kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۴۸۵
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۳

تعویق در وعده‌ وزارت صنعت برای تعیین تکلیف وضعیت ارج

در حالی که مسئولان وزارت صنعت از تعیین تکلیف کارخانه ارج تا پایان سال گذشته خبر داده بودند، این واحد صنعتی همچنان تعطیل بوده و با گذشت نزدیک به دو ماه به تازگی وضعیت واگذاری آن مشخص شده است.


به گزارش فارس، چندی پیش کارخانه 80 ساله ارج به دلیل مشکلاتی مانند عدم به‌ روز رساندن تجهیزات و همچنین انتصاب مدیران دولتی طی سال‌های اخیر کم‌کم رو به تعطیلی رفت و تولید آن در خرداد سال گذشته عملاً متوقف شد.
پس از اعلام این خبر، عباس هاشمی، مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت در نیمه دی 95 از تعیین تکلیف کارخانه ارج تا دو ماه آینده در صورت مثبت بودن روند مذاکرات با بخش خصوصی داخلی و برندهای متقاضی خارجی خبر داده بود.با توجه به این اظهار نظر، موضوع اداره و واگذاری کارخانه ارج باید در نهایت تا پایان سال گذشته تعیین تکلیف می‌شد، اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه هم اکنون با گذشت بیش از یک ماه از سال 96 هنوز اتفاقی در مورد کارخانه ارج نیفتاده و این واحد صنعتی همچنان تعطیل است.
به این ترتیب برای تعیین تکلیف و واگذاری کارخانه و برند قدیمی ارج وعده‌های مختلفی داده شد، ولی هنوز هیچ‌یک از این وعده‌ها عملی نشده است.وی در آن زمان اعلام کرده بود که بانک، قیمت زمین را تعیین می‌کند، اما وزیر صنعت اعتقاد دارد که این زمین‌ها به هیچ‌ وجه قابل واگذاری نیستند که قیمت‌گذاری شوند، چرا که این زمین‌ها کاربرد دیگری دارند.
با وجود اینکه مدیرکل صنایع فلزی وزارت صنعت، سال گذشته اعلام کرده بود به خریداران بخش خصوصی توصیه کردیم که بیشتر از منابع مالی خارجی برای خرید ارج استفاده کنند، اما در جدیدترین موضع وزارت صنعت، یک سرمایه‌گذار 100 درصد ایرانی برای خرید ارج انتخاب شد.هاشمی، چند روز پیش با اشاره به اینکه سرمایه‌گذار ارج 100 درصد ایرانی است، در مورد وضعیت ارج پس از واگذاری عنوان کرد: سرمایه‌گذار این کارخانه ایرانی خواهد بود و وزارتخانه یک گروه تولیدی مناسب را در کنار کار قرار می‌دهد، علاوه بر این، تکنولوژی و قالب از سوی سرمایه‌گذار و از طرف برندهای جهانی پیشرفته اروپایی خریداری می‌شود و قرارداد مستمری مربوط به انتقال تکنولوژی، تحقیقات، آموزش و قالب به امضا خواهد رسید.
وی در مورد نحوه قیمت‌گذاری ارج نیز گفته است: سرمایه‌گذار کارخانه معتقد است که با توجه به وضعیت فعلی ارج باید کار را از صفر آغاز کند و تجهیزات و قالب فعلی به روز نیست و تنها یک زمین و سالن از کارخانه ارج به جا مانده است.
به این ترتیب طی چند ماه اخیر موضع وزارت صنعت در زمینه واگذاری ارج به شرکت‌های خارجی تغییر کرد و تعیین تکلیف آن نیز پس از نزدیک به دو ماه صورت گرفت. ضمن اینکه قرار شد این کارخانه به یک شرکت داخلی واگذار شده و علاوه بر این، طبق اظهار نظر هاشمی، قیمت‌گذاری کارخانه بدون در نظر گرفتن تجهیزات آن صورت گرفته که با این کار قیمت پایین‌تری برای کارخانه لحاظ خواهد شد.