اخبار ویژه
وقتی متهم اول نارضایتی مردم دست پیش میگیرد
انتشار سخنان روحانی در دیدار جمعی از روزنامهنگاران حامی دولت سابق، با واکنش اعتراضی مخاطبان در فضای رسانهای مواجه شد.
رئیس دولت یازدهم و دوازدهم در این ملاقات گفته بود: مسئولان باید بدانند نارضایتیها باید چارهجویی شود و ریشهیابی اعتراضات و پاسخگویی به مردم وظیفه مهم مسئولان است. امام، مبنا را رای اکثریت مردم میدانست؛ امام و مقام معظم رهبری همواره بر مردم بهعنوان قدرت اصلی نظام تکیه داشتند. اگر بتوانیم مردم را جذب کنیم، موفق میشویم، اگر از مردم فاصله بگیریم شکست میخوریم.
او با اشاره به برگزاری پنج انتخابات در اولین سال پیروزی انقلاب گفت: مجلس اول بهترین دوره در تمام ادوار مجالس شورای اسلامی بود؛ همه گروهها و جریانات در آن شرکت کردند و انتخاباتی آزاد و پرشور شکل گرفت. سال ۱۳۵۸ الگوی خوبی است که میتوان به آن رجوع کرد و امیدوارم انتخاباتی که سال آینده برگزار میشود و دیگر انتخابات پیشرو، با عمل به قانون اساسی و وظیفه نظارتی شورای نگهبان و اتکا به مجاری قانونی تأیید صلاحیتها، در چنین فضایی برگزار شود تا با اتکا به قدرت مردم بتوان کشور را از این شرایط سخت عبور داد. با وجود توطئههای خارجی باید دولت و مجلس با حمایت اکثریت مردم شکل بگیرد. با دولت و مجلس اقلیت نمیشود انسجام داخلی و توان حل مشکلات ایجاد کرد.
در واکنش به این سخنان، مخاطبان سایت جهاننیوز، با انتقاد از نقش دولت روحانی در سرخورده و ناامید کردن مردم نوشتند:
- کاهش مشارکت مردم در انتخابات نتیجه ناکارآمدی دولت و مجلس اصلاحطلب بود؛ خود کرده را تدبیر نیست!
- خدا ازت نگذره...
- در 8 سال گذشته مملکت را به قهقرا بردند حالا بهتره سکوت کنند.
- بشین تحرک برایت خوب نیست!
- هرکسی حق انتقاد از رئیسی داشته باشد اینها ندارند زیرا قیمت ارز و طلا و مسکن و خودرو را 10 برابر کردند.
- ایشان چرا در مورد عملکرد فاجعهبار دولتش پاسخگو نیست؟!
- اگر این اقلیت است شما در انتخابات اقلیت هم نیاوردید با دو و نیم میلیون رای در ریاستجمهوری و زیر صدهزار نفر در مجلس.بهتره شما از اقلیت حرف نزنید که مردم با قطار از روی شما رد شدهاند.
- ولى با رأى اكثريت مى شود از طبقه متوسط به پايين را نابود كرد!
- اون اکثریتی که به تو رای دادن اگر خبر داشتن وضعیتشون این میشه، بهت رای نمیدادن.
- مشکل اینا مردمه که بهشون رای نمیدن، طعنه رو به نظام میزنن. خب شورای نگهبان چی کار کنه که آدم سالمه جریان شما میشه همتی اونم 2 میلیون رای بیشتر نمیاره.
- رای 2/4 میلیونی همتی نشان داد که اصلاحطلبان دیگه مشروعیت اجتماعی ندارند.
- چون در قدرت نیستن این حرفها رو میزنن. 8 سال در قدرت بود به جای خدمت دنبال بهانهجویی و فرصتسوزی و بدبخت کردن مردم بود.
- اگه مجازات کنن دیگه به خودشون اجازه نمیدن همچین حرفایی بزنن.
