نجابت شهید رئیسی و فرار به جلو مقصران طلبکار!(خبر ویژه)
در حالی که برخی دولتمردان و رسانههای حامی آنها، روزانه انواع ناترازیهای اقتصادی و انرژی را -بعضا حتی با مبالغه و خلافگویی- به رخ میکشند و فضاسازی میکنند، روزنامه دولتی ایران نوشت رئیسجمهور نجابت به خرج میدهد که درباره ناترازیهای به ارث رسیده سخن نمیگوید!
این روزنامه در سرمقالهای با عنوان «ناترازی و نجابت پزشکیان» نوشت: «این روزها بحث ناترازی بیش از گذشته در سخنان رئیسجمهور و مسئولان دستگاهها شنیده و درخبرها مشاهده میشود. پشت این اظهارات چه واقعیتی نهفته و در عین حال چه اتفاقی افتاده است که رئیسجمهوری دائماً بر این موضوع تأکید میکنند؟ همزمان با این سخنان نیز شاهد آلودگی هوا، کمبود گاز و انرژی و از همه مهمتر تعطیلی ادارههای دولتی و مراکز آموزشی و غیرحضوری شدن آموزش و پرورش و قطع برق خانگی در زمستان بودیم. دلیل اینکه دولت با چنین ناترازی و کمبود انرژی و همچنین آلودگی هوا در سطح وسیع مواجه شده است، چیست؟ آیا این کمبودهایی که امروز موجب قطع برق و اعلام صرفهجویی و تعطیلی ادارات و مراکز آموزشی شده است، از کوتاهیها و ناتوانی دولت چهاردهم به حساب میآید یا به دولتهای قبل برمیگردد؟
شاید اگر نجابت دکتر پزشکیان نبود و به جای عذرخواهی، به صورت شفاف برای مردم بیان میکرد که آنچه امروز تحت عنوان ناترازیهای موجود مواجه هستیم، نتیجه کمکاریها در دولتهای گذشته است، امروز مردم میتوانستند با شنیدن واقعیتهایی از کمکاریها و روزمرگیهای گذشته، خود به قضاوت بنشینند و تصمیم بگیرند...
تاکنون به صورت رسمی اعلام نشده که دلیل مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم چیست؟ دلیل واقعی تحریمهای تحمیل شده از سوی دشمنان است یا کمکاری، ناتوانی، سنگاندازی، ایجاد مزاحمت، جلوگیری یا خطای یک شخص حقیقی و حقوقی یا یک مصوبه خاص مجلس و دیگر نهادهای سیاسی؟ آنچه مسلم است در گذشته همیشه بر این مسئله تأکید میشد که کشور بخوبی اداره میشود. در عین حال همه خبرها در جهت خودکفایی و بینیازی کشور و پیشرفت و توسعه بود. در مقابل، همه ناترازیها و مشکلات ساختاری در حوزه اقتصادی با تزریق مسکنهایی، پنهان نگه داشته میشد. اما زمانی که فردی میخواهد صادقانه و بدون پردهپوشی خطاها و بدون تجویز مسکن، درد جامعه و ناترازی داشتههای دولت را بیان کند و واقعیت را به مردم بگوید، او را متهم به ناتوانی کرده و میگویند توان اداره کشور را ندارد.».
روزنامه ایران در ادامه نوشت: «چاره کار همان شعار رئیسجمهوری است که در دوره انتخابات بارها از آن نام برده است. پس از انتخابات هم با پذیرش مسئولیت، در عمل بدان معتقد و پابرجا است و آن استفاده از نیروهای علمی، دانشگاهیان عالِم، کارشناسان راهبردی متخصص و متعهد و علاقهمند به ایران است.
امروز کشور برای نجات خود از ناترازیها به بسیج علمی و تخصصی نیاز دارد. باید متخصصان، ناترازیها را آسیبشناسی کرده با استفاده از توان علمی دانشگاهیان و متخصصان باتجربه و باتشکیل اتاقهای فکر، در جهت رفع موانع و ایجاد راهکار برای حل مشکل ناترازیها تلاش شود و در عین حال راهحل عملی بدون شعارزدگی و وعده و وعید ارائه شود تا کشور دوباره به سوی توسعه و پیشرفت حرکت کند».
درباره یادداشت مذکور و ادبیات تکراری رسانههای همسو با دولت گفتنی است که اولا حضرات به شکل انبوه، هم بدگویی و سیاهنمایی درباره خدمات دولت قبل میکنند و حتی دست به تحریف واقعیات میزنند و هم سر مردم منت میگذارند که نجابت به خرج داده و درباره علت ناترازیها حرف نمیزنند!
