kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۱۴۳
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۵
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

همه نامزدها انصراف دهند تا روحانی به آسانی پیروز شود!

روزنامه‌های زنجیره‌ای در شماره‌های دیروز خود ضمن فضا‌سازی از نامزدهای موجود خواستند به نفع روحانی کناره‌گیری کرده و رقابت دو نفره میان رئیس‌جمهور مستقر و قالیباف به پیروزی روحانی منتهی شود!

سرویس سیاسی -

محمود میرلوحی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌و‌گویی با روزنامه زنجیره‌ای اعتماد در این زمینه گفت : «احتمال مي‌دهم كه آقاي رئیسی براي ذخيره شدن براي آينده از انتخابات كناره‌گيري كنند. بايد ديد كه او در چه شرايطي آمد.»
روزنامه بهار نیز در یادداشتی از میرسلیم و هاشمی‌طبا خواست به نفع روحانی کناره‌گیری کنند ؛ این روزنامه نوشت : ابتدا از دو نامزد کمتر جنجالی انتخابات یعنی آقایان میرسلیم و هاشمی‌طباء شروع می‌کنیم. شاید با سیاست‌ورزی و مذاکرات سازنده امکانپذیر باشد در بین سایر کاندیداهایی که از شانس بالاتری دارند، شخصی را بیابند که تا حدودی بتواند خواستگاه آنان را نمایندگی کند. به ‌نظر می‌رسد منطقی‌تر باشد که میرسلیم و هاشمی‌طباء نیز به ‌نفع روحانی انصراف داده و آینده سیاسی خویش را در تعامل با او بازتعریف نمایند.
بهار با طرح احتمال دو دوره‌ای شدن انتخابات ادامه می‌دهد‌: از طرفی انصراف جهانگیری نیز به‌نفع روحانی شاید جزء محتمل‌ترین اتفاقات پیش روی انتخابات آتی باشد. لذا با این پیش فرض‌ها عملا چهار کاندیدا از این شش کاندیدا از پتانسیل اجماع حول یک کاندیدا یعنی شخص روحانی برخوردار می‌باشند. حال از بین دو کاندیداهای دیگر یعنی قالیباف و رئیسی نیز اگر بتوان بر روی یکی به جمع‌بندی رسید، گویا با یک محاسبات منطقی عملا مرحله دوم انتخابات در مرحله اول برگزار می‌شود و صرفه‌جویی قابل‌توجهی در هزینه‌های مادی و معنوی انتخابات پیش‌رو محقق خواهد شد.
سخن گفتن زنجیره‌ای‌ها از لزوم و احتمال کناره‌گیری رئیسی، هاشمی‌طبا، جهانگیری و میرسلیم و آن هم به نفع روحانی و باقی ماندن رئیس‌جمهور مستقر در صحنه رقابت‌ها تنها با یک رقیب از عجایب روزگار است، مدعیان اصلاحات که تا دیروز به نهادهای نظارتی و شورای نگهبان اعتراض داشتند که چرا در رقابت‌ها از تائید صلاحیت همه نامزدها خودداری می‌کنند امروز از نامزدهای حاضر در صحنه پیش از انتخابات می‌خواهند آبرومندانه کنار بکشند!
از سوی دیگر بهار با طرح احتمال این که انتخابات با شرایط موجود دور دومی خواهد شد خواهان انصراف همه رقبای روحانی می‌شود تا رئیس‌جمهور مستقر بتواند تنها با یک رقیب به آسانی پیروز شود چرا که اگر این گونه نشود شکست روحانی قطعی یا محتمل است.
نکته جالب دیگر آن که روزنامه زنجیره‌ای بهار از میرسلیم به عنوان یکی از نامزدهای اصولگرا می‌خواهد به نفع روحانی کناره‌گیری کند و این خود می‌تواند به عنوان یکی از طنزهای انتخابات دوازدهم مطرح شود.
مناظره‌های مرده و ظاهرسازی زنجیره‌ای‌ها برای دولت!
در حالی که بر اساس اخبار منتشر شده از 5 عضو کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری 4 عضو به زنده پخش نشدن مناظره‌ها رای مثبت داده‌اند و دو نماینده دولت در این شورا نیز جزو مخالفین پخش زنده مناظره‌ها بوده‌اند روزنامه دولتی ایران دیروز از اعتراض فراجناحی به این تصمیم خبر داده و چنین نشان داده و وانمود کرد که دولت در صف نخست مخالفت با این تصمیم عجیب قرار دارد‌.
روزنامه ایران در گزارشی با اشاره به مخالفت‌های صورت گرفته با این تصمیم به ترکیب کمیسیون پرداخته و نوشت‌: در میان این بحث‌ها اما ترکیب‌آرایی که منجر به لغو مناظره‌های زنده گردید، معلوم نشد. بر اساس ماده 63 قانون انتخابات ریاست جمهوری، اعضای کمیسیون بررسی تبلیغات این انتخابات شامل 5 عضو یعنی دادستان کل کشور یا نماینده تام‌الاختیار او، وزیر کشور یا نماینده تام‌الاختیار او، دبیر هیئت اجرایی مرکزی انتخابات، رئیس‌شورا یا یکی از اعضای شورای نظارت بر صدا‌و‌سیما به انتخاب شورا و رئیس‌سازمان صدا‌و‌سیما یا نماینده تام‌الاختیار او می‌باشد.
