ترامپ اوکراین را به چه قیمتی به پوتین فروخت؟
سرویس خارجی-
تحلیلگر آمریکایی، توافق بر سر ثروتهای طبیعی اوکراین بین ترامپ و زلنسکی را ضامن امنیت کییف در مقابل روسیه ندانست و گفت: ترامپ روابط تجاری
با روسیه را بر «حل بحران اوکراین» ترجیح میدهد!
برای ترامپ دوست و دشمن معنا ندارد و او تنها به منافع اقتصادی از روابط اهمیت میدهد و مفاهیمی مانند متحد، رقیب و دشمن زمانی برای وی اهمیت پیدا میکند که آوردهای برای وی داشته باشد. در همین راستا وی طی سه ماه گذشته بسیاری از متحدین سابق آمریکا را کنا گذاشته است. در زمینه اوکراین در حالی که بایدن مدعی بود که دفاع از اوکراین برای دفاع از جهان آزاد به رهبری آمریکا ضرورت دارد اما ترامپ میگوید جنگ اوکراین در دوره بایدن تنها برای آمریکا هزینه در پی داشته است و در دوره جدید ریاستجمهوری وی، اوکراین باید میلیاردها دلاری که در دوره بایدن دریافت کرده را به آمریکا بازگرداند. ترامپ در همین راستا در تلاش بود تا منابع معدنی باارزش اوکراین را در ازای بدهیها کییف به واشنگتن تصاحب کند اما زمانی که زلنسکی اندکی در مقابل این درخواست مقاومت کرد با توهین و تحقیر از سوی ترامپ از کاخسفید اخراج شد. به گفته یک پژوهشگر آمریکایی ترامپ تنها دنبال منابع معدنی اوکراین نیست و حتی اگر اوکراین تمام منابع معدنی خود را نیز به ترامپ واگذار کند، وی راضی نخواهد شد و تضمین امنیتی برای کییف محسوب نمیشود. به گفته وی ترامپ به دنبال روابط تجاری با روسیه نیز هست و این جنگ مزاحم این روابط میباشد. به گزارش ایرنا «دونالد جنسن» پژوهشگر ارشد بنیاد «دفاع از دموکراسیها» در دانشگاه آمریکایی «جانز هاپکینز» در گفتوگو با الجزیره خاطرنشان کرد: توافق اخیر مواد معدنی بین اوکراین و آمریکا هیچ تضمین امنیتی برای کییف ایجاد نمیکند. به گفته وی، دولت ترامپ احیای روابط تجاری با مسکو را بر حل بحران اوکراین اولویت داده است؛ اقدامی که به گفته وی با مخالفت اکثر آمریکاییها روبهروست. این تحلیلگر آمریکایی درباره نگاه روسیه به مذاکرات نیز گفت: مسکو مذاکرات اخیر را نه به عنوان یک موقعیت برد- برد، بلکه فرصتی برای تحقق خواستههای خود میبیند.
به فکر روابط تجاری با آمریکا باشید!
آنچه که ادعای این تحلیلگر آمریکایی را تقویت میکند، اظهارات جدید ترامپ است. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در اظهارات جدیدی ابراز امیدواری کرده است که روسیه و اوکراین بتوانند طی چند روز آینده به توافق صلح برسند و پیشنهاد داده است که این دو کشور به جای درگیری، تمرکز خود را بر تجارت با آمریکا بگذارند. به گزارش ایسنا ترامپ روز یکشنبه در حساب خود در «تروثسوشال» نوشت: «امیدوارم که روسیه و اوکراین این هفته به توافق برسند. در آن صورت، هر دو کشور میتوانند تجارت بزرگی را با ایالاتمتحده آمریکا، که در حال شکوفایی است، آغاز کنند و ثروتمند شوند».
«نیویورکپست» هم گزارش داده است که آمریکا قصد دارد طی روزهای آینده «در مورد آتشبس کامل و فراگیر» تصمیمگیری کند. این گزارش روز جمعه به نقل از یکی از مقامات ارشد آمریکایی اعلام کرد که هدف، ارزیابی مواضع مسکو و کییف از طریق گفتوگوهای مستقیم درباره توافق احتمالی است. همچنین مارکو روبیو هشدار داد که اگر مذاکرات شکست بخورد، واشنگتن ممکن است ابتکار صلح را رها کند. او روز جمعه به خبرنگاران گفت: «باید همینجا و همین حالا و طی چند روز آینده مشخص کنیم که آیا این موضوع عملی است یا نه. اگر اینطور نباشد، فکر میکنم باید به مسیر دیگری برویم». مسکو تأکید کرده است که هرگونه توافق صلح باید به «ریشههای اصلی» درگیری بپردازد؛ از جمله گسترش ناتو به سمت شرق و تمایل اوکراین برای پیوستن به این ائتلاف تحت رهبری آمریکا. پوتین همچنین خواستار آن شده است که کییف مرزهای جدید روسیه را به رسمیت بشناسد؛ موضوعی که رهبران اوکراین تاکنون آن را رد کردهاند.گفتنی است آتشبس ۳۰ ساعته عید پاک که توسط «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه اعلام شده بود، روز دوشنبه به پایان رسید. «کرملین» تأیید کرد که برنامهای برای تمدید آتشبس وجود ندارد و هر دوطرف یکدیگر را به نقض این توافق متهم کردهاند. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که حدود ۱۳۰۰ مورد نقض آتشبس، از جمله حملات توپخانهای و پهپادی، رخ داده است.
درخواست اوکراین از آلمان
خبر دیگر درباره جنگ اوکراین اینکه نماینده این کشور در سازمان ملل گفت: آلمان باید ۳۰درصد از خودروهای زرهی و هواپیماهای نظامی موجود خود را به کییف اهدا کند. به گزارش ایسنا، این درخواست در حالی از سوی «آندری ملنیک» نماینده اوکراین در سازمان ملل مطرح میشود که کشورهای اتحادیه اروپا به دنبال راههایی برای افزایش حمایت از کیف در شرایطی هستند که نسبت به ادامه حمایت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از اوکراین تردید وجود دارد. ملنیک که از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ به عنوان سفیر در برلین خدمت میکرد، درخواست خود را در نامهای سرگشاده خطاب به «فردریش مرتس» صدراعظم احتمالی آلمان در نشریه «ولت آم زونتاگ» مطرح کرد. او نوشت: این در اختیار شما به عنوان یک فرد صلحجو است که این جنگ لعنتی را تا پایان سال ۲۰۲۵ متوقف کنید.به گفته ملنیک، آلمان باید ۳۰ درصد از انبار خودروهای زرهی و هواپیماهای خود را شامل حدود ۴۵ هواپیمای یوروفایتر تایفون و ۳۰ هواپیمای جنگنده تورنادو، ۱۰۰ تانک لئوپارد۲ و ۱۱۵ خودروی جنگی پیادهنظام پوما و ۱۳۰ خودروی پیاده نظام ماردِر به کییف اهدا کند. او همچنین از برلین خواست تا در برابر مخالفت مورد انتظار «سوسیال دموکراتها» بایستد و ۱۵۰ موشک کروز تاروس به اوکراین ارسال کند. سوسیال دموکراتهای آلمان به دلیل نگرانی از تشدید تنش بیشتر با روسیه با تحویل موشک مخالفت کردهاند. کارشناسان بارها هشدار دادهاند که ارسال تسلیحات از سوی اروپا به اوکراین بهدلیل کمبود شدید نیرو در میدان نبرد و عدم توازن نظامی بین دو طرف فایدهای به حال کییف ندارد.