کاهش خطر ابتلا به دیابت با مصرف حبوبات
دیابت نوع 2، یک نگرانی جدی برای سلامتی در سراسر جهان به شمار میرود، اما نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد که مصرف زیاد حبوبات خطر ابتلا به این بیماری را به اندازه زیادی کاهش داده و در این میان عدس قویترین ارتباط را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 دارد.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، اعتقاد بر این است که حبوبات یک گروه غذایی به ویژه مغذی و مفید است زیرا حاوی سطوح بالایی ویتامین B هستند که به بدن کمک میکنند انرژی بسازد و سوخت و ساز خود را تنظیم کند.
علاوه بر این حبوبات، مملو از فیبر و حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم هستند. همچنین حبوبات حاوی ترکیبات فعال زیستی هستند که سوخت و ساز بدن را بیشتر تقویت میکنند و گفته شده است که از ابتلا به بیماری قلبی و دیابت پیشگیری میکند.
و بالاخره حبوبات همچنین به عنوان یک «شاخص غذایی قند پایین» در نظر گرفته میشود؛ به این معنی که بعد از مصرف حبوبات، سطح قند در بدن بسیار آهسته افزایش مییابد. در این مطالعه محققان دانشگاه «رویرا» در اسپانیا ، ارتباط میان مصرف حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری قلبی و عروقی قرار داشتند، بررسی کردند.
محققان در این مطالعه سه هزار و 349 نفر را مورد بررسی قرار دادند، تمامی این افراد در ابتدای این مطالعه دیابت نوع 2 نداشتند. محققان اطلاعاتی در مورد رژیم غذایی آنها در ابتدای این مطالعه و در طول پیگیری 4.3 ساله این مطالعه جمعآوری کردند.
این مطالعه نشان داد، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در افرادی که مصرف بالاتر حبوبات را داشتند در قیاس با افرادی که حبوبات کمتر مصرف میکردند، 35 درصد کمتر بود. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه از تمامی حبوبات مورد مطالعه قرار گرفته عدس قویترین ارتباط را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 داشت.
در حقیقت این مطالعه نشان داد، خطر ابتلا به دیابت در افرادی که حبوبات زیاد مصرف میکردند (افرادی که دست کم یک وعده در هفته حبوبات مصرف میکردند) در قیاس با افرادی که حبوبات کم مصرف میکردند (افرادی که هفتهای کمتر از نیم وعده حبوبات مصرف میکردند) 33 درصد کمتر بود.
علاوه بر این محققان متوجه شدند که جایگزین کردن روزی نیم وعده حبوبات با یک مقدار مساوی پروتئین و غذاهای مملو از کربوهیدرات مانند نان، تخم مرغ، برنج یا سیب زمینی با کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط داشت.
این مطالعه در مجله Clinical Nutrition منتشر شده است.