خضریان:
کمیسیون اصل نود به موضوع واگذاری هتلهای بنیاد مستضعفان ورود کند
نماینده مردم تهران در مجلس در نامهای به رئیس کمیسیون اصل نود مجلس، خواستار تشکیل پرونده درباره برگزاری مزایده واگذاری هتلهای بنیاد مستضعفان و بررسی ابعاد موضوع شد.
علی خضریان، نماینده مردم تهران طی نامهای خطاب به حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی نوشت: به گفته رئیس بنیاد مستضعفان، کارشناسان رسمی دادگستری تمامی هتلهای گروه پارسیان بنیاد را (۲۲ هتل، شامل ۶ هتل ۵ ستاره و همچنین هتلهای ۴ ستاره و سه ستاره ممتاز) به ارزش ۴۷ هزار میلیارد تومان قیمتگذاری کردهاند. طبق آگهی مزایده، بنیاد مستضعفان گروه هتلهای پارسیان را به صورت نقد و یا نقد و اقساط و حتی قابل تهاتر با سهام شرکتهای فعال در زنجیره فولاد، مس و پتروشیمی قصد دارد واگذار نماید. قیمتگذاری هتلهای بنیاد با میانگین قیمت هر هتل حدود ۲ هزار میلیارد تومان در حالی است که فقط ۲ هتل از این ۲۱ هتل، هتلهای گرانقیمت و مشهوری چون هتل ۵ ستاره آزادی و استقلال هستند که جمعاً حدود ۱۰۰۰ واحد اقامتی دارد.
وی در ادامه افزود: از طرفی نیز شنیده میشود مشتری گروه هتلهای پارسیان بنیاد مستضعفان مهدی جهانگیری ریاست گروه مالی گردشگری است. فردی که سابقه ۲ سال زندان به جرم قاچاق حرفهای ارز را در کارنامه دارد چگونه اهلیت در اختیار گرفتن گروه هتلهای پارسیان بنیاد مستضعفان است؟
خضریان در نامه آورده است: بر این اساس خواهشمند است نسبت به تشکیل پرونده و بررسی ابعاد موضوع همچون روند قیمتگذاری و بررسی صلاحیت خریدار و دارای اهلیت، دستور مقتضی را صادر فرمائید.
پیشنهاد اصلاح تعرفه انرژی اتباع خارجی
و دفاتر سیاسی کشورهای خارجی در ایران
علی خضریان همچنین در تشریح پیشنهاد اصلاحی خود بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ که روز گذشته در دستور کار مجلس قرار داشت؛ درخصوص اصلاح تعرفه نمایندگیها و دفاتر سیاسی کشورهای خارجی در ایران اظهار کرد: یارانه انرژی در دوران ناترازی انرژی و ناترازی در قیمت تمام شده و قیمت عرضه بر اساس سیاستهای حمایتی از شهروندان ایرانی است و منطقی به نظر نمیرسد که اتباع خارجی و دفاتر سیاسی کشورهای خارجی از این یارانه و انرژی ارزان قیمت بهره ببرند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس افزود: در راستای اصلاح این روند پیشنهادی را در کمیسیون انرژی مجلس مطرح کردم که با موافقت اکثریت اعضای این کمیسیون، مقرر شد برای اصلاح روند فعلی در صحن مجلس و در جریان بررسی لایحه بودجه، این مصوبه به رأی گذاشته شود.
خضریان همچنین در تشریح مصوبه کمیسیون انرژی مجلس، بیان کرد: براساس این پیشنهاد در چارچوب بند الحاقی به تبصره ۱۴ و در صورت تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان، دولت مکلف خواهد شد تا تعرفه برق، گاز و آب مورد استفاده اتباع خارجی حقیقی و حقوقی را از ابتدای سال ۱۴۰۴ به گونهای تعیین و اعلام نماید که حسب مورد از هزینه تمام شده یا هزینه تأمین کمتر نباشد و یارانهای به آن تعلق نگیرد.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: براساس این پیشنهاد آئین نامه اجرائی این بند به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه و با همکاری وزارتخانههای نیرو، نفت، کشور و امور خارجه ظرف مدت ۲ ماه از ابلاغ تهیه و در هیئت وزیران به تصویب میرسد.
