در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل
نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه ایران چین، روسیه و پاکستان برگزار شد
امور خارجه ایران، چین، روسیه و پاکستان در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد.
نشست چهارجانبه وزرای
سید عباس عراقچی در نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه ایران، چین، روسیه و پاکستان در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با هدف بررسی آخرین وضعیت افغانستان برگزار شد، با اشاره به پیامدهای دخالت ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان، افزود: مداخله آمریکا و حضور نظامی طولانیمدت آن در افغانستان، جز بدبختی و ناامنی نتیجهای نداشته است. این دخالتها جان و سلامتی تعداد زیادی از افغانهای بیگناه را گرفت و منجر به افزایش تروریسم، مواد مخدر، فساد، فقر و آوارگی شد.
وی ادامه داد: آمریکا و متحدانش در سال ۲۰۲۱ با شرمساری و بیآبرویی از افغانستان خارج شدند، اما تمام آشفتگیها را برای افغانستان و همسایگانش به جا گذاشتند. این واقعیت هرگز نباید فراموش شود که آمریکا و ناتو مسئول بسیاری از مشکلاتی هستند که افغانستان و در نتیجه همسایگانش امروز با آن
دست و پنجه نرم میکنند.
وزیر امور خارجه با بیان نگرانیهای جدی درباره وضعیت اقتصادی و انسانی افغانستان، گفت: گروههای تروریستی، بهویژه شاخههای داعش، در حال سوءاستفاده از وضعیت فعلی برای نفوذ بیشتر هستند. بیش از ۲۳ میلیون نفر همچنان به کمک نیاز دارند و کاهش کمکهای بینالمللی یک نگرانی بزرگ برای کشورهای همسایه است.
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک همسایه نزدیک، تحت تأثیر شدید جریان پناهندگان و مهاجران غیرقانونی قرار گرفته است. از زمان خروج آمریکا در اوت ۲۰۲۱، مهاجرت گسترده از افغانستان فشار عظیمی بر ایران وارد کرده است، در حالی که ما تحت تحریمهای غیرقانونی قرار داریم.
عراقچی با اشاره به میزبانی بیش از 6 میلیون افغان در ایران و هزینه سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای آنان، اظهار داشت: «جامعه بینالمللی باید حمایت مستمری از کشورهای میزبان اصلی مانند ایران داشته باشد. کمکهای بشردوستانه برای پناهندگان باید بیطرفانه و بدون شرط و دخالت سیاسی باشد.»
وی با انتقاد از تحریمهای یکجانبه آمریکا که بر ارائه کمکهای بشردوستانه به پناهندگان افغان تأثیر منفی گذاشته است، گفت: این اقدام غیرانسانی و غیرقانونی است. داراییهای مسدود شده افغانستان باید بدون شرط بازگردانده شود و تحریمها نباید مانع بهبود اقتصادی آن شوند.
وزیر امور خارجه درباره وضعیت امنیتی افغانستان هشدار داد و بیان کرد: گروههای تروریستی مانند داعش و القاعده نه تنها مردم افغانستان بلکه امنیت منطقه را تهدید میکنند. کشورهای همسایه نمیتوانند اجازه دهند تروریسم و افراطگرایی خشونتآمیز در افغانستان ریشه بدواند.
عراقچی با تأکید بر ضرورت همکاری با مقامات افغانستان برای مبارزه با تروریسم، افزود: ما باید همکاریهای خود را در زمینه مبارزه با تروریسم تقویت کنیم و جبههای متحد علیه این نیروهای مخرب تشکیل دهیم. پیام ما باید روشن باشد: تروریسم در افغانستان و منطقه ما جایی ندارد.
وی همچنین بر تعهد مشترک برای بهبود شرایط انسانی و اجتماعی-اقتصادی در افغانستان تأکید کرد و اظهار داشت: نباید اجازه دهیم انگیزههای سیاسی مانع از ارائه کمکهای حیاتی به مردم افغانستان شود. همکاران غربی ما باید درک کنند که محروم کردن یک جمعیت کامل از نیازهای اساسی، حقوق بشر را ترویج نخواهد کرد و وضعیت زنان و دختران را بهبود نخواهد بخشید.