- کسی که تازه صبح جمعه از خواب بیدار شده و فهمید بنزین گران شد! سکوت برای شما بهتر است.
- کورکردن نطق این آدم دست آقای اژهای است. محاکمه روحانی بهخاطر خسارتش به کشور همهچیز رو آروم میکنه. فقط یک موردش، خسارت هزاران میلیارد تومان درباره کارت سوخت.
- فقط بیلهایی که روحانی به کمر اقتصاد زد!
- یکی از مولفههای موثر در بالا رفتن میزان مشارکت محاکمه تمامی مسئولینی است که باعث و بانی وضع موجود شدند، حضور طلبکارانه این عوامل خسارت محض در کشور، مردم را دلسرد و آزرده میکند.
- وضع موجود نتیجه عملکرد 8 ساله این آقا و تفکر غربزدگان همراه ایشان بود که کشور را از لحاظ اقتصادی به این روز انداخته است.
- خیلی تاسفبار و عجیب است رئیس دولتی که منشأ بروز بخش قابلتوجهی از چالشهای اقتصادی و فرهنگی و سیاست خارجی است اینگونه اظهارنظر میکند.
- یه کم به فکر آخرتت باش که بدجور مردم دارن نفرین میکنند از بلایی که سرشون آوردی.
- صادقانه و بيطرف ميگم: اين گفته اين آقا نتيجه عدم برخورد با ايشان براي ترك فعلهاي متعدد دولتشان است.
- روحانی هیچ موقع نمیتونه درد مردم و مشکلاتشون رو حس کنه.
- آقای روحانی باید پاسخگو ضعف عملکرد اقتصادی دهه ۹۰ باشد، نه اینکه در نقش منجی دوباره برای مجلس بیاد.
- مجری ده برابر شدن قیمت دلار...!!!
- باعث و بانی فلاکت قشر عظیمی از ملت.
- آب خوردن مردم را، به برجام گره زد تا قیمتها 9 برابر شود.
- منظورش از انتخابات آزاد انتخاباتی است که خودشان رای بیاورند!
- خاطرات تلخ رو یادآوری نکنید.
یادآور میشود اشاره روحانی به انتخابات اوایل انقلاب بهعنوان الگوی مطلوب، در حالی است که در آن زمان هنوز ماهیت گروهکهای مزدور و وابسته به آمریکا و انگلیس و اسرائیل آشکار نشده بود. اما به مرور زمان این گروهکها دست به اسلحه یا دست به کار آشوب و براندازی و تجزیهطلبی شدند و بنابراین با روشن شدن مرز خیانت و خدمت، طبیعی بود که عناصر وطنفروش و مزدور غرب، راهی به عرصه سیاست پیدا نکنند. هرچند که در ادوار مختلف، برخی از این عناصر غربگرا و زاویهدار با انقلاب، با نقاب اعتدال و اصلاحات وارد عرصه شده و خسارتهای بزرگی هم به کشور وارد کردند.
نگرانی دولتهای اروپایی از پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
ارگان رسانه سازمان سیا در تحلیلی مایوسکننده اذعان کرد: زمزمه تحریم سپاه پاسداران از سوی پارلمان اروپا بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.
وبسایت رادیو فردا مینویسد: «قرار است برای بار دیگر، اپوزیسیون ایرانی روز یکم اسفند در برابر دفتر شورای وزیران اتحادیه اروپا گرد هم آیند تا از این شورا بخواهند سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهند. بهدنبال رأی پارلمان اروپا در بیستونهم دی برای در تروریستی شناختن سپاه پاسداران، کمتر کسی میتوانست حدس بزند که این رأی، مورد تأیید شورای وزیران قرار نگیرد. تنها در فاصله ۴ روز هنگامی که موضوع به شورای وزیران رسید، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در موضعی مغایر، قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی این اتحادیه را منوط به تصمیم یکی از دادگاههای اتحادیه اروپا دانست.
