کد خبر: ۱۰۰۶۸۵
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۷
هشدار سیاستمداران به ترامپ:

کره شمالی را تحریک نکن! پیونگ‌یانگ آمادگی حمله اتمی را دارد

برخی از رهبران وسیاستمداران کشورهای مختلف نسبت به تهدیدات اخیر ترامپ علیه کره‌شمالی هشدار داده و تاکید کردند که پیونگ یانگ آمادگی حمله اتمی را دارد و آمریکا نباید این کشور را تحریک کند.


در پی برگزاری رزمایش سه جانبه آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در آب‌های ساحلی کره جنوبی و تهدید دونالد ترامپ رئیس‌جمهورآمریکا مبنی بر مقابله یک جانبه با کره شمالی برخی از رهبران و  سیاستمداران کشورهای مختلف هشدار دادند که تحریک این کشور عواقب خطرناکی از جمله حمله اتمی را در پی خواهد داشت.. در همین رابطه «تائه یونگ هو»، دیپلمات سابق کره شمالی که از این کشور فرار کرده گفت دنیا باید آماده حمله نظامی کره شمالی علیه آمریکا و متحدانش باشد.
به گزارش تسنیم به نقل از اسپوتنیک، وی در گفت گو با شبکه «ان بی‌سی نیوز» اظهار داشت، «رهبر کره شمالی آماده واکنش به هرنوع تهاجم از سوی واشنگتن است و هرگاه نشانه‌ای از تهدید از سوی آمریکا احساس کند، از تسلیحات هسته‌ای استفاده خواهد کرد. «تائه» در این مصاحبه تایید کرده که پیونگ یانگ به سطح بسیار خاصی از تولیدات هسته‌ای دست یافته است. «ترزا می»، نخست وزیر انگلیس نیز به رئیس‌جمهور آمریکا درباره اقدام یکجانبه علیه کره شمالی هشدار داد و گفت که دولت واشنگتن باید به جای این اقدامات تلاش کند تا با سازمان‌ها و شرکای بین‌الملل همکاری داشته باشد.
 وی اظهار داشت، «این مسئله بسیار جدی است و ما باید روی آن کار کنیم و به همکاری از طریق شورای امنیت سازمان ملل، روابط با چین و سایر کشورهای موثر برای متوقف کردن برنامه‌های اتمی و موشکی کره شمالی ادامه دهیم.»
 چین نیز اخیرا درخواست آمریکا مبنی بر مقابله با کره شمالی را رد و اعلام کرده بود که کنترل برنامه هسته‌ای کره شمالی جزء دغدغه‌های پکن نیست. سخنگوی وزارت خارجه چین در این باره گفت، ما پیش از این نیز بارها اعلام کرده‌ایم که مسئله هسته‌ای کره شمالی، مشکلی میان آمریکا و کره شمالی است.» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه گفته بود اگر پکن برای مقابله با اقدامات اتمی و موشکی کره شمالی دست به کار نشود، اقدامی یک‌جانبه انجام می‌دهد.
واکنش کره شمالی
 از سوی دیگر وزارت خارجه کره شمالی در واکنش به اظهارات ترامپ، واشنگتن را به داشتن زبانی «تند» متهم کرد و رزمایش‌های مشترک نظامی این کشور با کره جنوبی و ژاپن را به شدت مورد انتقاد قرار داد. سخنگوی این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد، این اقدامات باعث بدتر شدن تنش در شبه جزیره کره می‌شود که در آستانه جنگ قرار دارد. وی افزود، ما هشدار می‌دهیم که افزایش تحریم‌ها علیه کره شمالی تنها باعث می‌شود تا پیونگ یانگ دست به اقدام متقابل بزند.کره شمالی در ماه‌های اخیر برنامه‌ ای موشکی خود را تسریع بخشیده و با انجام آزمایشاتی به دنبال دستیابی به توانایی هدف قرار دادن آمریکا با استفاده از سلاح اتمی است. کره شمالی پنج آزمایش اتمی انجام داده است.