عراقچی آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای نقشآفرینی فعالتر در بازسازی افغانستان اعلام کرد و از جامعه بینالمللی خواست تا در مبارزه با مواد مخدر، تروریسم و مسئله پناهندگان همکاری بیشتری داشته باشند.
این نشست چهارجانبه با صدور بیانیهای با ۱۹ بند پایان یافت.
عراقچی:نتانیاهو و باند جنایتکارش باید محاکمه شوند
نه اینکه در سازمان ملل ظاهر شود
وزیر امور خارجه روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه و فلسطین افزود: جنگطلبی رژیم اسرائیل به حمایت نظامی و پشتیبانی سیاسی ایالات متحده متکی است. سلاحهای آمریکایی بخش عمدهای از تسلیحات و مهمات مورد استفاده رژیم اسرائیل در غزه را تشکیل میدهند و بنابراین ایالات متحده در هر جنبهای از جنایات اسرائیل دخیل است.
عراقچی گفت: جهان با خشم و انزجار نظارهگر بوده، در حالی که ایالات متحده، بریتانیا، کانادا، آلمان و برخی دیگر تنها در حال دلجویی از جنایتکاران بودهاند. به هر حال، آیا واقعاً انتظار دارید که جامعه جهانی به صداقت ادعاهای حقوق بشری شما ایمان داشته باشد؟
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: اعتبار شورای امنیت هر لحظه در حال کاهش است زیرا توسط حامیان اصلی رژیم اسرائیل از انجام وظیفه خود تحت منشور بازداشته شده است. شورای امنیت باید اکنون اقدام کند و نقشه بیرحمانه رژیم اسرائیل برای نابودی یک ملت کامل را که به مدت ۸ دهه تحت اشغال و سرکوب وحشیانه بودهاند، متوقف کند.
عراقچی خواستار
برگزاری «فوری»نشست فوقالعاده
سران کشورهای اسلامی شد
وزیر امور خارجه صبح شنبه به وقت محلی در دیدار فوری با «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در نیویورک بر مسئولیت کشورهای اسلامی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به جنایات ضدبشری و وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه و بیروت گفت: حمله دیروز رژیم صهیونیستی به مناطق پرازدحام بیروت با استفاده از بمبهای بزرگ سنگرشکن مصداق بارز جنایت علیه بشریت است و متاسفانه نهادهائی مانند شورای امنیت سازمان ملل فاقد اراده لازم برای مقابله و توقف جنایات رژیم صهیونیستی هستند. آمریکا نیز به صورتی همهجانبه از این رژیم حمایت سیاسی و تسلیحاتی میکند.
وی همچنین ضمن اشاره به جنایت اخیر رژیم صهیونیستی در ترور ناجوانمردانه سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، بر مسئولیت کشورهای اسلامی و بهویژه سازمان همکاری اسلامی تاکید و خواستار برگزاری فوری نشست اضطراری سران سازمان همکاری اسلامی شد.
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان تاکید کرد: این اولین بار نیست که مقاومت یکی از رهبران برومند خود را از دست میدهد و مطمئنا مسیر مقاومت محکمتر و با صلابتتر ادامه خواهد یافت.
حسین ابراهیم طه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی هم در این ملاقات ضمن اشاره به تداوم تجاوزات و جنایات رژیم اسرائیل در منطقه و محکومیت آن و همچنین خطیر بودن شرایط، گفت: درخصوص برگزاری نشست اضطراری سران با کشورهای عضو مشورتهای فوری را انجام داده و اقدام مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه
۲۰ سپتامبر ۲۰۲۴ برابر با ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۳ در صدر هیئتی عالی رتبه به همراه مجید تختروانچی و کاظم غریبآبادی معاونان سیاسی و حقوقی و بینالمللی خود در نیویورک
حضور یافت. هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سهشنبه سوم مهرماه (۲۴ سپتامبر) گشایش یافت و مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران در روز نخست این اجلاس سخنرانی و مواضع و دیدگاههای ایران را بیان کرد.