خضریان در پایان بیان داشت: براساس این پیشنهاد وزارت نیرو و وزارت نفت مکلف خواهند بود از طریق شرکتهای ذی ربط حسب مورد تعرفه آب، برق و گاز سفارتخانههای کشورهای خارجی را از ابتدای سال ۱۴۰۴ طبق هزینه تمام شده مصوب تعیین و دریافت کنند و معادل ۵۰ درصد از منابع حاصل را جهت افزایش بهرهوری انرژی به حساب بهینهسازی مصرف سوخت واریز نمایند.
قالیباف: پیشنهادات بودجهای نمایندگان
نباید خلاف قانون برنامه هفتم باشد
خبر دیگر اینکه، محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته، یکشنبه ۱۱ آذر ماه مجلس شورای اسلامی و در اولین جلسه بررسی جزئیات بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ خطاب به نمایندگان گفت: نمایندگان مجلس به این موضوع توجه داشته باشند که در جریان بررسی بودجه نمیتوانند پیشنهاداتی ارائه دهند که خلاف برنامه هفتم باشد.
وی ادامه داد: همچنین اجازه طرح پیشنهاداتی که نیازمند قانونگذاری جدید باشد نمیدهیم، علاوهبر این پیشنهادات هزینهای که محل درآمد آن مشخص نباشد، در مجلس بررسی نخواهد شد.
رئیسمجلس شورای اسلامی تاکید کرد: معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی صلاحیت تشخیص این موارد را دارد و پیش از برگزاری هر جلسه پیشنهادات بودجهای نمایندگان را بررسی میکنیم تا این موارد مورد بررسی قرار گیرد.
مخالفت نمایندگان با بررسی بودجه
به صورت درآمدی-هزینهای
قالیباف در ادامه پیشنهاد داد: امسال لایحه بودجه درآمدی-هزینهای بررسی شود به این معنا که درباره هر موضوع بخش درآمدی و هزینهای آن یکجا مورد بررسی قرار گیرد سپس مجلس وارد مبحث بعدی شود.
این پیشنهاد در حالی مطرح شد که روال بررسی بودجه در مجلس به این صورت است که ابتدا بخش درآمدی لایحه بودجه به صورت کامل مورد بررسی قرار میگیرد و مجلس بعد از اتمام بررسی بخش درآمدی، بررسی بخش هزینهای را آغاز میکند.
در ادامه جلسه حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی مخالفت خود با پیشنهاد رئیسمجلس شورای اسلامی برای بررسی همزمان بخش درآمدی-هزینهای را مطرح کرد و گفت: مطابق با آئین نامه داخلی مجلس ابتدا باید منابع بودجه مشخص و بررسی شود سپس سایر پیشنهادات و بخش هزینهای لایحه بودجه مورد رسیدگی قرار گیرد.
در نهایت این پیشنهاد به رأی وکلای ملت گذاشته شد که نمایندگان با آن مخالفت کردند. بر این اساس جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مانند سالهای گذشته بررسی خواهد شد به این صورت که ابتدا بخش درآمدی به صورت کامل بررسی میشود و بعد از اتمام بررسی بخش درآمدی، مجلس بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه را در دستور کار قرار میدهد.
پشتیبان سوریه
در مقابله با گروهکهای تروریستی هستیم
محمدباقر قالیباف، پیش از ورود به بحث اصلی و در نطق پیش از دستور جلسه علنی گفت: فرا رسیدن ایام عزا و مصیبت حضرت زهرا سلام الله را به ملت شریف ایران و عموم دلباختگان به خاندان عصمت و کرامت تسلیت میگویم.
وی ادامه داد: همچنین فرا رسیدن سالروز شهادت نماینده تراز و حق طلب، شهید آیتالله مدرس و روز مجلس را گرامی میدارم. مجلس شورای اسلامی ریلگذار حرکت کشور به سمت پیشرفت و رفاه عمومی است و وظایف قانونگذاری و نظارتی آن هم در راستای عمل به این وظیفه مهم است.
رئیسمجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس دوازدهم در مسیر ۴ ساله پیش روی خود تحقق حداکثری احکام برنامه هفتم توسعه به عنوان میثاق ملی ما با مردم را در همکاری با دولت وظیفه محوری خود میداند.
قالیباف افزود: برنامه هفتم ما را از سرگردانی در مسیر هدفگذاری و تصمیمگیری در اداره کشور نجات میدهد و در صورتی که به آن نگاه عملیاتی داشته باشیم، آیندهای بهتر از امروز برای کشور و مردم رقم خواهد زد.
رئیسمجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که قبلاً نیز چندین بار گفتهایم، مجلس دوازدهم معتقد به وحدت و همدلی با دیگر قوا مخصوصاً دولت بر سر حل مسائل مردم است.
وی ادامه داد: مجلس سیاستهای رهبری، قانون و برنامه هفتم را که مورد تأکید رئیسجمهور نیز بوده است، مبنای این همکاری میداند و طبیعی است که توقعات خلاف قانون و مسائل فرعی که نسبت کمی با دغدغههای مردم دارند، در این چهارچوب قرار ندارد.
قالیباف بیان کرد: همچنین با آغاز تصویب بودجه که اولین بودجه سنواتی بعد از ابلاغ برنامه هفتم به حساب میآید، خود را موظف میدانیم تا با همکاری دولت، بودجهای واقعبینانه و قابل تحقق و در عین حال به نفع مردم و در جهت تأمین خواستههای آنان و در چهارچوب احکام برنامه تنظیم کنیم.
رئیسمجلس شورای اسلامی در ادامه درخصوص تحولات منطقه، گفت: از آتشبس صورت گرفته در لبنان استقبال میکنیم و از اینکه مردم عزیز لبنان با سربلندی در حال بازگشت به منازل خود هستند، خداوند بزرگ را سپاس میگوئیم و از رزمندگان حزبالله تشکر میکنیم که با عزت، افتخار، شجاعت، درایت و خلاقیت مقاومت کردند و جنگیدند و هرگز اجازه ندادند یک وجب از خاک کشورشان به دست دشمن صهیونیست بیفتد. بسیار امیدواریم که شاهد آتشبس در غزه با رعایت خواستههای مقاومت باشیم.
قالیباف اظهار کرد: همچنین حملات چند روز گذشته توسط گروهکهای تروریستی به حلب و مناطق شمال غرب سوریه آن هم دقیقاً پس از برقراری آتشبس لبنان را محکوم میکنیم.
وی توضیح داد: زمانبندی این تحرکات حاکی از وجود یک طراحی صهیونیستی- آمریکایی برای ناامنسازی منطقه ما است. در این شرایط لازم است که عقلای منطقه برای خنثیسازی این توطئه خطرناک و مقابله با اقدامات تروریستها در سوریه و منطقه وارد عمل شوند.
قالیباف تاکید کرد: ما به طور قاطع از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه حمایت میکنیم و پشتیبان دولت و ملت این کشور در مقابله با گروهکهای تروریستی هستیم. طراحان این تحرکات هم بدانند که بازی با کارت سیاه تروریسم روزی دامن خود آنان را در سرزمینشان خواهد گرفت.
مالیات خودروهای لوکس مشخص شد
علاوهبر مباحث طرح شده در رابطه با بودجه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی و در جریان بررسی جزئیات بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، بند ت تبصره ۱ را تصویب کردند.
طبق این مصوبه، انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از پنجاه میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد (۱درصد) میگردند.
مأخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند، قیمت روز خودرو بر مبنای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲/۳/۱۴۰۰ میباشد که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین میشود.
هر ماه ۱۰ درصد از حقالزحمه پزشکان
برای مالیات کم میشود
افزون بر مسائل مورد بحث درخصوص بوجه که روز گذشته مطرح شد، نمایندگان در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، با بند (ب) تبصره (۱) این لایحه موافقت کردند.
به موجب بند (ب) تبصره (۱) لایحه بودجه، تمامی مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی، نیروهای مسلح، خیریهها و شرکتهای دولتی مکلفند ۱۰ درصد از حقالزحمه یا حقالعمل گروه پزشکی که به موجب دریافت وجه صورت حسابهای ارسالی به بیمهها و یا نقداً از طرف بیمار پرداخت میشود، به عنوان مالیات علی الحساب کسر و به نام فرد مربوط تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب، به حساب سازمان امور مالیاتی کشور نزد خزانهداری کل کشور واریز کنند.
مالیات علیالحساب این بند شامل تمامی پرداختهایی که به عنوان درآمد حقوق و کارانه مطابق قوانین بودجه سنواتی پرداخت و مالیات آن کسر میشود، نخواهد بود.
حکم ماده (۱۹۹) قانون مالیاتهای مستقیم در اجرای این بند جاری است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است فهرست تمامی مراکز موضوع این بند را تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۴ به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام نماید. سازمان امور مالیاتی کشور مکلف به معرفی متخلفان به مراجع ذی صلاح میباشد.