kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۴۱۹
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴
سخنگوی قوه‌ قضائیه خبر داد

تشکیل پرونده کیفری برای وزرای نفت، کشور و رئیس سازمان محیط زیست دولت روحانی

 
 
 
 
سخنگوی قوه قضائیه از تشکیل پرونده کیفری برای سه مدیر سابق دولتی در موضوع آلودگی هوا خبر داد؛ پیگیری کیهان مشخص کرد این مسئولان وزرای نفت، کشور و رئیس سازمان محیط زیست دولت روحانی هستند.
به گزارش خبرگزاری میزان، اصغر جهانگیر، سخنگوی دستگاه قضا دیروز در نشست خبری با خبرنگاران، در پاسخ به این سؤال که رویکرد قوه قضائیه با دستگاه‌هایی که در راستای قانون هوای پاک به وظایف خود عمل نمی‌کنند، چیست، گفت: سازمان بازرسی کل کشور به عنوان نهاد نظارت‌کننده بر قانون هوای پاک از دو طریق ایجابی و سلبی در تلاش است این قانون را اجرا کند.
جهانگیر ادامه داد: در مرحله اول برای حل مسئله اقدام می‌کند و در مرحله دوم برخورد با مقصرین احتمالی را در دستورکار قرار داده است.
وی در رابطه با مصادیق فعالیت‌های سازمان بازرسی کل کشور بر روی کار دستگاه‌ها، اظهار داشت: از جمله اقدامات سازمان بازرسی کل کشور این است که بحث افزایش و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را در دستورکار قرار داده و دیگر اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در این باره عبارتند از: نظارت و الزام دستگاه‌ها در زمینه نوسازی حمل‌ونقل عمومی، افزایش کیفیت سوخت، افزایش شتاب ناوگان‌های فرسوده و شناسایی مدیران خاطی و معرفی به مراجع قضائی، بازنگری در استاندارد نفت کوره، پیگیری راه‌اندازی سامانه ماده ۱۷ قانون هوای پاک، بررسی عملکرد دستگاه‌های مربوطه و گزارش به ریاست جمهوری، تهیه و ارسال ۱۵ گزارش هشداری به دستگاه‌هایی که قانون را رعایت نکردند.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: یک پرونده اختصاصی کیفری با سه متهم شامل وزرای سابق نفت، کشور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شده و در اجرای قانون برای پنج نفر از مدیران وقت محکومیت صادر شده است.
گفتنی است، پیگیری خبرنگار کیهان مشخص کرد منظور سخنگوی قوه قضائیه از مسئولان دولتی سابق در پرونده اجرا نشدن قانون هوای پاک در واقع مسئولان اسبق و شامل بیژن زنگنه وزیر نفت، رحمانی فضلی وزیر کشور و عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در دولت روحانی است.
آخرین وضعیت پرونده معدن طبس
جهانگیر در ادامه این نشست، در پاسخ به سؤالی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده معدن طبس گفت: در راستای رسیدگی قضائی، این پرونده به هیئت کارشناسی ارسال شده است. ۳۰ فقره نیابت قضائی برای اخذ شکایت اولیای دم به استان‌های مختلف صادر شده است. نظریه کارشناسی واصل و دستور پرداخت دیه به خانواده متوفیان به میزان ۶۰ میلیارد تومان صادر شده است. وی ادامه داد: همچنین قرار مناسب برای سه متهم پرونده به اتهام ایراد جنایت غیرعمدی به نفس ۵۲ نفر مرد مسلمان صادر شده است که پرونده در حال تکمیل است و به محض وصول نتایج نیابت‌های قضائی از استان‌های مختلف و اتمام طول درمان مصدومان حادثه، پرونده آماده اخذ آخرین دفاع و صدور قرار نهائی خواهد بود.
جلب دادرسی ۲۴۰ پرونده
 با موضوع مخدوش کردن پلاک خودرو 