این گزارش می‌افزاید‌: از این ترکیب دو نفر از دولت و سه نفر از خارج از دولت هستند. اعضای کمیسیون مذکور تأکید دارند که تصمیم اتخاذ شده یک تصمیم جمعی بوده است.
جالب این که عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور که جلسه کمیسیون به ریاست وی برگزار شده بود در حاشیه بیست و دومین همایش فرماندهان و رؤسای پلیس نیروی انتظامی در جمع خبرنگاران ضمن دفاع از پخش غیر‌زنده مناظره‌ها گفت‌: در مناظرات ضبط شده چه چیزی قابل طرح نیست که برخی‌ها به دنبال بیان آن در مناظرات زنده هستند به جز تهمت و اتهاماتی که زده می‌شود مابقی اظهارات قابل پخش بوده و نمایندگان کاندیدا بر روند ضبط نظارت می‌کنند.
وی همچنین اظهار داشت‌: در جلسه کمیسیون تبلیغات ریاست جمهوری دلایل مختلف مطرح و 4 نفر از 5 عضو نظرشان پخش مناظره‌ها به صورت غیر‌زنده بود البته در آن جلسه مقرر شد نمایندگان نامزدها در زمان ضبط حضور داشته باشند و بر امر ضبط و پخش نظارت کنند.
با این وجود مشخص نیست که روزنامه‌های حامی دولت چگونه از مخالفت رئیس‌جمهور و دولت با این تصمیم سخن می‌گوید!
اعتراض روزنامه حامی دولت به وعده‌های اجرا نشده
روزنامه زنجیره‌ای قانون در گزارشی به وعده‌های اجرا نشده وزیر بهداشت پرداخت و نوشت‌: مسئولان بارها در مورد حمایت از بیماران« ای.بی» وعده داده‌اند اما این وعده‌ها همچنان دور و بعید مانده و رنگ اجرا به خود نگرفته است. وزیر بهداشت وعده داد که طرح قرار گرفتن این بیماری در ردیف بیماری‌های خاص را به مجلس ارائه خواهد داد اما تاکنون خبری از اجرای این وعده‌ها نیست.
در ماه‌های گذشته رسانه‌ها بارها از دولت یازدهم درخواست کرده‌اند عملکرد این دولت در اجرای وعده‌های فراوان دوران تبلیغات انتخاباتی سال 92 و پس از آن را به ملت گزارش دهند درخواستی که تاکنون با انکار وعده‌ها و سکوت مواجه شده است!
وعده جناب وزیر برای حل مشکل بیکاری
سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ طی مقاله‌ای که روزنامه دولتی ایران آن را منتشر ساخت به دفاع از عملکرد دولت در حوزه‌های گوناگون اقتصادی و سیاست خارجی پرداخته و نوشت‌: باید توجه کنیم که حل مسئله بیکاری و اشتغال که مطالبه برحق مردم است و رونق اقتصادی تنها در یک بستر امن و توام با‌ثبات و آرامش شکل می‌گیرد. ما تنها کشور منطقه هستیم که در چهار سال گذشته از بهترین وضعیت امنیتی برخوردار بوده‌ایم.
دفاع وزیر فرهنگ از عملکرد اقتصادی دولت در حالی که وزرای مربوطه قادر به آن نیستند عجیب و در عین حال تاسف بار به نظر می‌رسد‌، وزیر فرهنگ به جای اظهار‌نظر در حوزه تخصصی خود به موضوع اقتصاد و چگونگی حل مشکلات اقتصادی مردم می‌پردازد و این خود میزان ادعای تخصص‌گرایی در دولت یازدهم را نشان می‌دهد، نکته دیگر این که وزیر فرهنگ می‌گوید حل مشکل بیکاری و اشتغال که مطالبه بر حق مردم است در یک بستر امن و توام با‌ثبات و آرامش ممکن است و در ادامه نیز اظهار می‌دارد که در چهار سال گذشته وضعیت با ثبات و امنی داشته‌ایم‌، صالحی امیری به این سؤال پاسخ نمی‌دهد که چرا دولت یازدهم در وضعیت باثبات و امن چهار سال گذشته نتوانسته است مشکل بیکاری و اشتغال را حل کند و امروز وعده آن را برای سال‌های آینده می‌دهد؟
تیم اقتصادی دولت نظم نداشت
وزیر کشاورزی دولت سازندگی در گفت‌و‌گو با روزنامه زنجیره‌ای آرمان گفت‌: تیم اقتصادی دولت دارای نظم و هارمونی نبوده است‌.
