kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۰
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۲

تاکيد آيات عظام بر توجه به فرهنگ وقف در جامعه

حجت‌الاسلام والمسلمين علي‌ محمدي سرپرست سازمان اوقاف در ديدارهايي که با مراجع تقليد داشت گزارشي از وضعيت وقف در کشور را به استحضار آنها رساند و مراجع عظام نيز بر توجه مردم به فرهنگ وقف تاکيد کردند.
حجت‌الاسلام والمسلمين علي‌ محمدي سرپرست سازمان اوقاف در ديدارهايي که با مراجع تقليد داشت گزارشي از وضعيت وقف در کشور را به استحضار آنها رساند و مراجع عظام نيز بر توجه مردم به فرهنگ وقف تاکيد کردند.
به گزارش ستاد خبري هفته وقف، آيت‌الله جوادي آملي دراين باره اظهار داشت: بايد به سمتي حرکت کنيم که جامعه پربرکت ايران به سوي وقف‌هاي با همت عالي پيش برود؛ مي‌توان وقف کرد که جايزه‌اي به پديدآورندگان علوم ديني و فقهي و تفسيري اعطا شود و اين يکي از بهترين وقف‌هاست و نيز مي‌توان در مورد ساير علوم همين روش را داشت و در اين صورت واقفان سه ثواب خواهند برد.
وي ادامه داد: وقف بايد صدقه جاريه باشد نه صدقه جامده به همين دليل بايد اين فرهنگ را در ميان مردم ترويج کرد؛ نگوييم فلان خانه وقف شده براي کاري بلکه بايد بگوييم زمين وقف شده است تا دست متولي باز باشد و متناسب با نيازهاي زمان کارهايي صورت بگيرد.
آيت‌الله جوادي آملي وقف خردمندانه را عامل بالا رفتن جامعه و تبديل شدن املاک به صدقه جاريه دانست و افزود: وقف در حقيقت احياي املاک است و تا آن ملک باشد انسان زنده خواهد بود زيرا عملي که پس از مرگ منقطع نمي‌شود، صدقه جاريه است.
آيت‌الله مکارم شيرازي هم در اين خصوص يادآور شد: وقتي انسان از دنيا مي‌رود پرونده اعمالش هم بسته مي‌شود ولي صدقات جاريه همچنان ادامه دارند و ثواب آنها به فردي که آن را انجام داده مي‌رسد. استاد برجسته حوزه علميه قم خاطرنشان کرد: هر اندازه عمل به وقف بيشتر شود اعتماد بيشتر مردمي و در نتيجه استقبال گسترده‌تر آنها را در پي خواهد داشت؛ مهم آن است که مردم ببينند موقوفات در راه نيت‌هاي واقفان مصرف مي‌شوند زيرا مهم‌ترين سرمايه اجتماعي، اعتماد مردمي است.
آيت‌الله نوري همداني نيز در اين خصوص اظهار داشت: در يکي از روزنامه‌ها خواندم که طرح‌هاي جالبي در مورد قرآن توسط سازمان اوقاف و امور خيريه اجرايي شده است؛‌ نشر قرآن موضوع بسيار مهمي است ولي موضوعات راجع به اين کتاب آسماني فراوان هستند و بايدکار بيشتري در اين زمينه انجام شود؛ امام راحل نيز بارها فرمودند ما افتخار مي‌کنيم که قرآن را از مجالس ترحيم به عرصه زندگي آورده‌ايم.
آيت‌آلله نوري همداني با تاکيد بر فعاليت بيشتر در زمينه افزايش تعداد حافظان قرآن کريم عنوان داشت: بايد به موضوعات ديگري هم در اين حوزه پرداخت و از جمله اينکه قرآن بايد در جامعه کاربردي شوند و در اين ميان استفاده از تفاسير مهمي همچون الميزان اهميت فراواني دارد.
