استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع):
سیستم بانکی 90 درصد تسهیلات را به یک درصد افراد میدهد
یک استاد اقتصاد با انتقاد از عملکرد دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی گفت: اگر سیستم بانکی ما امروزه90 درصد تسهیلات را فقط به حدود یک درصد از تسهیلاتگیرندگان میدهد، دولت باید ساختار این سیستم تبعیضآمیز را نابود کند، نه اینکه بگوید در راستای اقتصاد مقاومتی تسهیلات بانکی را افزایش دادهایم!
محمد نعمتی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: عدم شناخت صحیح مبانی اقتصاد مقاومتی توسط دولت، باعث شده که هر سال حدود 600 میلیارد دلار به اقتصاد کشور تزریق بشود ولی با کمال ناباوری رشد اقتصاد منفی باشد.
وی افزود: اکنون دولت با تغییر مفهوم اقتصاد مقاومتی به آن ظلم میکند و با گزارش فعالیتهای روزمره و عادی خود که به نوعی همه دولتها موظف به انجام آن بودهاند در حقیقت سعی دارد مفهوم اقتصاد مقاومتی را وارونه و غلط نشان دهد.
این استاد دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی دقیقا برابر با شکستن ساختار خراب سیستم اقتصادی امروز ماست، ادامه داد: مثلا اگر واقعا قصد عمل به اقتصاد مقاومتی را داریم، باید ساختار سیستم بانکداری که یکی از مهمترین عوامل فساد و ظلم و بدبختی در کشور هست را تغییر دهیم.
نعمتی اضافه کرد: اگر سیستم بانکی ما امروزه فقط به 50 درصد اقشار جامعه تسهیلات اعطا میکند و 90 درصد همین تسهیلات هم فقط به حدود یک درصد افراد آن 50 درصد اختصاص دارد، دولت باید وارد عمل شود و ساختار این سیستم تبعیضآمیز را نابود کند، و نه اینکه بگوید در راستای اقتصاد مقاومتی تسهیلات بانکی را افزایش دادهایم. چون در دولتهای قبل و حتی در دوران پهلوی هم تسهیلات بانکی داده میشده است.
وی با بیان اینکه دولت در ارائه گزارش عملکرد خود در اقتصاد مقاومتی مثلا نباید بیان کند که «در فلان منطقه پرورش نژاد خاصی از بز را افزایش دادهایم!»، بیان کرد: افزایش تولید شیر و ماست و دام بد نیست ولی دولت وظیفه دارد نظام توزیع بخش کشاورزی و دامپروری را اصلاح کند و اختلاف فاحش قیمت محصول کشاورزی زمانی که از زمین برداشت میشود و تا موقعی که بدست مصرفکننده میرسد باید اصلاح شود و دست دلالان کوتاه شود. این معنای واقعی تحقق اقتصاد مقاومتی است.
این اقتصاددان درباره برخی از اقدامات مفید دولت قبل گفت: هدفمندسازی به عنوان یک اصلاح بزرگ در اقتصاد کشور بود و یا با طرح مسکن مهر برای میلیونها ایرانی خانه ساخته شد و یا پول نفت به سفره جمعیت انبوهی از مستضعفین بازگردانده شد. همین اصلاحات باعث شد که عده زیادی با آقای احمدینژاد دشمن شوند و او را تخریب کنند. چون این اصلاحات باعث به خطر افتادن منافع عده زیادی میشد.
نعمتی در پاسخ به این سوال که چرا گزارش دولت درباره عملکرد خودش در اقتصاد مقاومتی در ابتدا به صورت «محرمانه» بوده است؟ پاسخ داد: چون فیالواقع دولت در این باره حرفی برای گفتن ندارد و علنی کردن آن مایه ننگ و آبروریزی خودش است بنابراین آن را به صورت محرمانه بیان داشته است.
وی در خصوص روش پیادهسازی اقتصاد مقاومتی برای علاج وضع اقتصاد، بیان کرد: سیاستهای بیست و چهارگانه اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبری، دقیقا به بیان معضلات و نقاط ضعف اساسی اقتصاد کشورمان پرداخته است و برای تک تک آنها راه حل ارائه داده است.