آغاز بهرهبرداری از پروژه فولادسازی شماره ۲ خراسان
پروژه فولادسازی شماره دو مجتمع فولاد خراسان در نیشابور به بهرهبرداری رسید.
مشهد- خبرنگار کیهان:
مدیر عامل مجتمع فولاد خراسان در این مراسم که علاوه بر وزیران صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استاندارخراسان رضوی و جمعی از مسئولان استان نیز حضور داشتند، گفت: این پروژه با ظرفیت تولیدی 620 هزار تن فولاد در قالب شمش با سرمایهگذاری هفت هزار و 200 میلیارد ریال به انجام رسیده است.
سیدحسین احمدی افزود: از کل سرمایهگذاری انجام شده در این واحد دو هزار و 800 میلیارد ریال اعتبار ریالی و 110 میلیون یورو نیز اعتبار ارزی بوده است. وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه از مهرماه 1389 آغاز شده بود، گفت: این طرح در وسعت 200 هزار مترمربع با زیربنای 40 هزار متر مربع احداث شده است.
به گفته وی، اشتغال مستقیم ایجاد شده از محل اجرای این پروژه بیش از 500 نفر است و بخشی از تجهیزات آن از ایتالیا و چین تامین شده و قسمتی هم تولید داخل است.
مجتمع اصلی فولاد خراسان در سال 68 در منطقهای به مساحت یک هزار و 400 هکتار در 15 کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور اجرایی شد.
نورد سبک فولاد ساختمانی به ظرفیت 550 هزار تن، فولادسازی بیلت به ظرفیت 630 هزار تن و 2 واحد احیاء مستقیم هر یک به ظرفیت 800 هزار تن در سال از جمله تولیدات این مجموعه تاکنون بوده است.
با اجرای طرح توسعه فولادسازی شماره 2 بالغ بر 720 هزار تن به ظرفیت این مجموعه افزوده شده است ضمن آنکه طرح توسعه دیگر آن گندله سازی و کنسانتره است که در دست انجام است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه مراسم بهرهبرداری از واحد فولادسازی شماره دو فولاد خراسان گفت: با تکمیل و راهاندازی واحد گندلهسازی به ظرفیت اسمی 2/5 میلیون تن در مجتمع فولاد نیشابور تا پایان امسال چرخه تولید فولاد در خراسان رضوی تکمیل میشود.
محمدرضا نعمتزاده افزود: با تکمیل این فرآیند خراسان رضوی نخستین استان کشور است که این چرخه را بهطور کامل دارا است.
وی ادامه داد: ظرفیت واحد گندلهسازی با توجه به طراحی هایی که برای آن انجام شده تا 3/5 میلیون تن قابل افزایش است و کل نیاز واحدهای فولاد خراسان را تامین میکند که با تامین منابع آن پیشبینی میشود امسال به بهرهبرداری برسد.
نعمتزاده ادامه داد: علاوه بر این واحد گندلهسازی یک واحد تولید کنسانتره نیز در سنگان خواف در دست ساخت است که با تکمیل آن از سنگ معدن تا محصولات نهایی همچون میلگرد و شمش در اختیار خراسان رضوی خواهد بود.
نعمتزاده گفت: خراسان رضوی با توجه به معادن غنی سنگ آهن بعد از کرمان دومین استان دارای ذخایر سنگ آهن است.