تمرکز مسئولان بر واکسیناسیون است اما بدون ویروسیابی و قرنطینه هوشمند کرونا کنترل نمیشود
دکتر محمد اکبری درخصوص بالا بودن آمار مبتلایان و جان باختگان با وجود روند صعودی واکسیناسیون کرونا در کشور به خبرگزاری موج گفت: کنترل اپیدمی امری چند وجهی است، یکی از ابزارهای کنترلی واکسیناسیون است. وجوه دیگر، ویروسیابی و قرنطینه هستند. با این حال متأسفانه تمرکز مسئولان آن هم با تأخیر، تنها بر واکسیناسیون است و ویروسیابی و قرنطینه مورد کم توجهی جدی قرار گرفته است که غلطی خطیر است. ویروس کرونا دائماً در حال جهش است و اگر نتوانیم به موقع ویروسیابی و قرنطینه را انجام دهیم ممکن است حتی اثرگذاری واکسیناسیون کاهش پیدا کند.
اکبری با بیان اینکه برداشت کنونی مسئولان از قرنطینه هوشمند یک برداشت اشتباه است و علمی نیست، افزود: متأسفانه دولت، وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا به نسبت واکسیناسیون، اهتمام جدی در اِعمال اقدامات کنترلی و نظارت بر محدودیتها ندارند و دلیل اصلیاش نبود درک صحیح از اپیدمیِ کرونا است. در حال حاضر مسئولان گمان میکنند واکسیناسیون حلال همه مشکلات است که این اشتباه است و در آینده نزدیک گرفتار خواهیم شد.
وی، قصور دولت دوازدهم و وزارت بهداشت این دولت را در کنترل اپیدمی کرونا قصوری کم نظیر در تاریخ سلامت کشور دانست و تصریح کرد: دولت گذشته و متولی نظام سلامتش ویروسیابی و قرنطینه هوشمند را رها کرد؛ به توصیهها گوش نداد و پول بسیاری حیف و میل شد. متأسفانه باید گفت این قصور تا حدود زیادی همچنان نیز ادامه دارد که امیدوارم تغییر رویه به زودی صورت پذیرد.
این کارشناس حوزه سلامت بیان داشت: استفاده از دستاورد واکسن بسیار مشهود، قابل لمس و قابل اعلام به مردم است بنابراین طبیعی است که مسئولان برای دستاوردسازی و نمایش توفیق به سراغ واکسیناسیون گسترده بیایند؛ به ویژه اینکه اکنون آسان است. اشکالی ندارد و یک جنبه مهم کنترل اپیدمی است، اما واقعاً چه زمانی و چه کسی قرار است ویروسیابی و قرنطینه هوشمند را عملیاتی کند؟ بدون شک با اجرای این دو عمل شاید به مانند واکسیناسیون دستاورد قابل نمایش به دست نیاید اما بهاندازه واکسیناسیون تأثیر مثبت خواهد داشت.