kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۳۹۵۴
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۷
به مناسبت سالگرد تشییع پیکر پاک سردار حاج قاسم سلیمانی و یارانش

رفراندوم انقلاب پس از چهل و چند سال

 
 
 
دفتر پژوهش‌های مؤسسه کیهان
تشییع پیکرهای پاک سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و یاران شهیدش، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب بود. در واقع رفراندوم مجددی برای انقلاب اسلامی آن هم پس از 41 سال به شمار رفت. جامعه‌ای که خسته و رنج‌دیده از فشارهای اقتصادی چند سال اخیر و بی‌مسئولیتی و ناکارآمدی مدیران و دولتمردان خون دل می‌خورد، از بی‌عدالتی‌ها و اختلاس‌ها و حقوق‌های نجومی و رانت‌های به اصطلاح آقازاده‌ها دلش خون بود، از به تعطیلی کشاندن اقتصاد سرزمینی غنی و ثروتمند براساس توهمی به نام برجام و از بیکاری و تورم، عصبانی بود، از خنده‌های نابجای برخی مسئولین و به هدردادن فرصت‌های کشور و فرصت‌هایی که در اختیار بیگانگان قرار می‌دهند، سر درگریبان بود و غمگین و غمزده و....  ولی روز 16 دی ماه 1398 از 5 صبح به خیابان آمد، پرشور و حسینی، همه آمده بودند حتی آنان که در حوادث آبان ماه 1398 به هر نحو آسیب دیده بودند
(و همین مسئله تعجب و خشم رسانه‌های بیگانه را برانگیخته بود) همه سرحال بودند از 5-6 صبح تا نیمه‌های شب، هنوز سرپا و پرشور سر از پا نمی‌شناختند. 
در هیچ یک از راهپیمایی‌های گذشته چنین جمعیتی مشاهده نشده بود، چه کسی فکر می‌کرد علی‌رغم اینکه تا چند روز پیش از آن گرد یاس و ناامیدی در جامعه تزریق می‌شد، آن روز به یکباره همه چیز طراوت و تازگی بیابد انگار که تازه متولد شده است.
اگرچه این ماجرا از همان روز شهادت سردار سلیمانی و سپس تشییع باشکوه در کاظمین و کربلا و نجف مشخص بود و سپس آن استقبال باورنکردنی در اهواز که خبرنگار «بی‌بی‌سی» را وادار به اعتراف کرد که تاکنون اهواز چنین جمعیتی به خود ندیده بود و مراسم مشهد که همه را به شگفتی واداشت و بالاخره روز 16 دی در تهران که مردم سنگ تمام گذاشتند.
کارشناس «بی بی‌سی» در روز 15 دی ماه آنچنان تحت تاثیر جمعیت انبوه حاضر در مراسم شهرهای مختلف قرار گرفته بود که ابتدا به مردم ایران تسلیت گفت و سپس در حالی که بخشی از تصاویر مراسم تشییع پیکرهای پاک سردار سلیمانی و یارانش در مشهد به طور زنده پخش می‌شد، اینچنین گزارش داد:
«... اتفاق عجیبی است، امروز از اهواز شروع شد، فیلم‌هایی که درآمد، صدها هزار نفر در خیابان گرد هم آمدند، اتفاقی که به گفته خیلی از مردم اهواز که در شبکه‌های اجتماعی نوشته بودند یا تماس داشتند، اهواز چنین روزی به خودش ندیده بود. الان هم که مراسم تشییع در مشهد در جریان است و در مشهد هم حضور میلیونی است با توجه به ویدئوهایی که تا الان دیدیم. این همراهی و این اتحاد، یک اتفاق نادری است. ما در تاریخ حتی انقلاب با اینکه راهپیمایی‌ها انقلاب بوده، زمان جنگ بوده و بعد مسائلی که بعد از جنگ اتفاق افتاده، حتی تظاهراتی که در 88، 25 خرداد اتفاق افتاد. بعد طرف دیگر، 9 دی تظاهرات کردند... هیچکدام از اینها چه تظاهراتی که جنبه ملی داشته، چه تظاهراتی که بین جناح‌های سیاسی در گرفته، چه مخالفین و چه موافقین، شاید هیچکدام به این ابعاد و به این گستردگی نبوده. این موضوعی که تا الان دیدیم و فردا هم تهران، خدا می‌داند چه خبر می‌شود. پیش‌بینی باز یک گردهمایی چند میلیون نفری که به وقوع خواهد پیوست...»1
