kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۸۲۸۱
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۸
مدیرعامل توانیر در گفت‌و‌گو با کیهان:

وزارت نفت و نیرو برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها هماهنگ شدند

مدیرعامل شرکت توانیر از همکاری وزارتخانه‌های نفت و نیرو برای تامین پایدار سوخت نیروگاه‌ها خبر داد و افزود: به این منظور جلسات مستمر بین دو وزارتخانه برای تامین سوخت نیروگاه‌ها در حال برگزاری است.
 
 
 
سرویس اقتصادی:
 
به گزارش کیهان، مصطفی رجبی مشهدی، روز گذشته در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در نشست خبری گفت: افزایش ظرفیت نیروگاه‌های موجود و توسعه تولید برق با تکیه بر نیروگاه‌های جدید و همچنین به‌کارگیری مولدهای دیگر سازمان‌ها، از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت نیرو در قالب 14 مگاپروژه به شمار می‌رود. وی با بیان این که تامین سوخت نیروگاه‌ها و استفاده از نیروگاه‌های برقابی یکی از 14 مگاپروژه‌ وزارت نیرو برای کاهش ناترازی تولید و مصرف است، از همکاری وزارتخانه‌های نفت و نیرو برای تامین پایدار سوخت نیروگاه‌ها در جهت تامین پایدار برق خبر داد و افزود: به این منظور جلسات مستمر بین دو وزارتخانه برای تامین سوخت نیروگاهها در حال برگزاری است.
 میزان سوخت در مخازن نیروگاه‌ها
مدیرعامل شرکت توانیر در پاسخ به خبرنگار ما درباره اینکه میزان ذخایر مخازن نیروگاه‌ها گفت: 40 درصد از مخازن سوخت نیروگاهها پر است و پیش‌بینی شده حدود 1200 مگاوات از طریق ارتقای نیروگاه‌های گازی و همچنین حدود 1250 مگاوات با تعمیر نیروگاه‌های بخار که قدیمی هستند به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود.
رجبی افزود: 10 هزار مگا ولت آمپر هم به ظرفیت ترانس نیروگاهها اضافه خواهد شد. جایی هم که شبکه نیاز به خازن گذاری دارد به طور کامل اجرائی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توانیر در عین حال درخصوص استفاده از ظرفیت سایر سازمانها برای افزایش تولید برق نیز گفت: در سال 1403 ظرفیت نیروگاه‌های وزارت صمت و وزارت نفت هم در تامین برق مورد استفاده قرار گرفتند و در سال جدید نیز این برنامه به صورت گسترده‌تری اجرا خواهد شد. 
رجبی از برنامه‌ریزی برای اتصال همه‌ واحدهای خارج از شبکه، به شبکه برق خبر داد و افزود: در نظر داریم با ایجاد جذابیت‌های قیمتی، بیشترین تولید نیروگاه‌های موجود کشور برای کاهش ناترازی به‌کار گرفته شوند.
او درخصوص نیروگاههای برق آبی نیز اظهار داشت: برای تولید برق در نیروگاه‌های برقابی کشور، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که در ماههای تیر و مرداد و هماهنگ با برنامه‌ پیش‌بینی شده برای مصرف آب بخش کشاورزی، بیشترین انرژی از نیروگاه‌های برقابی گرفته شود.
 ضرورت کمک به صنعت برق
مدیرعامل شرکت توانیر، ریشه‌ مشکلات ایجاد شده در صنعت برق را اقتصاد برق و ناترازی مالی دانست و تاکید کرد: گذر از این ناترازی نیازمند همکاری همه دستگاههای حاکمیتی است.
رجبی با اشاره به انتظارات صنعت برق از دیگر دستگاههای حاکمیتی گفت: سایر قوا و بخش‌های مختلف می‌توانند در حوزه‌ تامین مالی مورد نیاز از طریق صندوق توسعه‌ ملی برای ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید برق از جمله نیروگاه‌های تجدیدپذیر و حرارتی به وزارت نیرو و دولت کمک کنند. 
وی خاطرنشان کرد: در زمینه‌ تخصیص ارز برای واردات تجهیزات یا مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز بخشهای مختلف نیز انتظار می‌رود همکاری بیشتری با صنعت برق صورت بگیرد.
مدیرعامل توانیر با بیان این که با تحقق این موارد وزارت نیرو نیز می‌تواند شرایط را به خوبی مدیریت کند، افزود: در عین حال با تعامل و همراهی بین بخشی و همکاری همگانی و کاهش مصرف در بخش‌هایی که امکان‌پذیر است و نیز ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر، می‌توان این ناترازی را به کم‌ترین مقدار ممکن رساند.
 مزیت کنتورهای هوشمند
رجبی ادامه داد: با افزایش سرعت نصب کنتورهای هوشمند، تعداد کنتورهای هوشمند تا دو سال آینده به دو برابر میزان کنونی خواهد رسید. براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در قالب مگاپروژه‌های تعریف شده وزارت نیرو، تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده تا دو سال آینده به بیش از 9 میلیون دستگاه خواهد رسید.
وی اضافه کرد: این میزان در ابتدای دولت 
سه میلیون و 700 هزار دستگاه کنتور بود که براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته و با اولویت مشترکان پرمصرف، نصب کنتورهای جدید با سرعت بیشتری انجام می‌شود.
مدیرعامل توانیر افزود: چون تعرفه‌های برق به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف جذابیت دارد تا اطلاع دقیق‌تری از میزان مصرف خود در طول دوره پیدا کنند. این دسته از مشترکان می‌توانند با مراقبت از مصرف، ارقام قبض‌ پایین‌تری را دریافت کرده و به پایداری شبکه کمک کنند. 
رجبی ادامه داد: در حال حاضر برای مشترکان پرمصرف پیامک‌هایی ارسال می‌شود تا از هم‌اکنون برای بخشی از مصرف خود نیروگاه خورشیدی نصب کرده یا به همان میزان از تابلوی برق سبز خریداری کنند. این اقدامات در جهت پایدارسازی شبکه‌ برق در شرایط ناترازی است تا از مصرف بی‌رویه برق جلوگیری شود و به‌گونه‌ای بازدارندگی ایجاد شود.