رئیس بنیاد مستضعفان:
تولید چادرمشکی شهرکرد نزدیک به 3برابر میشود
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: ظرفیت اسمی کارخانه حجاب شهرکرد معادل ۱۰ میلیون مترمربع است که تا پایان 1402 به
26 میلیون متر مربع خواهد رسید.
به گزارش روابط عمومی بنیاد مستضعفان، سید پرویز فتاح در جلسه پیگیری مسائل مربوط به تنها کارخانه تولید چادرمشکی کشور که در سفر اخیر رئیسجمهور به چهارمحال و بختیاری مورد بازدید آیتالله رئیسی قرار گرفته بود، اظهار کرد: کارخانه حجاب شهرکرد جزو نادرترین کارخانجات کشور است که با دستور مستقیم و کتبی رهبر انقلاب احداث شده و بنیاد مستضعفان برای عمل به دستور ایشان، این کارخانه را پایهریزی و احداث کرد.
وی با اشاره به میزان تولید در این کارخانه گفت: ظرفیت اسمی این کارخانه معادل ۱۰ میلیون مترمربع است و اکنون تولیدات کارخانه حجاب شهرکرد در سقف ظرفیت خود قرار دارد.
فتاح با تاکید بر کیفیت بسیار بالا و قیمت بسیار مناسب تولیدات این کارخانه برای عرضه در بازار، افزود: نگاه ما به تولید چادر در این کارخانه به هیچ وجه نگاه سودمحور نیست و قصد ما از سرمایهگذاری در تولید چادر مشکی توسط این کارخانه، پیگیری اهداف فرهنگی و تأمین نیاز کشور در این بخش است.
او با بیان اینکه با حضور رئیسجمهور در این کارخانه مصوب شد که این مجموعه توسعه یابد، افزود: بنیاد مستضعفان کاملاً موافق توسعه این کارخانه است ولی اجراییشدن این هدف، به یک سری مقدمات نیاز دارد که مهمترین آن حل مشکل تسهیلات ارزی این کارخانه است.
به گفته رئیس بنیاد مستضعفان، این بنیاد متعهد میشود با فراهم شدن مقدمات کار و حل مشکلات بانکی این مجموعه و تأمین سرمایه ثابت موردنیاز، ظرف ۹ ماه، ظرفیت ۱۰ میلیون مترمربعی تولید چادر در این کارخانه را به ۱۶ و تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۶ میلیون مترمربع برساند.
دلیل گرانی چادر مشکی
با این حال عضو هیئت مدیره جامعه متخصصین نساجی درباره دلیل گرانی چادر مشکی گفت: صنایع نساجی مواد اولیه مورد نیاز خودرا با قیمتهای نزدیک به قیمتهای جهانی تامین میکنند که عاملی برای افزایش قیمت چادر مشکی شده است. قیمت تمام شده هر کالایی از جمله پارچه چادر مشکی شامل قیمت مواد اولیه، حقوق و دستمزد است.
علیرضا حائری در گفتوگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه نخ فیلامنت به عنوان ماده اولیه تولید پارچه چادر مشکی تولید کارخانجات ریسندگی در داخل کشور است، افزود: اما با این وجود پتروشیمیها قیمت ماده اولیه تولید نخ فیلامنت پلیاستر را افزایش داده و به قیمتهای جهانی نزدیک میکنند و از آنجا که این محصول صادراتی هم هست لذا قیمت عرضه این محصول در داخل را متناسب با قیمتهای صادراتی افزایش میدهند.
وی ادامه داد: با توجه به مسائل ذکر شده و همچنین افزایش هزینه گمرکی واردات لوازم و قطعات ماشینآلات مورد نیاز خط تولید، قیمت تمام شده محصولات داخلی از جمله پارچه چادر مشکی تولید داخلی افزایش یافته است.
حائری با اشاره به اینکه حدود 15 درصد از بازار داخلی پارچه چادر مشکی از طریق تولیدات داخلی تامین میشود، اظهار داشت: بیش از
85 درصد پارچه چادر مشکی از طریق واردات از کشورهایی مختلف مانند اندونزی، کره و ژاپن تامین میشود.
عضو هیئت مدیره جامعه متخصصین نساجی افزود: به عنوان مثال کره جنوبی به عنوان یکی از تولید کنندگان پارچه چادر مشکی، مواد اولیه که همان محصولات پتروشیمی باشد را از ما خریداری میکند، انرژی در این کشور گرانتر و دستمزد کارگر نیز بالاتر است و برای حملونقل مواد اولیه به کشور و ارسال کالای ساخته شده به ایران هزینه حمل پرداخت میکند اما با این وجود شاهد آن هستیم که پارچه چادر مشکی تولید آن کشور با قیمتهای رقابتی در داخل کشور عرضه میشود و خریدار دارد.