کارشناس بی‌بی سی در انتقاد به عمل تروریستی آمریکا گفت:
«... آنها جامعه ایرانی را نمی‌شناسند، در ایران روی یک سری از مسائل جامعه مثل دریا، یکپارچه و قدرتمند می‌شود. سردار سلیمانی واجد دو عنصر بسیار بسیار مهم در جامعه ایرانی بود؛ هم هویت ملی داشت و هم هویت اسلامی و اصلا ترور ایشان با آن وضعیتی که اتفاق افتاد، به دست آمریکا و به دستور مستقیم رئیس‌جمهوری آمریکا، یک صحنه حماسی بسیار عمیقی را در ذهن ملت ترسیم کرد و روی بسیاری از عناصر و ارزش‌های هویتی ایرانی‌ها دست گذاشت. این واکنش مردم و این هماهنگی و اتحاد، مسلما برای آمریکا پیش‌بینی نمی‌شد. الان در شرایطی هستیم که حتی اگر دولت و یا حتی اگر مجموعه حاکمیت قصد سازش یا مذاکره و یا هرگونه تعامل غیر سخت و خشن با آمریکا در این موضوع داشته باشد، مردم اجازه نمی‌دهند. یعنی این تبدیل شده به یک مطالبه گسترده که عملیات تروریستی آمریکا یک جواب و پاسخ درخوری می‌خواهد...»2
مایکل مور، فیلمساز آمریکایی هم که از مراسم پرشکوه تشییع پیکرهای سردار شهید و یارانش، شگفت زده شده بود، در صفحه شخصی اش نوشت:
«... شگفت‌انگیز است. آیا یک ژنرال آمریکایی هست که میلیون‌ها نفر از ما در تشییع جنازه‌اش شرکت کنیم؟ سگ دیوانه (لقب جیمز متیس)؟ کِلی؟ کالین پاول؟ ویلیام وست‌مورلند؟ آیا اصلاً کسی نام رئیس‌ستاد مشترک نیروهای مسلح را می‌داند؟ از تمام کسانی که به ما خدمت می‌کنند حمایت می‌کنیم اما مانند این (تشییع پیکر شهید سلیمانی) به خیابان‌ها می‌ریزیم؟»3
از طرف دیگر خبرنگار الجزیره انگلیسی که خود در راهپیمایی حاضر بود، اینگونه گزارش داد: 
«دریایی از انسانها در تهران انتقام قتل سلیمانی را فریاد زدند...»4 و خبرنگار نیویورک‌تایمز در پیامی توئیتری تاکید کرد: 
«مراسم تشییع سردار سلیمانی در تهران آغاز شد. میلیون‌ها نفر در خیابان‌ها هستند. دریای بی‌پایان مردم از ساعت ۶ صبح [به خیابان‌ها آمده‌اند]. در ۲۵ سال گذشته هرگز چنین مراسمی دیده نشده است.»5
نیویورک تایمز در صفحه اول خود اینگونه تیتر زد:
«میلیون‌ها نفر در خیابان‌های تهران برای تشییع سلیمانی راه پیمایی کردند.»6
و CNN در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
«... خیابان‌های پایتخت ایران روز دوشنبه از عزادارانی که نسبت به ژنرال سلیمانی ابراز احترام می‌کردند، قفل شده بود...»7
اغلب رسانه‌های خارجی آن را با مراسم تشییع پیکر امام مقایسه کردند که در رکوردهای گینس به عنوان پرجمعیت ترین تجمع تاریخ به ثبت رسیده است.
این یک رفراندوم دهها میلیونی برای انقلاب اسلامی بود، پاسخی برای همه آنهایی که بر طبل رفراندوم می‌کوبند. همچنانکه همین مردم در راهپیمایی‌های تاسوعا و عاشورای 1357 برای الغای رژیم شاهنشاهی و برقراری حکومت اسلامی رفراندوم عملی برگزار کردند. 
اما این بار رای «آری» مردم برای انقلاب اسلامی به مردان میدان بود همچون سردار و یارانش
و رای «نه» به واماندگان و حقیران و مدیران و مسئولینی که چشم به دست کدخدا داشتند و از مردم و ارزش‌ها و باورهای ملی و دینی خود روی برگردانده بودند. 
مردم در این رفراندوم عملی به معنویت و اتکال و رشادت و مسئولیت و عمل گرایی و مردم داری و در یک کلام به مکتب سلیمانی یعنی همان آرمان‌های انقلاب اسلامی رای «آری» دادند و به تجدید نظر طلبان و غربزدگان و سوءاستفاده‌گران و ژن‌های به اصطلاح خوب و سهم‌خواهان و... و در یک کلام به کدخداباوران رای «نه» دادند.