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا پرونده‌ای درخصوص مخدوش کردن پلاک خودرو‌های سواری در خیابان‌ها که جرم محسوب می‌شود و در حال حاضر تکرار آن بسیار شده است تشکیل شده و پیگیری‌هایی انجام شده است؟، گفت: در این خصوص باید چند نکته را مورد توجه قرار داد؛ نکته اول اینکه قوه قضائیه تابع قوانین و مقررات است و مسلماً در هر موردی که اعلام جرم شود حتماً پیگیری خواهد کرد و رسیدگی لازم را انجام می‌دهد. درخصوص اجرای قانون برای جرایمی که به عنوان جرایم مشهود هستند قانون کاملا روشن است و به نظر می‌رسد که بعضا این قانون در عمل نادیده گرفته می‌شود آن چیزی که تحت عنوان مخدوش کردن پلاک خودرو‌ها مطرح است آمار این موارد بسیار نیست و در طول ۹ ماه گذشته ۲۴۰ پرونده در این رابطه در استان تهران جلب دادرسی شده است.
 تشکیل شعب ویژه برای رسیدگی
 به پرونده‌ مخلان امنیت روانی مردم
جهانگیر در پاسخ به این سؤال که دستگاه قضا چه اقدامات ویژه‌ای برای حفظ امنیت روانی مردم داشته است، گفت: حفاظت از امنیت روانی مردم و کل جامعه از مسائل مهم و کلیدی برای قوه قضائیه است. در این رابطه دستگاه‌های متعدد، وظایف مختلفی دارند، مصوباتی هم داشتند همچون شورای عالی فضای مجازی که در این باره مسئولیت دارد و مصوباتی هم داشته است، شورای امنیت کشور نیز در این رابطه اقداماتی داشته است.
جهانگیر گفت: قوه قضائیه و دادستانی کل کشور نیز در این راستا اقداماتی داشتند. دادستان کل کشور وظایف ضابطان را در بخشنامه‌ای ابلاغ و آنها را مکلف کرده است که در مواردی که اشخاصی به صورت سازمان یافته و گسترده امنیت روانی مردم را با نشر شایعات بی‌اساس مختل می‌کنند، آنها را شناسایی و به مرجع قضائی معرفی کنند.
وی تاکید کرد: همچنین شعب ویژه‌ای در دادسرا‌ها برای رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت روانی مردم تشکیل شده است. با برگزاری جلسات مشترک دادستانی و ضابطان تقسیم کار لازم صورت گرفته و نتایج اقدامات در این رابطه متعاقبا اعلام می‌شود.
  وصول بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان
 در پرونده چای دبش
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سؤال که آیا در رابطه با پرونده چای دبش رد مالی صورت گرفته، به چه میزان بوده است، بیان داشت: در پرونده چای دبش با اقدامات قوه قضائیه، فروش ۶ هزار و ۶۹۵ تن چای و ۱۹ پارت قیر صورت گرفته که این دو محموله بیش از هزار و 100 میلیارد تومان وصولی داشته است.
جهانگیر افزود: درخصوص اموالی که دستور فروش آنها صادر شده این اموال برای فروش تحویل سازمان اموال تملیکی شده است و از جمله آنها ۱۸ هزار تن چای است که برای فروش به سازمان اموال تملیکی ارائه شده و با فروش این اموال مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر وصول 
خواهد شد.
وی ادامه داد: درخصوص موجودی حساب‌های بانکی گروه شرکت‌های دبش، در مجموع از ۳۴ شرکت ذی نفعی که شناسایی شده بود بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان پول که در حساب آنها موجود بود مسدود و توقیف شد. همچنین مقادیری طلا و جواهر به ارزش تقریبی بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان توقیف شده و ۴۹۸ دستگاه انواع خودرو‌های باری و سواری همچنین ۳۵۰ قطعه املاک شناسایی و توقیف شده است.
 تشکیل پرونده برای نابینا شدن تعدادی بیمار
 در بیمارستان نگاه
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با نابینا شدن تعدادی بیمار در بیمارستان نگاه تهران گفت: هنوز جمع‌بندی و نتیجه گزارش نیامده است. پس از کارشناسی اقدامات بعدی اعم از احضار و سایر کار‌هایی که لازم باشد در دادسرای تهران دنبال خواهد شد. روز گذشته دادستانی تهران اعلام کرد که پرونده‌ای تشکیل شده و در حال پیگیری هستیم. در این رابطه با شکایتی که بیمارستان از بعضی از افراد بیمارستانی کرده (کسانی که در اتاق عمل بودند) پرونده تشکیل شده است.