روز گذشته آغاز شد
حرکت 120 اتوبوس به شهرکهای فوعه و کفریا برای نجات 8000 شیعه تحت محاصره
براساس یک توافق امضاء شده، حدود 8000 تن از ساکنان دو شهرک شیعهنشین و تحت محاصره «فوعه» و «کفریا» به حلب منتقل میشوند و در مقابل، 3800 فرد مسلح به همراه خانوادهشان هم از چهار منطقه، به شهر اشغالی «ادلب» میروند.
سرویس خارجی -
طبق توافقی که میان دولت دمشق و مخالفان مسلح امضاء شده، 8000 غیرنظامی ساکن دو شهرک شیعهنشین «فوعه» و «کفریا» این دو شهرک را به مقصد «حلب» ترک میکنند و 3800 فرد مسلح نیز به همراه اعضای خانواده خود، از شهرکهای «مضایا»، «بقبن»، «الزبدانی» و «الجبل الشرقی» رهسپار شهر اشغالی «ادلب» میشوند.
به گزارش فارس، روز گذشته در چارچوب همین توافق، 120 اتوبوس راهی فوعه و کفریا شدند. اما تیراندازی گروههای مسلح به کاروان امدادرسانی هلال احمر سوریه، عملیات امدادرسانی و انتقال را موقتا متوقف کرد.
طی دیروز همچنین کمیتههای مردمی حاضر در فوعه و کفریا 19 تروریست اسیر را تحت نظارت هلالاحمر سوریه آزاد کردند و قرار است که تروریستها هم 19 نظامی اسیر از ارتش سوریه را آزاد کنند.
در حال حاضر شمار ساکنان دو شهرک فوعه و کفریا حدود 15 هزار نفر برآورد میشود.
این دو شهرک از حدود 4 سال پیش تاکنون تحت محاصره عناصر تروریستی قرار دارند. پیش از این، جمعیت دو شهرک فوق که در استان ادلب قرار دارند، به 30 هزار تن میرسیده است. شهرکهای مضایا و الزبدانی در حومه دمشق قرار دارند.
در پی آزادسازی شهر حلب در اواخر تابستان گذشته، شماری از بیماران و سالخوردگان و کودکان فوعه و کفریا از این دو شهرک شیعهنشین خارج و به زینبیه دمشق منتقل شده بودند. دولت سوریه نیز در مقابل، به تعدادی از تروریستها اجازه جابجایی داده بود.
احتمال تکرار سناریوی خان شیخون!
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه اما از احتمال تکرار توطئه خان شیخون در دیگر مناطق سوریه خبر داد و گفت: از منابع مختلف اطلاعات موثقی داریم که نشان میدهد، احتمالا این اقدام تحریکآمیز در مناطق دیگر، از جمله حومه دمشق رخ دهد و (تروریستها) میخواهند از مواد سمی استفاده کرده و (سپس) دولت سوریه را مسئول این حادثه معرفی کنند.
در پی حادثه شیمیایی خان شیخون که دو هفته قبل رخ داد، ناوهای آمریکایی از دریای مدیترانه پایگاه «الشعیرات» در استان حمص را با 23 موشک هدف قرار دادند و همزمان با آن، تروریستهای داعش علیه ارتش سوریه در حمص دست به عملیات زدند.
دمشق اعلام کرده در حادثه شیمیایی خان شیخون، نقش نداشته است. به گفته مقامات سوریه، یک انبار شیمیایی متعلق به تروریستهای «جبهه النصره» در خان شیخون منفجر و این حادثه منجر به انتشار گاز کلر شده است.
حادثه فوق 100 کشته و حدود 400 مصدوم برجای گذاشته است.
پوتین که به همراه همتای ایتالیایی خود و طی یک کنفرانس خبری در مسکو سخن میگفت، سیاست آمریکا و متحدانش را در قبال سوریه، شدیدا مورد انتقاد قرار داد و گفت: «متحدان آمریکا در ناتو در شرایط کنونی بدون تجزیه و تحلیل اوضاع ( حادثه شیمیایی در خان شیخون) مانند دلقکها رفتار میکنند.»
وی افزود: «هیچ مدرکی برای اثبات کاربرد سلاح شیمیایی از سوی ارتش سوریه وجود ندارد و در همین حال قوانین بینالمللی (توسط آمریکا) نقض شده است.»
تداوم تلاشهای
ضد سوری آمریکا
«متیو ریکرافت» نماینده انگلیس در سازمان ملل هم اعلام کرده، این کشور به همراه آمریکا و فرانسه پیشنویس قطعنامه جدیدی را در شورای امنیت، در رابطه با حمله شیمیایی سوریه ارائه کردهاند، هر چند در این قطعنامه، مثل قبل انگشت اتهام به سمت دولت دمشق گرفته نشده است، ولی هدف واشنگتن، نهایتا این است که دمشق را مقصر اعلام کند.
همزمان «استفان دو چاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد، این سازمان به زودی از طریق یک تیم حقیقتیاب، درباره حمله شیمیایی خان شیخون تحقیق میکند.
منطقه پرواز ممنوع!
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا نیز گفته، مباحثی چون ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه، همچنان مطرح و در دست بررسی است.
وی مدعی شده «بدون تردید، دمشق مسئول حمله شیمیایی در خان شیخون است!» به گفته این ژنرال آمریکایی، واکنش نظامی «حساب شده»، بهترین اقدام برای جلوگیری از استفاده از تسلیحات شیمیایی است.
سایر رویدادها
* نشریه «آتلانتیک» تلاش غرب برای ایجاد جدایی میان پوتین و «بشار اسد» را غیرعملی و خیالبافی خواند.
* عفو بینالملل اعلام کرد واکنش هیجانی و احساسی آمریکا به ماجرای خان شیخون سوریه، مشکلی را حل نخواهد کرد.
* شهروندان سوری ساکن شیلی، در حمایت از «بشار اسد» در سانتیاگو تظاهرات کردند.