kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۱۳۸۰
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۷
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش روستایی و شهری:

۴ میلیون نفر در صنعت فرش دستباف بیکار شدند

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرش روستایی و شهری گفت: بنا به آماری که مرکز ملی فرش ایران ارائه داده است، در حال حاضر یک میلیون بافنده داریم یعنی ظرف دو دهه چهار میلیون نفر شغل‌شان را از دست داده‌اند.

عبدالله بهرامی در مصاحبه با رادیو گفت‌و‌گو درباره وضعیت فرش گفت: میزان تولید سالانه فرش دستباف در کشور در حال حاضر سه میلیون و 200 هزار متر مربع است. از این میزان در سال گذشته، حدود 323 میلیون دلار صادرات داشته ایم که 75 میلیون دلار آن مربوط به کشور آمریکا بود. این آمار نسبت به سال 94 حدود 13 درصد رشد داشته است.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرش روستایی و شهری وضعیت صادرات را نسبت به یک دهه گذشته بسیار پایین‌تر عنوان کرد و بیان داشت: در دهه 70 یک میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات فرش دستبافت به کشورهای دیگر داشتیم که این چهار برابر ظرفیت موجود است.
وی خاطرنشان کرد: در دهه 70 و 80 دو میلیون بافنده داشتیم و ظرفیت حدود شش میلیون متر مربع بود و به همان نسبت نیز صادرات بالایی داشتیم. بعد از مواجه شدن با تحریم و مشکلات دیگری مانند سوء مدیریت و همچنین رکودی که بر اروپا حاکم شد، باعث شد نتوانیم با موقعیت و ظرفیت فرش در کشور هماهنگ شویم و با کاهش صادرات روبرو شدیم.
بهرامی از رشد بیکاری در حوزه فرش گفت و عنوان داشت: در سال‌های اخیر افرادی که در حوزه فرش بیکار شده اند، رشد داشته است. بنا به آماری که مرکز ملی فرش ایران ارائه داده است، در حال حاضر یک میلیون بافنده داریم یعنی ظرف دو دهه چهار میلیون نفر شغل شان را از دست داده‌اند.
به گزارش تسنیم، وی با اشاره به شعار سال، گفت: بهترین هنر و صنعتی که در کشور موجود است و پایه‌های اصلی آن از نظر منابع انسانی و تولیدی در کشور به طور کامل و زیاد وجود دارد و همچنین نزدیک به 85 درصد آن صادراتی است، فرش دست بافت است. بنابراین مسئولان باید این موضوع را جدی بگیرند و با توجه به اینکه زمینه‌های آن مهیا است، نیازی به هیچ سرمایه‌گذاری اضافه‌ای ندارد.