رئیس سازمان بورس در پاسخ به کیهان:
پیگیر ورود پالایشگاههای ستاره خلیجفارس و شازند به بورس هستیم
رئیس سازمان بورس از پیگیری برای عرضه سهام پالایشگاههای ستاره خلیجفارس و شازند در بازار سرمایه خبر داد.
مجید عشقی در یک نشست خبری و در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه برای عمقبخشی به بازار سرمایه آیا سال آینده برنامه عرضه سهام شرکتهای بزرگی در حد شستا را در دستور کار دارید؟ گفت: عمده شرکتهای بزرگ در حد شستا در بورس عرضه شده است، البته برخی شرکتهای بزرگ همچون پالایشگاه شازند و پالایشگاه ستاره خلیجفارس هنوز عرضه نشده که پیگیر عرضه آنها هم هستیم هرچند در مورد این دو پالایشگاه باید از جانب دولت هماهنگی و همکاریهایی صورت گیرد.
وی در عین حال با اشاره به اینکه عرضههای اولیه نیازمند شرایط مناسب است افزود: در دو سال اخیر شرایط بورس خیلی آماده پذیرش شرکتهای جدید نبود ولی برای عمقبخشی به بازار قطعا سال آینده برنامه عرضه اولیه خواهیم داشت اما باید در زمان مناسب انجام شود.
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سازمان بورس درباره دامنه نوسان هم گفت: اصلاح و ارتقای زیرساخت بازار از جمله دامنه نوسان بود که باعث شد نقدینگی سهام افزایش پیدا کند؛ همچنین با ساختار جدید، ساماندهی و طبقهبندی بازارها ادامه خواهد داشت که بتوانیم به یک دامنه نوسان منطقی برسیم. عشقی ادامه داد: دامنه نوسان احتمالاً تا ۸ درصد افزایش مییابد هرچند که برای افزایش دامنه نوسان عجله نداریم اما به سمت افزایش دامنه نوسان تا ۱۰ درصد خواهیم رفت.
وی با بیان اینکه زمان توقف نمادها به شدت کاهش یافته است تصریح کرد: نمادهایی بودند که ماهها و سالها بسته بودند ولی بازگشایی شدند و البته برخی نمادها نیز کماکان بستهاند که مشکلات خاصی دارند که امیدواریم با فرمولی آن نمادها را هم بازگشایی کنیم.
افرادی که در سجام ثبتنام کردند کل سودشان را گرفتند
عشقی در ادامه گفت: کل سود سهامداران عادی و عدالت در سامانه سجام پرداخت شده است، افرادی که در سجام ثبتنام کردند کل سود خود را از سامانه سجام دریافت خواهند کرد.
رئیس سازمان بورس همچنین تاکید کرد: از ۱۲۰ شرکت سبد سهام عدالت، ۳۶ شرکت هنوز سود خود را واریز نکردهاند که فکر میکنم تا شنبه یا یکشنبه هفته آینده سود سهام عدالت واریز بشود. وی درباره رشد شاخص هم گفت: شاهد این هستیم که شاخص هموزن به اعداد بالای سال ۹۹ رسیده در صورتی که شاخص کل هنوز به جایگاه قبلی خود نرسیده و این نشان میدهد نمادهایی که منطق اقتصادی دارند رشد کردهاند.
به گفته عشقی شرکتهای بازار پایه باید تعیین تکلیف شوند و یا به بورس، فرابورس یا بازار توافقی بروند.
عرضه خودرو در بورس منتفی نشده است
رئیس سازمان بورس به عرضه خودرو در بورس کالا هم اشاره کرد و افزود: قرعهکشی و قیمت دستوری نتیجهای جز ضرر برای شرکتهای خودروساز نداشت، اصرار برای عرضه خودرو در بورس برای خارج شدن از زیاندهی بود. اگر فروش خودرو بدون زیان باشد در هر جایی که خودرو فروخته شود مشکلی ندارد و الزاماً نباید در بورس کالا باشد. اما اگر روند زیاندهی ادامهدار باشد باز هم ورود خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: عرضه خودرو در بورس به هیچوجه منتفی نشده ولی سیاست کلی اجبار به عرضه در بورس نیست.
بورس عقبماندگی خود را جبران خواهد کرد
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه روند بازار منطقی است و بورس به طور حتم عقبماندگی خود را جبران خواهد کرد، تشریح کرد: شاخص بازار سرمایه روندی طبیعی را طی میکند و همیشه به همین ترتیب بوده که با شیب ملایمی پیش میرود و یا بهطور مقطعی با افتی روبهرو میشود و بعد از مدتی عقبماندگیهای خود را جبران میکند. درخصوص بازارهای موازی همچون طلا و مسکن نیز چنین قاعدهای وجود دارد. روند بازار سهام در سال ۹۹ غیرمنطقی بوده و آن را نباید در نظر گرفت اما اکنون باتوجه به تورم و البته وضعیت شرکتها روند بازار کاملاً منطقی است و بهطور حتم عقبماندگی خود را جبران خواهد کرد.
طرح گواهی سپرده نفت خام با طرح دولت قبل تفاوت ماهوی دارد
مجید عشقی در پایان گفت: گواهی سپرده نفت خام که روز یکشنبه راهاندازی شد، با طرح فروش نفت در دولت قبل تفاوت ماهوی دارد. گواهی سپرده نفت یک دارایی است که تحویل فیزیکی نفت دارد و فعالان اقتصادی میتوانند مابهازای گواهی را از انبارهای شرکت ملی نفت، نفت و میعانات گازی دریافت کنند. اما طرح دولت قبل که صرفاً در حد یک طرح رسانهای باقی ماند، صرفاً گواهی کاغذی بود و ایراداتی به آن وارد شده بود اما این طرح بسیار جامع و کامل است.