kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۸۰۹۹
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۶
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با کیهان:

مردم نسبت به حضور افراد مدعی دانش طب سنتی ایرانی آگاه باشند

 
 
 
سرویس اجتماعی- مهدی برازنده:
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: ناآگاهی مردم از حضور افراد مدعی طب سنتی که مدرک دانشگاهی یا معادل از وزارت بهداشت ندارند، یکی از مهم‌ترین چالش‌های طب ایرانی است.
طب سنتی ایرانی با توجه به سبقه تاریخی و فرهنگی آن همواره مورد توجه مردم کشورمان بوده است. خوشبختانه در سال‌های اخیر با اقبال مردم و مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طب سنتی ایرانی به دستاوردهای پژوهشی و علمی خوبی رسیده است و میزان اقبال مردم به آن گسترش یافته است.
مقبولیت کلیدواژه «طب ایرانی» 
در درختواره دانش پزشکی دنیا
نفیسه حسینی یکتا در گفت‌وگو با کیهان درباره جایگاه ایران در طب ایرانی و وضعیت اقبال مردم نسبت به آن در سال‌های اخیر، اظهار داشت: هرچند که طب ایرانی در دنیا به اندازه کافی شناخته شده نیست، اما چاپ مقالات بسیار در این زمینه از سوی دانشجویان، اساتید و محققان کشورمان در سال‌های اخیر در این زمینه تا حدی مؤثر بوده است. به طوری که کلیدواژه «پرشین مدیسن» در دو سال اخیر جزو درختواره دانش پزشکی دنیا قرار گرفته است و طب ایرانی به عنوان یکی از طب‌های سنتی دنیا در سازمان جهانی بهداشت مورد قبول بوده و نماینده ما در تدوین استراتژی‌های این حوزه با این سازمان همکاری دارد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: وضعیت طب ایرانی در کشورمان و استقبال مردم به آن نیز رو به پیشرفت بوده و توسعه آن قابل توجه است. همچنین افزایش تعداد پزشکان متخصص طب ایرانی و حضور آن‌ها در سلامتکده‌ها و مطب‌ها باعث افزایش توجه عموم مردم از طب ایرانی و بهره مندی آنها از این شیوه درمان اصیل شده است.
رتبه 4 ایران در کشورهای برتر
 انتشار مقالات مربوط به گیاهان دارویی
وی درباره توفیقات علمی و پژوهشی کشورمان در حوزه‌های طب سنتی گفت: طبق ارزیابی‌های جهانی سایت سایمگو، چند سال پی‌در‌پی ایران صاحب رتبه 4 کشورهای برتر دنیا در زمینه انتشار مقالات مربوط به گیاهان دارویی است. در حال حاضر متخصصان طب ایرانی و داروسازی سنتی با مستندسازی آموزه‌های طب ایرانی و انتشار مقالات متعدد علمی داخلی و بین‌المللی، در جهانی‌سازی این طب و تلفیق آن با طب رایج گام مهمی برداشته‌اند.
افراد مدعی فاقد مدرک دانشگاهی طب سنتی باعث بدنام شدن آن می‌شوند
حسینی یکتا در پاسخ به این سؤال که مهم‌ترین چالش‌های طب ایرانی چه مواردی هستند و انتظار و برنامه‌ها برای رفع این چالش‌ها چیست، افزود: ناآگاهی مردم از حضور افراد مدعی طب سنتی که مدرک دانشگاهی یا معادل از وزارت بهداشت ندارند، یکی از مهم‌ترین چالش‌های طب ایرانی است. این افراد ادعاهایی دور از عقل و منطق در رابطه با درمان بیماری‌ها مطرح می‌کنند که منجر به انحراف اذهان عمومی و بدنام شدن طب سنتی ایرانی می‌شوند. متاسفانه افرادی که به دنبال این قبیل درمان‌ها هستند یا متوجه عوارض درمان نشده یا در صورت تشخیص عوارض، شکایت و پیگیری خاصی در این زمینه انجام نمی‌دهند. از طرفی در قانون جزائی کشور قوانین و مقررات بازدارنده برای دخالت در امر درمان و تبلیغات دروغین در حوزه سلامت وجود ندارد که این امر می‌تواند موجب جری شدن و اطمینان خاطر برای افراد خاطی و مدعیان دروغین در زمینه درمان با طب سنتی باشد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: اطمینان مردم به افراد غیر متخصص و غیر مجاز از جمله برخی عطاری‌ها و دخالت آنها در امر درمان و راهنمایی غیرعلمی در این زمینه می‌تواند منجر به بروز مسمومیت، عوارض و مشکلاتی به دنبال مصرف گیاهان دارویی و فرآورده‌های گیاهی شود. در این زمینه توسعه و افزایش سلامتکده‌ها و داروخانه‌های گیاهی و افزایش آگاهی مردم از طریق رسانه می‌تواند مؤثر باشد.
پیشرفت طب ایرانی 
با حمایت مردم و وزارت بهداشت
وی در پایان اظهار داشت: طب ایرانی یکی از ظرفیت‌های خوب طبی در دنیا است که می‌تواند باعث افتخار کشور ما در مرزهای دانش باشد. خوشبختانه این مکتب غنی که پیشینه تاریخی و فرهنگی آن در ایران بر کسی پوشیده نیست، در سال‌های اخیر با استقبال جامعه پزشکی و عموم مردم به این طب، در برنامه‌های وزارت بهداشت دیده شده و در حال پیشرفت است؛ به طوری که زمینه بهره‌گیری صحیح از آموزه‌های طب ایرانی در کنار طب رایج در شبکه بهداشت و درمان کشور فراهم شده است، اما همچنان به تلاش و استواری بیشتری برای حفظ و گسترش این مکتب نیاز داریم.