ثانیا این گروه اگر صداقت داشتند در مورد هر یک از ناترازیها، سه سال آخر دولت مورد حمایتشان (دولت روحانی) را با سه سال دولت شهید رئیسی مقایسه میکردند و مثلا میگفتند که صادرات سقوط کرده نفت چگونه دوباره احیا شد؟ رشد اقتصادی منفی شده چگونه دوباره به بالای 5 درصد بازگشت؟ واردات واکسن کرونا که به fatf زده میشد چگونه بدون fatf امکانپذیر شد و از تکرار مرگ روزانه 700 نفر جلوگیری کرد؟ قطع شبانهروز برق در تابستان و زمستان چگونه مدیریت و تا حدود زیادی متوقف شد؟ واردات
8 میلیون تن گندم با اختصاص ارز چگونه متوقف و خودکفایی احیا شد؟
8 هزار کارخانه چرا در دولت روحانی تعطیل و در دولت رئیسی با کدام همت و تدبیر شبانهروز احیا شدند؟! دولت رئیسی چگونه 500 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق سررسید شده به علاوه 470 هزار میلیارد تومان کسری به ارث رسیده به علاوه تامین چند ده هزار میلیارد تومان همسانسازی حقوق بازنشستگان و فرهنگیان را مدیریت کرد؟ و...
نکته سوم اینکه حامیان دولت برای رعایت صداقت هم که شده نباید بیتدبیریهای جاری را گردن بیتدبیریهای گذشته و میراث دولتهای قبلی بیندازند. مثلا صادقانه نیست که ذخیرهسازی سوخت پاییزه و زمستانی را انجام ندهند و هنگامی که مشکل تامین گازوئیل نیروگاهها خواست خود را در قالب قطعی اعلام نشده برق نشان دهد، به جای روراستی با مردم، ادعا کنند که چون میخواهند آسمان آبیتر شود، مازوتسوزی در نیروگاهها را متوقف میکنند! (تیتر دروغ روزنامه وابسته به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت)
یا مثلا در حالی که رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت روحانی (از حامیان دولت پزشکیان) اعتراض میکند که چرا اولویت مهار تورم و مشکلات اقتصادی از دستور کار دولت خارج شده است؟!»، توهین به شعور مخاطب خواهد بود که بیتدبیریهای اینچنینی را به ناترازیهای به ارث رسیده نسبت بدهیم و مثلا با زرنگی صورت مسئله اصلی را پاک بکنیم؟!
چهارم، اگر واقعا مراجعه به کارشناسان نزد دولت محترم است، چه ایرادی داشت که مثلا از وزیر نیروی دولت قبل بخواهند تجارب خود را در اختیارشان بگذارد؟ یا مثلا از معاون اول رئیسجمهور در دولت قبل میخواستند که تجارب خود را در اختیار مدیران ذیربط دولتی بگذارد؟ چرا به جای استفاده از خبرگان و صاحبنظران هر حوزه تخصصی، همه پاسخها را به چند کلیشه نامربوط و تکراری که سیاسیکاری از آن میبارد (مثل fatf، و مذاکره با آمریکا و غرب بدون نظرداشت عبرتها و خسارتهای ایران در برجام) ارجاع میهند؟ کوتاهی در ذخیرهسازی سوخت نیروگاهی چه دخلی به fatf و مذاکره و... دارد؟
پنجم، چرا صادقانه نمیگویند که بخش عمدهای از ناترازیهای موجود اقتصادی و انرژی، در همان آدرس دروغی است که نه سال قبل به نام بستن با کدخدا دادند و کلا تدبیر و همت و تلاش درونزا در حوزههای مختلف را تعطیل کردند؟ بروند بررسی کنند در توافق پاریس چرا تعهد به کاهش مصرف سوخت فسیلی دادند، کدام وزیر پالایشگاهسازی را کثافتکاری خواند و کدام وزیر دیگر مدعی شد ساختن نیروگاه به خاطر 200 مگاوات برق، رفتن زیر بار مافیای نیروگاهسازی است؟ کدامشان مسکنسازی در پروژه مهر و خودکفایی گندم را مزخرف خواندند؟ و...
اجمالا اینکه ریشه اصلی ناترازیهای فعلی، در بیصداقتی مقصران و متهمان آن است که نه تنها از مردم عذرخواهی نمیکنند بلکه همان مسیر بنبست را تکرار میکنند و اوج جوانمردیشان، در تهمت زدن و وارونهنمایی خدمات بزرگ دولتمرد شهیدی است که حاضر نشد واقعیت خسارتهای ناشی از سوء مدیریت در دولت غربگرا را بازگو کند و کام مردم را تلخ سازد.