تحلیل پولیتیکو از شرایط حاکم بر قاره سبز اروپا گرفتار در برزخ پوتین و ترامپ
نشریه آمریکایی پولیتیکو با اشاره به دستاوردهای گسترده ولادمیر پوتین در جنگ با اوکراین و احتمال پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات آینده آمریکا، به نقل از یک مقام سابق پیمان ناتو اروپا را گرفتار در برزخ بین پوتین و ترامپ نامید.
سال جاری میلادی سال بسیار سرنوشتسازی برای اتحادیه اروپا محسوب میشود. از یکسو انتخابات ریاست جمهوری قرار است در نوامبر (آبان) برگزار شود؛ اگر خروجی این انتخابات پیروزی ترامپ باشد سناریوی بسیار وحشتناکی برای اروپا رقم خواهد خود چرا که ترامپ صراحتاً گفته است ممکن است آمریکا را از ناتو خارج کند و حتی روسیه را تشویق به حمله به کشورهای عضو ناتو کند. از سوی دیگر پیروزیهای روزهای اخیر روسیه در جنگ اوکراین نشان میدهد که کیف سال بسیار سختی را در پیش رو دارد و اروپا نیز مجبور است بین کمکهای بیشتر به زلنسکی و پذیرش پیروزی پوتین یکی را انتخاب کند. نشریه آمریکایی پولیتیکو نیز در گزارشی با اشاره به برزخی که اروپا در آن گرفتار شده نوشته است.: اروپاییها به این نتیجه رسیدهاند که دوران رئیسجمهوریهای قدرتمند فراآتلانتیک به پایان رسیده است.
به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای «پولیتیکو»، «ایوو دالدر»، سفیر سابق آمریکا در ناتو و مدیرعامل شورای امور جهانی شیکاگو با اشاره به پیروزیهای گسترده ولادمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در مقابل اوکراین و احتمال پیروزی دونالد ترامپ، نامزد پیشرو جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا گفت: اروپا در حال حاضر با بزرگترین ترسهای خود روبهرو شده است. کشورهای اروپایی به شدت از پیروزیهای گسترده روسیه علیه اوکراین و احتمال گسترش جنگ به قاره سبز واهمه دارند. با این حال بیشترین نگرانی اروپا انتخاب مجدد دونالد ترامپ، در انتخابات ۲۰۲۴ آن کشور است، چرا که او به ناتو اعتقادی نداشته و با متحدان این کشور بیشتر شبیه دشمن رفتار میکند. این مقام سابق ناتو در این گزارش نوشت: اروپا حق دارد نگران باشد چرا که جنگ در اوکراین خوب پیش نمیرود و خط مقدم اوکراین با کمبود مهمات و نیروهای انسانی نظامی روبهرو هستند. بدون کمک نظامی بیشتر، اوکراین با تصمیمات دشوار و عقبنشینیهای پرهزینهای مواجه خواهد شد. این در حالی است که نه کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری ایالات متحده و نه هیئت کنگره هنوز نتوانستهاند به اوکراین یا حامیان اروپایی آن اطمینان دهند که بسته حمایتی آمریکا که از مدتها پیش متوقف شده است به زودی تصویب خواهد شد. نویسنده این مقاله رویکرد آمریکا در قبال اروپا را بیش از موفقیتهای نظامی روسیه، موجب نگرانی اروپا دانست و افزود: ناکامی کنگره آمریکا در حمایت از اوکراین و هشدار ترامپ مبنی بر تشویق روسیه برای حمله به هر متحدی که سهم مالی خود به ناتو را پرداخت نکرده اروپا را در وضعیت نگرانکنندهای قرار داده است. «دالدر» در پایان گزارش خود نوشت: با توجه به رویکرد ضد اروپایی ترامپ دفاع از ناتو و قاره سبز آسان نخواهد بود و اروپاییها به طور فزایندهای به این نتیجه میرسند که حتی اگر جو بایدن، رئیسجمهوری کنونی آمریکا دوباره انتخاب شود، دوران رئیسجمهوریهای قدرتمند فراآتلانتیک رو به پایان است.
درخواست اوکراین از اروپا
همزمان «دیمیتری کولهبا»، وزیر امور خارجه اوکراین، از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است تا از ارائه سلاح به کشورهای ثالث خودداری کنند. بیانیه مربوطه در وبسایت رسمی وزارت خارجه اوکراین منتشر شده است. در این بیانیه آمده: وزیر خارجه کولهبا از همتایان اروپایی خود خواسته است تا تمام تلاش ممکن را برای افزایش فوری عرضه گلولههای توپ به اوکراین، به ویژه، لغو قراردادهای صادراتی به سایر کشورها و هدایت تمام تولیدات نظامی اروپایی موجود برای رفع نیازهای جبهه اوکراین انجام دهند. وی همچنین تاکید کرده که کشورهای اتحادیه اروپا باید امکانات لازم برای گسترش تدارکات نظامی به نیروهای مسلح اوکراین پیدا کنند، به عنوان مثال، با انعقاد قراردادهای بلندمدت بیشتری برای ایجاد خطوط تولید جدید خارج از اتحادیه و جستوجوی مهمات بیشتر برای انتقال به کیف در کشورهای دیگر، اقدام کنند.
رنگ پریده زلنسکی
نشریه آلمانی اشپیگل هم در گزارشی از وضعیت بحرانی اوکراین در جنگ خبر داده و نوشته است وضعیت ناامیدکننده ارتش اوکراین از محورهای اصلی کنفرانس امنیتی مونیخ بود. به گزارش ایسنا، اشپیگل مینویسد: رئیسجمهور اوکراین با رنگی پریده و ظاهری خسته در مقابل مقامات مهم سیاسی حاضر شد. صدای خشدار و گرفته او نشان میداد که در ۲ روز گذشته، چه تعداد گفتوگو برگزار کرده است. ابتدا اشارهای به مرگ «الکساندر ناوالنی» منتقد اصلی کرملین کرد و سپس مرگ این منتقد را به کشور اوکراین شبیه دانست که «قربانی ولادمیر پوتین» شدهاند.
اشپیگل میافزاید: سرانجام پس از ماهها نبرد، ارتش اوکراین روز شنبه از شهر آودیوکا در نزدیکی دونتسک عقبنشینی کرد و کنترل این شهر راهبردی به دست نیروهای روسیه افتاد. رئیسجمهور اوکراین از خروج نیروهایش دفاع کرد و گفت: «اگر فرماندهان ما صرفا بخواهند بر روی اجساد سربازان ما پیشروی کنند، این اقدام معنایی ندارد و منطقی نیست.» برای ولودیمیر زلنسکی ظاهرا اعتراف تلخی بود که بگوید روسیه برتری نظامی دارد و اوکراین به هیچکدام یک از تسلیحات پیشرفتهای که روسیه از آنها بهرهمند است، دسترسی ندارد.