kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۱۵۴۳
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۶

کوتاه از انتخابات


قوانین ثبت‌نام حداقلی است
به گزارش فارس، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان ضمن بازدید از ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فکر نکنیم اینجا جشنواره ثبت نام است، اظهارداشت: البته قبول داریم قوانین و مقررات ما هم در این زمینه قوانین خیلی خوبی نیست، قوانین حداقلی است و ان‌شاءالله با تلاشی که دوستان در دولت دارند و توجه نمایندگان مجلس، لایحه جامع انتخابات به زودی تصویب و اجرا شود و دیگر شاهد این وضعیت نباشیم.
وی تصریح کرد: در پایان هر روز پرونده‌های ثبت نامی به شورای نگهبان ارسال می‌شود امیدواریم بتوانیم در فرصت اولیه 5 روزه اعلام نتیجه کنیم ولی اگر نشد، طبق تبصره ماده قانونی، 5 روز دیگر امکان افزودن زمان بررسی صلاحیت‌ها است.
کدخدایی بیان داشت: طبق مواد قانونی بسیاری از افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند، احراز صلاحیت نخواهند شد.

یک میلیون و 150 هزار نفر عوامل برگزاری انتخابات
اعضای معتمد مردمی هیئت مرکزی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری از ستاد انتخابات کشور بازدید کردند.
به گزارش فارس، میرزاده در نشست خبری با خبرنگاران طی سخنانی گفت: تمام آمادگی لازم برای برگزاری انتخابات قانونی و شفاف وجود دارد و هیچگونه مشکلی وجود ندارد، امیدواریم با حضور حداکثری مردم این دوره از انتخابات هم انجام شود.
میرولد، عضو دیگر هیئت مرکزی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری اظهار داشت: با بررسی که انجام شد، فرایند انتخابات به خوبی انجام و کارهای اجرایی به خوبی صورت گرفته و ارتباطی که لازم است با شهرستان‌ها صورت گیرد، انجام و هیئت‌های اجرایی در همه شهرستان‌ها تشکیل شده است، پس از رسیدن تمام آرا و ارسال آنها به تهران، با تایید هیئت مرکزی از نظر اجرایی، وزیر کشور در نهایت نتایج را اعلام می‌کند. وی تصریح کرد: عوامل اجرایی برگزاری انتخابات تعداد یک میلیون 150 هزار نفر هستند.

التقاط گفتمانی دولت فعلی از جمله تهدیدات فضای انتخابات است
 جبهه پایداری انقلاب اسلامی اولین بیانیه خود را درخصوص انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است: با نزدیک شدن به ایام انتخابات، موضوع وحدت بر اساس شاخصه‌های گفتمان انقلاب اسلامی پررنگ‌تر از گذشته شده است. تلاش‌های مجدانه نیروهای انقلابی و اصولگرا در زمینه وحدت گفتمانی و مبتنی بر اصول و ارزش‌ها، از ضروریات برهه کنونی بوده و کارآمدی و اثرگذاری این تلاش در صورتی که مبتنی بر آموزه‌های اصیل انقلاب اسلامی باشد بر همگان عیان خواهد شد. در عین حال، اگر کسانی به دنبال سهم‌خواهی و تبدیل ساز و کار وحدت به فرآیندی به مثابه شرکت سهامی قدرت باشند بیش از هرکسی تیشه به ریشه وحدت زده و این موضوع می‌تواند شرایط فراروی انتخابات برای جامعه انقلابی را مبهم و غبارآلود نماید.
به گزارش فارس، در این بیانیه همچنین تاکید شده است: از جمله تهدیداتی که اکنون متوجه فضای انتخابات در کشور شده است، حضور جریاناتی با التقاط گفتمانی است. برخی از آنها همانند گفتمان دولت فعلی است که این نوع تفکرشان موجب شده دولت به جای استفاده از توانایی‌های داخلی کشور جهت حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، با عمل به الگوهای وارداتی و التقاطی، در جهت جلب رضایت کدخدا باشند و برخی دیگر هم به‌دنبال چند پاره نمودن جامعه و ایجاد تشتت و تفرقه در صفوف مردم هستند و ما هردوی این جریانات را همانند جریانات فتنه و انحراف، به‌مثابه دو لبه یک قیچی می‌دانیم.

برخورد با برهم زنندگان جلسات انتخاباتی
سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به نزدیک شدن ایام انتخابات و حضور چهره‌های سیاسی در دانشگاه‌ها، گفت: تنها شرطی که ما برای حضور فعالان سیاسی و برگزاری برنامه‌های انتخاباتی در دانشگاه‌ها داریم، چارچوب‌های قانونی و رعایت قانون است.
وی تصریح کرد: در یکی از جلساتی هم که با حضور رئیس ‌نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری داشتیم، وی صراحتا اعلام کرد تنها خط قرمز ما قانون است. ما هم در چارچوب قانون مدون، مکتوب و اعلام شده به مسئولان مرتبط حرکت خواهیم کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم ادامه داد: مطمئنا ما نگاه‌های سلیقه‌ای را قبول نداریم و به خط قرمزهای تصوری و فرضی اعتقاد نداریم، خط قرمز ما قانون است و در این خصوص هم قانون باید اجرا شود.
هاشمی افزود: چه قانون‌شکنی به معنای اینکه عده‌ای بخواهند قانون را نادیده بگیرند و بخواهند فراتر از قانون حرکت کنند و چه تعرض به جلسات و برنامه‌های قانونی هر دو از نظر ما یک حکم دارند و هر دو مردود است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تاکید کرد: اینکه برنامه‌ای که بر اساس قانون است، توسط عده‌ای برهم زده شود یا اینکه جلسه‌ای بدون طی کردن روند قانونی برگزار شود، هر دو غلط است و مسلما با برخوردهای مدیریتی لازم مواجهه خواهد شد.
وی گفت: اجرای قانون هم بایستی در مسیر خودش باشد و برای اینکه هماهنگی‌های لازم و انضباط جلسات حفظ شود، برنامه‌هایی که قرار است برگزار شود باید با هماهنگی مدیریت دانشگاه و هیئت نظارت باشد.