kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۰۸۲۵
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۱
با هدف حمایت از یک جریان خاص داخلی

آمریکا تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران را به بعد از انتخابات موکول کرد!

رئیس‌ کمیته روابط خارجی سنا از تعویق بررسی تحریم‌های جدید علیه ایران از بیم اثرگذاری منفی بر انتخابات ایران خبر داد!

سرویس سیاسی-

بررسی طرح پیشنهادی شماری از سناتورهای آمریکا با هدف تصویب تحریم‌های تازه علیه ایران، از بیم اثرگذاری بر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، به تعویق افتاده است.
گروهی از سناتورها از هر دو حزب آمریکا ماه گذشته میلادی طرحی را ارائه کردند که به بهانه‌های غیرهسته‌ای تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع می‌کند.
 به نوشته خبرگزاری رویترز، «باب کورکر» رئیس‌ جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه گفت به دلیل نگرانی اتحادیه اروپا از اثرگذاری این طرح بر انتخابات، بررسی این تحریم‌ها فعلا متوقف شده است.
کورکر که از جمله ارائه‌کنندگان این طرح است و در نشستی در مورد روابط با اتحادیه اروپا در سنا صحبت می‌کرد، گفت: «به دلیل نگرانی‌ای که از واکنش احتمالی اتحادیه اروپا وجود داشت، طرح تحریم‌های ایران که چندین نفر از سناتورها از آن حمایت می‌کنند، در حال حاضر امکان مطرح شدن نیافته است».
به گزارش فارس، پیش از این شماری از کارشناسان نزدیک به دولت سابق آمریکا از تصویب این تحریم‌ها و اثر منفی آن بر شانس انتخاب مجدد «حسن روحانی» به عنوان رئیس‌جمهور ایران ابراز نگرانی کرده بودند.
در حالی که سناتورهای آمریکایی مدعی‌اند این تحریم‌های احتمالی ناقض توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 نیست، ایران تأکید کرده است که تحریم جدید، می‌تواند ناقض روح و متن برجام باشد.
خواست آمریکا، ادامه وضع موجود
در روزهای گذشته، کیهان به این مسئله اشاره کرد که مقامات آمریکایی از تغییر وضع موجود در ایران نگران هستند.
«کنت کاتزمن»  مشاور سرویس تحقیقاتی کنگره آمریکا در  جلسه استماع کمیته فرعی «خاورمیانه و شمال آفریقای» کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا که دهم فروردین برگزار شد در خصوص اینکه اقدامات آمریکایی‌ها چه تاثیری بر انتخابات ریاست جمهوری ایران می‌گذارد به صراحت گفت:«اگر آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کند می‌تواند جایگاه میانه‌روها و اردوگاه روحانی را تضعیف کند زیرا بهانه‌ای برای افزایش انتقادات «تندروها» (رسانه‌های غربی عموما به‌ جای استفاده از عبارت انقلابی، از لفظ تندرو استفاده می‌کنند) از روحانی خواهد شد، چرا که همین الان هم آنها می‌گویند او نتوانست به همه وعده‌های خود برای برداشته شدن همه تحریم‌ها عمل کند».
مقامات آمریکایی و غربی نگاه ويژه‌اي به انتخابات رياست جمهوري دوازدهم دارند و به طور مستمر به تحلیل فضای انتخاباتی کشورمان مشغولند. اما نکته قابل تامل آنجاست که با نگاهی به تحلیل‌های ارائه شده از سوی مقامات غربی و همچنین سمت و سوی اخبار و گزارش‌های منتشر شده توسط بوق‌‌های تبلیغی‌شان درباره انتخابات ایران، به نقطه مشترکی می‌رسیم که از سوی غربی‌ها با نگرانی و حساسیت فزاینده‌ای دنبال می‌شود و آن «حفظ روند فعلی در ایران» در انتخابات اردیبهشت ماه است.
اندیشکده آمریکایی: نزدیک انتخابات است، قرارداد هواپیما ببندید
روز سه‌شنبه شرکت هواپیمایی «آسمان» و شرکت آمریکایی «بوئینگ» از توافق با یکدیگر خبر دادند. بر این اساس اعلام شد که شرکت آسمان 60 فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ 737 خریداری می‌کند.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: «بوئینگ در بیانیه‌ای اعلام کرده که توافق (با شرکت آسمان) که به تاییدیه دولت آمریکا نیاز دارد، 18 هزار فرصت شغلی برای آمریکا ایجاد خواهد کرد».
 این روزنامه می‌نویسد: هرچند در بیانیه بوئینگ اعلام نشده اما یک مانع مهم برای هر دو طرف ایرانی و آمریکایی، نحوه پرداخت پول به این شرکت آمریکایی است. با توجه به تحریم‌هایی که هنوز هم علیه ایران پابرجا است، این کشور نمی‌تواند از نظام بانکی آمریکا استفاده کند در نتیجه تعاملاتش باید با ارزهای خارجی به غیر از دلار انجام شود.
گفتنی است زمان تحویل هواپیماهایی که برای فروش به ایران بر سر آن تفاهم شده از سال ۲۰۲۲ میلادی (حدود ۵ سال دیگر) خواهد بود.
موضوع قرارداد خرید هواپیما هرازچندگاهی و خاصه در ایامی نظیر آنچه پیش از انتخابات مجلس دهم رخ داد با عنوان بزرگترین مصداق برای دستاوردهای برجام نام برده‌ می‌شود.
اندیشکده «شورای آتلانتیک» در ماههای گذشته در تحلیلی درباره توافق ایران با شرکت آمریکایی «بوئینگ» نوشت: توافق بوئینگ برای تحکیم  انتخاب مجدد «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران  که باید در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، امری «حیاتی» است.
شیرینی آدامسی
و تحریف افکار عمومی
بر اساس توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5(برجام) ممنوعیت فروش هواپیما به ایران لغو شده است اما آمریکا این تعهد را با عنوان اعطای امتیاز خاص به ایران نمایش می‌دهد.
در مجموع، تعویق تحریم‌های جدید ضد ایرانی به زمانی پس از انتخابات و اعلام خبر امضای قرارداد خرید هواپیما، نقش شیرینی آدامسی را دارد. واشنگتن در پی آن است تا در آستانه انتخابات پایگاه جریانی را که مورد حمایت خویش است در افکار عمومی محکم کرده و راه آنها را برای ورود به پاستور هموار کند. طرف غربی قصد دارد تا همزمان با حفظ ساختار تحریم‌ها، با تزریق لذتی آنی و لحظه‌ای، پایگاه و راه نفوذ خود در ایران را هموارتر کند.
غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران، ایجاد هراس در بانک‌های خارجی با هدف سنگ‌اندازی در معاملات تجاری ایران، قانون محدودیت ویزا و تصویب تحریم‌های جدید تنها بخشی از اقدامات ضد ایرانی آمریکا در پسابرجام است.