در مقابل همه این ستایش‌ها و تجلیل‌ها و تحسین‌ها و شگفتی‌ها، تنها سران آمریکا و اسرائیل و اعوان و انصارشان و سلطنت طلبان فراری و گروهک تروریستی منافقین و داعش بودند که از شهادت
سردار دل‌ها شادمان شده و پایکوبی  می‌کردند. در واقع همه اراذل و اوباش تاریخ گرد آتش جهنمی خود جمع شده و عربده می‌کشیدند. 
از جمله گروه تروریستی تکفیری داعش (ISIS) موسوم به دولت اسلامی عراق و شام، طی بیانیه‌ای رسمی که در نشریه ارگان این گروه نروریستی به نام «النباء» منتشر شد، از ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ابراز خوشحالی کرد و او را بزرگ‌ترین دشمن و قاتل فرزندان داعش دانست.
در این بیانیه ضمن اشاره به مبارزاتی که سردار شهید قاسم سلیمانی طی سال‌ها هم در سوریه و هم در عراق علیه داعش انجام داد و باعث شد که این گروه تروریستی نتواند بر این دو کشور و سپس دیگر کشورهای اسلامی مانند ایران حاکمیت پیدا کرده و حکومت خود را برقرار سازد، آمده بود:
«... او خطرناکترین و اصلی ترین فرد متخاصم با دولت اسلامی عراق و شام بود.»8
برهمین اساس، بی‌بی‌سی (رسانه سلطنتی بریتانیا) هم 21 دی ماه 1398 در مطلبی با عنوان
«چرا کشته شدن قاسم سلیمانی خبر خوبی برای پیکارجویان داعش است» به قلم جرمی بوئن، سردبیر بخش خاورمیانه آن، ضمن پرداختن به بیانیه داعش نوشت: 
«... گروه داعش از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران استقبال کرده است.در این بیانیه، هیچ اشاره‌ای به آمریکا نشده است...»
جرمی بوئن نخستین پیامده ترور سردار سلیمانی را متوجه داعش دانسته بود که از آن پس، فضای بازتری برای گسترش فعالیت‌های خود در عراق و سوریه و حتی ایران خواهد داشت. 
«بی بی‌سی» نوشت:
«... تقریبا بلافاصله بعد از این اقدام، نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا که با داعش می‌جنگند عملیات خود را در عراق به حالت تعلیق درآوردند. این نیروها اعلام کردند که حالا صرفا به دفاع از خودشان فکر می‌کنند...»
پس از اغتشاشات آبان ماه 1398 نیز  نشریه «نیوزویک» به قلم یکی از نویسندگان ارشد خود به نام «تام اوکانر» با این تیتر که «اگر ایران سقوط کند، داعش دوباره اوج می‌گیرد» به‌طور مفصل به تلاش‌های آمریکا و غرب برای تضعیف و براندازی نظام جمهوری اسلامی پرداخته بود که چگونه با نفوذ دادن گروه‌های تروریستی مانند «الاحوازیه» یا «مجاهدین خلق» (منافقین) در میان اعتراضات آبان 98 ایران، سعی در به راه‌اندازی یک جنگ مسلحانه وسیع خیابانی داشته و هشدار داده بود که در صورت تضعیف ایران، این گروههای تروریستی تکفیری مانند داعش هستند که در ایران و کل منطقه یکه‌تازی خواهند کرد. 
و تاریخ گواهی خواهد داد که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با چه تروریست‌های مخوفی مبارزه و مقابله کرد. گواهی می‌دهد که چگونه آمریکا و اعوان و انصارش از این نیروی مهیب حمایت تمام‌عیار کردند. تاریخ آن سربریدن‌های دهشتناک که فیلم‌هایش را هم به‌طور گسترده پخش می‌کردند، در خاطرش حک خواهد نمود. به یاد می‌سپارد که اگر سردار سلیمانی و یارانش نبودند، شرایط وحشتناکی که نظام سلطه جهانی بوسیله داعش برای منطقه و جهان در نظر گرفته بود، به وقوع می‌پیوست.
_________________________
1- گفت‌وگو با پوریا آستراکی- بی‌بی‌سی- 15 دی‌ماه 1398- 5 ژانویه 2020   2- همان   3- صفحه اینستاگرامی مایکل مور- 9 ژانویه 2020   4- وب‌سایت شبکه الجزیره- یکشنبه 5 ژانویه  2020    5- فرناز فصیحی- توییتر شخصی- 6 ژانویه 2020 – ساعت 7/36   6- نیویورک‌تایمز- یکشنبه 5 ژانویه 2020   7- صفحه اینستاگرامی CNN- سه شنبه 7 ژانوبه 2020   8- بیانیه داعش- 10 ژانویه 2020