چرا جورپ بورل در مسیر پارلمان اروپا نرفت؟ آیا این نشان اختلافی در درون اتحادیه است؟ آیا این تنها جورپ بورل است که در این خصوص تحفظ به خرج میدهد یا دیگر کشورها نیز ملاحظاتی دارند؟
نباید اظهارات بورل را صرفاً یک موضع شخصی، ناشیانه یا خرابکارانه او تلقی کرد. این اراده تمام نهادهای اجرایی اروپایی بوده که فعلاً در این مقطع از چنان تصمیمی خودداری کنند. تا اینجا، سه نهاد قانونگذاری هلند، بریتانیا و اروپا عیناً سپاه را تروریستی قلمداد کرده ولی رأی مشابه هنوز به تأیید دولت هلند و بریتانیا و همچنین شورای وزیران اتحادیه اروپا نرسیده است.
به بیان دیگر، این نه فقط جوزپ بورل بود که به نمایندگی از شورای وزیران اتحادیه اروپا در اتخاذ تصمیم مشابه خودداری کرد بلکه دولتهای هلند و بریتانیا نیز عیناً در ابراز نظر مشابه با نهاد قانونگذاری خود با تعلل عمل کردهاند.اما چرا؟
پاسخ را باید در دو جنبه دید. یکی ملاحظات حقوقی و دیگری پیام سیاسی. ملاحظه حقوقی: سپاه جزو نیروهای مسلح حکومتی است بنا به قانون اساسی جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران (مانند ارتش) یکی از نیروهای مسلح نظام محسوب میشود. این ویژگی موجب میشود که سپاه پاسداران با سازمانهای تروریستی مانند داعش و القاعده متفاوت دانسته شود. آنان که در اتحادیه اروپا دچار تردید هستند، این ویژگی را برجسته میبینند و معتقدند که سپاه بازوی حاکمیتی یک نظام سیاسی است. بنابراین، اگر یک بازوی حاکمیتی نهاد تروریستی قلمداد شود، نظام سیاسی آن کشور تروریستی قلمداد خواهد شد.
به عبارت دیگر، اصل برابری حقوقی دولتها در مصونیت سیاسی، این ملاحظه حقوقی را برای پارهای از کشورها و احتمالاً جوزپ بورل فراهم آورده که از تروریستی شناختن سپاه فعلاً خودداری کنند.
به نظر میرسد که هلند، بریتانیا و اتحادیه اروپا هنوز مایلاند به دیپلماسی فرصتی بدهند تا دو سو در مسیر تقابل قرار نگیرند. تروریستی شناختن سپاه، این نهاد زیرمجموعه جمهوری اسلامی را عیناً در جایگاه القاعده و داعش قرار میدهد. با چنین تحولی، هر یک از اعضای آن هدفی مشروع برای حذف قرار میگیرند. افزون بر این، کشورها بهدنبال قطع منابع مالی آن نهاد تروریستی خواهند رفت. به دلیل نقش پررنگ سپاه در عرصه، هنر، سینما، ورزش، فرهنگ، سازندگی، جاسوسی و ضدجاسوسی و... قطع منابع مالی سپاه عملاً ضربه زدن به بخش بزرگی از پیکره جمهوری اسلامی است.
به نظر میرسد که تعلل در تروریستی نامیدن سپاه برای آن است که راه دیپلماسی مسدود نشود تا بتوانند سپاه پاسداران و جمهوری اسلامی را از رفتار خصمانه در داخل و از رفتار همدلانه با مسکو در جنگ اوکراین پرهیز دهند».
همزمان با تحلیل رادیو فردا، روزنامه انگلیسی تایمز خبر داد: دولت انگلیس، برنامههای خود برای تروریستی قلمداد کردن سپاه پاسداران را متوقف کرده است. تصمیم جدیدپس از آن صورت گرفت که وزارت خارجه انگلیس از بستهشدن کانالهای ارتباطی با جمهوری اسلامی ایران در صورت تروریستی تلقی کردن سپاه پاسداران؛ ابراز نگرانی کرد.