دکترعیسی کلانتری در این گفت‌و‌گو اظهار داشت‌: بزرگ‌ترین اشتباه دولت آقای روحانی این بود که پشت‌پرده دولت گذشته را برای مردم بازگو نکرد و شرایط نگران‌کننده کشور را در زمانی که دولت را تحویل گرفت برای مردم تشریح نکرد. از سوی دیگر تیم اطلاع‌رسانی دولت عملکرد ضعیفی از خود نشان داد. این در حالی است که تیم اقتصادی دولت آقای روحانی نیز از نظم و هارمونی قابل قبولی برخودار نبودند و همه این مسائل می‌تواند دستاویز حمله به دولت توسط رقبای انتخاباتی آقای روحانی باشد.
اعتراف به این که تیم اقتصادی دولت نظم و هارمونی نداشته است و در عین حال انداختن تقصیر ناکامی‌ها به گردن دولت‌های گذشته خلاصه این گفت‌و‌گو می‌تواند باشد، عجیب آن که کلانتری مدعی است که در چهار سال گذشته جز چند وزیر دولتمردان درباره گذشته و آن چه که تحویل گرفته‌اند سخن نگفته‌اند و این در حالی است که روزی در این سال‌ها نبوده که مسئولین دولتی و همچنین روزنامه‌های زنجیره‌ای تقصیر ناکامی‌ها را به عهده گذشتگان نگذاشته باشند. روحانی در دوره تبلیغات انتخاباتی سال 92 از حل صد روزه مشکلات سخن گفته بود و پس از روشن شدن ناکامی‌ها از ریشه این وعده را تکذیب کرد و امروز حامیان دولت انجام وعده‌های سال 92 را به چهار ساله آینده محول می‌کنند!
وارونه‌نمایی نظرسنجی‌ها
مرتضی بانک عضو ارشد شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه بعد از افتتاح دفتر این حزب در شهر ری طی سخنانی که روزنامه زنجیره‌ای آرمان آن را پوشش داد گفت‌: در جبهه‌های مختلف افراد شکست خورده تمام امکاناتشان را در جهت تخریب به کار می‌گیرند و برجام یکی از این اهداف است. افرادی که امروز مقابل برجام می‌ایستند ماموریت و وظیفه دارند؛ درحالی که 63 درصد مردم از توافقات هسته‌ای راضی هستند.
ادعای رضایت 63 درصدی مردم از برجام در حالی است که نظرسنجی‌ها حرف دیگری را می‌گویند.
به عنوان نمونه بر اساس نظرسنجی مؤسسه مطالعات امنیتی و بین‌الملل دانشگاه مریلند در حالی که در اردیبهشت ۱۳۹۴، بیش از 54/3 درصد پاسخگویان ایرانی، وضعیت کلی اقتصاد کشور را «خیلی خوب» و «تاحدودی خوب» ارزیابی کرده بودند‌، این میزان در آذر ۱۳۹۵ با کاهشی ۱۹ درصدی به 35/1 درصد کاهش یافت. در مقابل، کسانی که وضعیت کلی اقتصاد کشور را «خیلی بد» ارزیابی می‌کردند طی همین بازه زمانی از ۲۰ درصد به 33/2 درصد افزایش یافت.
بر اساس این گزارش اکثر (72/6 درصد) پاسخگویان این نظرسنجی نیز بر این باور بودند که شرایط زندگی پس از برجام «بهتر نشده» است، و در مقابل تنها 22/1 درصد پاسخگویان بر این نظر بودند که وضعیت زندگی مردم پس از برجام، «خیلی بهتر»، «تا حدودی بهتر» و یا «تنها کمی بهتر» شده است.
نظرسنجی‌های دیگر نیز نشان‌دهنده همین واقعیت است که پس از برجام نه تنها اوضاع بهبود نیافته است بلکه بر میزان مشکلات اقتصادی مردم نیز افزوده شده است.
روزنامه‌ای که شمردن بلد نیست!
روزنامه زنجیره‌ای اعتماد تیتر یک شماره دیروز خود را به ترکیب نامزدهای تائید صلاحیت شده اختصاص داده و روحانی را به عنوان یکی از نامزدها در برابر 3 رقیب به تصویر کشید!
اعتماد در حالی از تیتر «کارزار 1 با 3» برای گزارش خود استفاده کرده که در عکس صفحه نخست خود روحانی، اسحاق جهانگیری و هاشمی طبا را در یک سو و رئیسی ، قالیباف و میرسلیم را در سوی دیگر قرار و نشان داده است که این دو گروه در انتخابات مقابل هم قرار گرفته‌اند.
معنای دیگر گزارش اعتماد این می‌تواند باشد که روزنامه‌های زنجیره‌ای و مدعیان اصلاحات برای جهانگیری و هاشمی طبا احترام و موضوعیتی جز پوشش و تکمیل روحانی قائل نیستند و از این رو آنان را نمی‌شمارند!