kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۸۹۶۰
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۱
رئیس ‌صنف جایگاهداران:

بنزین به‌اندازه کافی وجود دارد مشکل توزیع از نازل‌هاست

رئیس ‌صنف جایگاهداران کشور گفت: طی چند سال اخیر تاکنون متاسفانه به سامانه هوشمند سوخت و خصوصا تجهیزات مربوطه در جایگاه‌ها توجه نشده به حدی که مستهلک شده‌اند و هم‌اکنون خرابی‌های زیادی در کارتخوان‌ها داریم و همه نازل‌ها فعال نیستند.

اسدالله قلیزاده در گفت‌و‌گو با ایسنا، اظهار کرد: بیش از ۶۰ هزار نازل عرضه فراورده‌های نفتی در جایگاه‌های سوخت کشور داریم که قطعا باید برای کیفیت پایدار خدمات توزیع سوخت، کاهش مدت زمان سوختگیری و جلوگیری از زیان جایگاهداران همه نازل‌ها فعال باشند، ولی در اثر تاخیرها و ترک فعل‌ها شاهدیم که مردم و جایگاهداران با مشکل مواجهند و مسئولان مربوطه نیز به جز وعده، اقدام عملیاتی مهمی در این حوزه نداشته‌اند.
وی افزود: ما احتمال می‌دهیم برخی تصمیم‌گیران احساس می‌کنند که به این خرابی‌های نازل‌ها عادت شده و نیازی نیست تلاش زیادی بکنند. پیگیری‌های ما نشان می‌دهد هر بخشی قصور را متوجه دیگری می‌کند. برای ما سؤال است که آیا کسانی از وضع موجود در بخش سامانه هوشمند و کارت سوخت نفع می‌برند!؟ متعجبیم که حل و فصل مسئله‌ای به این سادگی چرا این‌قدر طولانی شده است و کسی پاسخگو نیست؟
قلیزاده با بیان اینکه اکنون ما از مسئولان دولت سیزدهم انتظار داریم پاسخگو باشند و شفاف با مردم و بخش خصوصی صحبت کنند تا روند فعلی تصحیح شود، گفت: هم‌اکنون در اقصی نقاط کشور بسیاری از کارتخوان‌های هوشمند را داریم که خراب هستند و اصلا فراموش شده‌اند. خصوصا بعد از حمله سایبری تلاش‌های بسیاری کردیم که برای حل مشکل کمک کنیم ولی متاسفانه برخی نگاه بسته و تعصبی به موضوع دارند و کار پیش نمی‌رود.
قلیزاده با بیان اینکه مردم باید بدانند جایگاهداران نه تنها توان مالی بابت تعمیرات و نگهداری تجهیزات سامانه هوشمند ندارند بلکه تعهدی هم ندارند و اصولا شرکت‌های تابعه وزارت نفت باید پاسخگو باشند و وظیفه آنهاست که این کارتخوان‌ها را در سرویس نگه دارند، گفت: دستگاه‌های نظارتی جدی و بدون مماشات ورود کنند، این مداخله می‌تواند به حل مسئله کمک کند و همه چیز شفاف شود.
افزایش ۱۰ میلیون لیتری ظرفیت تولید بنزین
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به فعالیت‌های برون‌مرزی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و امضای تفاهم‌نامه با کشور ونزوئلا اظهار کرد: تعمیرات اساسی پالایشگاهی در این کشور توسط کارکنان ما انجام می‌شود که نشان از اعتماد آنها به تولید ملی کشور دارد.
به گزارش ایسنا، جلیل سالاری در بازدید محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، امام جمعه موقت تهران از مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های انجام ‌شده، گفت: اکنون ظرفیت توزیع روزانه حدود ۲۳ میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی در کشور وجود دارد و به ظرفیت تولید بنزین کشور نیز ۱۰ میلیون لیتر افزوده شد.
وی با بیان اینکه سوخت‌محوری در کشور باید به سودمحوری تبدیل شود، افزود: ائمه جمعه باید در این فرهنگ‌‌سازی ما را یاری کنند، در عین حال کمک و همراهی مردم سبب جبران ناترازی گاز در شرایط کنونی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین با تأکید بر حفظ امنیت انرژی کشور بیان کرد: سال گذشته معادل ۹۰ میلیارد دلار سوخت مایع در نیروگاه‌ها مصرف شد که در این شرایط بهینه و هوشمند‌سازی مصرف سوخت و انرژی ضرورت دارد و امیدواریم در بخش انرژی مصوبه‌های مطلوبی در مجلس شورای اسلامی داشته باشیم.
سالاری ادامه داد: همکاران ما به‌صورت شبانه‌روزی با همکاری شرکت ملی گاز ایران و وزارت نیرو در این روزهای سرد سوخت مایع نیروگاه‌ها، صنایع سیمان و بخش صنعت در شرایط ناترازی گاز طبیعی را تأمین می‌کنند.
وی یادآور شد: تجربه سال ۱۳۸۶ سبب شد سوخت جایگزین از ابتدای هر سال پیش‌بینی و ظرفیت ۵ میلیارد لیتری برای نیروگاه‌ها ذخیره شود تا شرایط پایداری در کشور داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید بر اینکه سوخت‌محوری باید به سودمحوری در کشور تبدیل شود، گفت: در شرایط ناترازی گاز طبیعی، سوخت زمستانی مورد نیاز همه بخش‌ها اعم از صنایع، حمل‌ونقل و خانگی تأمین شده است.
سالاری با اشاره به تقویت حجم ناوگان حمل‌ونقل و ریلی برای انتقال فرآورده‌های نفتی، تصریح کرد: شبکه خطوط کشور درگیر انتقال انرژی بوده به همین دلیل ظرفیت روزانه ۶۰۰ ناوگان ریلی در بندرعباس پیش‌بینی شد تا انتقال انجام شود.
وی با بیان اینکه هر واگن نقش دو نفتکش را برای انتقال فرآورده‌های نفتی ایفا می‌کند، گفت: همکاران ما همواره در حال بررسی و فعالیت برای سوخت‌رسانی به همه مناطق کشور هستند و اکنون حدود ۱۶ هزار کیلومتر خط لوله در کشور داریم که وظیفه انتقال فرآورده‌های نفتی را از مبادی تولید به قطب‌های مصرف ایفا می‌کنند.