kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۳۵۵
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۳
رئیس‌قوه قضاییه خطاب به کاندیداها:

وعده‌های خلاف واقعیت می‌تواند فرد را از عدالت ساقط کند

رئیس‌قوه قضاییه با بیان اینکه کاندیداها در دادن وعده‌های انتخاباتی تجاوز از واقعیت نداشته باشند، گفت: وعده‌های خلاف واقعیت به نوعی می‌تواند فرد را از عدالت ساقط کند.


به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تقدیر از تلاش‌های اخیر شورای نگهبان تصریح کرد: از شورای محترم نگهبان که حسب وظیفه قانونی خود کار بررسی صلاحیت‌های داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری را انجام دادند و در فرصت قانونی اقدام به انتشار اسامی افراد واجد صلاحیت کردند تشکر می‌کنیم.
آملی لاریجانی افزود: بررسی صلاحیت‌ها با توجه به مشکلی که در قانون انتخابات وجود دارد و موجب می‌شود افراد پرشماری اقدام به ثبت نام کنند کار دشواری است؛ خصوصاً در مورد افرادی که حضورشان با برخی حواشی همراه باشد که خوشبختانه شورای نگهبان با دقت و تلاش فراوان، کار بررسی صلاحیت‌ها را انجام داد و امیدواریم که مشکل نحوه ثبت نام نیز با تلاش مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان برطرف شود. وی با بیان اینکه راه برای برگزاری انتخاباتی در تراز جمهوری اسلامی و در چارچوب موازین قانونی باز است، خاطرنشان کرد: همانگونه که بارها بیان شده، تفاوت نظام جمهوری اسلامی با سایر نظام‌های سیاسی دنیا در محور بودن ارزش‌ها و اصول اخلاقی است. در همین راستا نامزدها باید توجه داشته باشند که به هیچ عنوان اقدام به تخریب رقبا نکنند و علاوه براین در دادن وعده‌های انتخاباتی هم تجاوز از واقعیت نداشته باشند زیرا چنین کاری موجب می‌شود که وعده‌های بی‌پایه و اساس بیان شود و این خود یک نقطه ضعف برای کاندیداها به شمار می‌آید.
رئیس‌قوه قضاییه با بیان اینکه وعده‌های خلاف واقعیت به نوعی می‌تواند فرد را از عدالت ساقط کند، تصریح کرد: عدم اهانت و عدم تخریب از مهمترین نکاتی است که باید مورد توجه کاندیداها قرار گیرد البته انتقاد به برخی روش‌ها مانعی ندارد منتها نقد نباید رنگ و بوی تخریب و توهین به خود بگیرد.
آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دوم اردیبهشت سالروز اعلام انقلاب فرهنگی، اساس انقلاب اسلامی را بر مبنای تحول فرهنگی دانست و اظهار داشت: انقلاب فرهنگی، تداوم انقلاب اسلامی بود. امام راحل و مقام معظم رهبری به صورت مکرر تأکید فرمودند که اصل و جهت انقلاب اسلامی، فرهنگی است اما متأسفانه با گذشت سالیان طولانی همچنان نسبت به بحث فرهنگ، بی‌توجهی و غفلت صورت می‌گیردکه نتیجه آن بنا به تعبیر رهبر معظم انقلاب، ولنگاری فرهنگی است.
وی با بیان اینکه متأسفانه برخی از دولتمردان سابق و لاحق واقعیتی به نام شبیخون فرهنگی را نمی‌پذیرند، عدم توجه به این واقعیت را موجب نرسیدن به برخی اهداف نظام دانست و خاطرنشان کرد: اگر همه مسئولان بدرستی دقت کنند این هجمه عظیم فرهنگی و تبلیغاتی را که از طریق فضای مجازی، رسانه‌ها، محصولات فرهنگی و ماهواره‌ها صورت می‌گیرد را مشاهده خواهند کرد. گام برداشتن در مسیر اعتلای فرهنگ جامعه، امری است که بر عهده همه مسئولان و مردم قرار دارد و البته حوزه و دانشگاه و دلسوزان نظام نیز در این مسیر وظیفه سنگینی برعهده دارند.
رئیس‌قوه قضاییه از مردم و مسئولان خواست که با فهم دقیق وضعیت موجود در جهت مقابله با این شبیخون عظیم فرهنگی گام بردارند.
آملی لاریجانی همچنین با اشاره به برخی آسیب‌های اجتماعی در کشور، تصریح کرد: مقام معظم رهبری شخصاً برای بررسی این موضوع جلساتی را با مسئولان مختلف داشتند و عملکرد دستگاه‌های متولی را مورد ارزیابی کلی قرار داده‌اند. همه قوا و دستگاه‌ها از جمله دستگاه قضایی باید در چارچوب قانون وظایف خود را انجام دهند. یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه، پیشگیری از جرم است زیرا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی جرم هستند و پیشگیری از وقوع جرایم خود به خود به کاهش این آسیب‌ها کمک می‌کند.
وی پیشگیری از جرم را امری فراقوه‌ای و فرادستگاهی دانست و تأکید کرد: معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه وظایف خود را در این زمینه انجام می‌دهد. بسیاری از مشکلات ناشی از «جهل به قانون» و «عدم آگاهی از حقوق» است که در این راستا دستگاه‌های مسئول و مردم خود موظف‌اند در جهت افزایش آگاهی‌ها و ترویج فرهنگ پیشگیری از جرم اقدام کنند. راهکارهایی در این زمینه وجود دارد که امیدواریم با ورود جدی همه دستگاه‌ها، راهکارهای به روز و نوین نیز وارد چرخه پیشگیری از جرم شود و گام‌های بلندی در این زمینه برداریم.