آيت‌الله محمد يزدي رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم نيز در اين باره گفت: جابجايي و فروش وقف شرايط بسيار سختي دارد و نمي‌توان به راحتي در اين زمينه تصرف داشت؛ گاهي اوقات ديده مي‌شود کتاب‌هايي وقف شده‌اند ولي باز هم خريد و فروش مي‌شوند که اين کار صحيح نيست.
وي گفت: مديران و مسئولان بدانند که مسئوليت موقت است و بايد در اين مدت وظايف خود را به خوبي در حراست از موقوفات انجام دهند.
آيت‌الله يزدي افزود: بايد فرصت اين مسئوليت‌ها را غنيمت شمرد و آنچه از وظايف که به رضايت خداوند، حضرت محمد(ص) و امام عصر(عج) نزديک‌تر است انجام دهند.
آيت‌الله علوي گرگاني هم در اين باره اظهار داشت: سازمان اوقاف وظيفه‌اي سنگين در اين زمينه دارد.
وي خاطرنشان کرد: مصرف صحيح درآمد موقوفات نيز از جمله اموري است که مديران اوقاف بايد توجه ويژه‌اي نسبت به آن داشته باشند.
آيت‌الله علوي گرگاني با بيان اينکه واقفان نيت‌هاي مختلفي دارند گفت:‌ توليت وقف نوعي امانت است و بايد درآمدهاي آنها را دقيقا در همان محلي که نيت شده، مصرف کنند.
استاد حوزه علميه قم آيات و روايات در مورد وقف را مورد توجه قرار داد و افزود: صاحب اصلي وقف در حقيقت خداست و موقوفات به صورت امانتي در اختيار انسان‌ها قرار داده مي‌شوند بنابراين بايد امانت‌دار خوبي باشيم و اين امانت‌ها را به درستي مصرف کنيم.
وي حساسيت بيت‌المال را مورد تاکيد قرار داد و عنوان داشت: رضايت الهي در گرو حساس بودن نسبت به همين مسائل به دست مي‌‌آيد.
آيت‌الله صافي گلپايگاني هم در اين خصوص فرمودند: از قديم‌الايام نيز چنين برنامه‌هايي اجرا مي‌شده است و در رشته‌هاي مختلف مطرح بوده است که بايد به اين برنامه‌ها ارزش و اهميت قائل شد. ايشان ادامه داد: اولين وقف‌کننده حضرت اميرالمؤمنين علي(عليه‌السلام) بوده است و ايشان موقوفه داشتند و از همان زمان تا به امروز در رشته‌هاي مختلف اين سنت پسنديده در بين مردم رواج داشته است. وي ترويج وقف و تبليغ آن را موجب احياء آثار اسلام دانست و افزود: هرچه وقف رونق يابد و مردم از آن بهره‌مند شوند مبناي ديني تقويت مي‌شود.
آيت‌الله سبحاني نيز ضمن تقدير از تلاش‌هاي مسئولين سازمان اوقاف، اظهار داشت: يکي از ابتکارات قرآن، واژه‌هاي «قدم» و «يقدم» است؛ وقتي انسان در اين موضوعات دقت مي‌کند در مي‌يابد که تعابيري در اين کتاب آسماني به کار رفته که امروز بشر به‌آنها رسيده است و از جمله آنها مي‌توان به بيمه براي آينده اشاره کرد.
وي افزود: انسان بايد ببيند براي آينده خود، چه چيزي از امروز فرستاده است زيرا اعمالي که در اين جهان انجام مي‌دهيم در روز قيامت و در دنياي باقي در کنار ما خواهند بود.
اين مرجع تقليد با بيان اينکه وقف يکي از مصاديق روشن اين  امر محسوب مي‌شود، خاطرنشان کرد: آثار اين صدقه جاريه پس از مرگ هم به انسان مي‌رسد.
يادآوري مي‌شود حجت‌الاسلام والمسلمين علي محمدي نماينده ولي‌فقيه و سرپرست سازمان اوقاف در ديدار‌هايي که با اين مراجع داشت،‌ گزارشي از سازمان اوقاف و امور خيريه را به اطلاع آنها رساند.