی، شاهد کاهش آلودگی هوا بودیم و یا آنکه معاون ایشان گفته که پس از حذف این بنزین، میزان بنزن هوا از 600PPM به 30PPM رسیده است، گفت: نه اینگونه نیست؛ این دولت بیان کرد که تورم تک رقمی شده است اما سر سفره مردم دیده نمیشود. مسئله کاهش آلودگی هوا نیز همینگونه است.
آصفری بیان کرد: آلودگی روز به روز افزایش مییابد و آماری که سازمان محیط زیست از آلودگی هوا بیان میکند تنها بر روی کاغذ است و در عالم واقعیت وجود ندارد.
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آلودگی هوا به حدی افزایش یافته است که حتی شاهد تعطیلی مدارس، ادارهها و غیره در برخی شهرها هستیم. این تعطیلیها نشان میدهد که حذف بنزین پتروشیمیها نتوانسته تاثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: بهتر بود خانم ابتکار به جای مدیریت سازمان محیط زیست، مدیر کل سیاسی وزارت کشور میشد چراکه ایشان به جای پرداختن به مسائل حوزه خود، آنقدر رفتارهای سیاسی از خود نشان میدهد که میتوان گفت سازمان محیط زیست را به یک باشگاه سیاسی برای خود تبدیل کرده است.
وی عنوان کرد: اگر سازمان محیطزیست ادعا میکند که حذف بنزین پتروشیمی اثر مثبتی بر کاهش آلودگی هوا داشته است، پس چرا پس از حذف این بنزین، نه تنها آلودگی باقی مانده است بلکه روز به روز شاهد افزایش غلظت آلایندگیهای هوا در برخی شهرها هستیم.