دلیل برگزاری مسابقه دوومیدانی پارس چه بود؟!(ضربه آزاد)
سرویس ورزشی-
دوی بینالمللی پارس صبح جمعه ۱۸ فروردین در تهران برگزار شد. این رقابتها در 21،10 و ۴۲ کیلومتر انجام شد و در پایان دوی ۴۲ کیلومتر محمدجعفر مرادی به مقام نخست رسید. نکته قابل توجه مسابقات ۴۲ کیلومتری پیادهروی این بود که مسیر مسابقه کمتر از ۴۲ کیلومتر بود. در واقع تمامی دوندگان مسیر ۴۰ کیلومتری را دویدهاند و اگر رکورد جدیدی در این ماده ثبت شود تنها در بخش ۴۰ کیلومتر است نه ۴۲ کیلومتر.
در ماده ۱۰ کیلومتر دوی بینالمللی پارس حسین کیهانی، ملیپوش استقامتی کشورمان توانست به عنوان قهرمانی دست پیدا کند و بیرانوند در جایگاه دوم ایستاد. در ماده ۲۱ کیلومتر برزی از خراسان رضوی به مقام قهرمانی رسید و چرخی و حسن شیرقوی هردو از آذربایجان شرقی در جایگاه دوم و سوم ایستادند. بعدازظهر دیروز رقابتهای 10 کیلومتر بانوان نیز با حدود 187 دونده در مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد. براساس اعلام پایگاه اطلاعرسانی وزارت ورزش حدود 32 دونده خارجی از 12 کشور و 155 دونده از ایران در این رقابتها حضور داشتند.
در این رقابت دوندگان مسیر 10 کیلومتری را از مقابل درب سالن دوازده هزار نفری آغاز کردند و پس از پیمودن اطراف دریاچه آزادی به طور رفت و برگشت طبق نقشه، به خط پایان رسیدند.
هر چند وزیر ورزش و جوانان و مسئولان فدراسیون دوومیدانی برگزاری چنین مسابقاتی را خوب توصیف کردند اما سؤالاتی در خصوص چرایی انجام ماراتن پارس مطرح شده که مهمترینش این بود که اساسا هدف از برگزاری این مسابقات چه بود و به چه دلیل فدراسیون دوومیدانی تصمیم گرفت در این مقطع زمانی چنین رقابتی را برگزار کند؟!
اساسا در رشتهای چون دوومیدانی که دونده المپیکی ما برای حضور در «رقابت پارس» ورودیه یکصد هزار تومانی پرداخت میکند تا با تعدادی از ورزشکاران آماتور (توریستهای حاضر در ایران) به رقابت بپردازد، آیا جایز است ما دوی ماراتن را با علم بر حواشی بسیار آن برگزار کنیم؟!
وقتی فدراسیون در برنامهریزی تشکیل اردو برای یکی از ورزشکارانش در کیش، با مشکلات ریز و درشت مواجه میشود، چگونه به فکر برگزاری دوی ماراتن آن هم برای دو دسته آقایان و بانوان میافتد؟!
امیدواریم فدراسیون دوومیدانی و وزارت ورزش پاسخهای ورزشی و البته قانعکنندهای برای پرسشهای مطرح شده داشته باشند تا اهالی ورزش متوجه دلیل برگزاری دوی ماراتن تحت عنوان پارس بشوند.