گیاهانی که میتوانند برفک دهان را بهبود بخشند (گیاهان درمانی)
استفاده از جوشانده گیاهان مریم گلی و برگ کرفس وحشی بهصورت شستوشوی ملایم مخاط دهان و غرغره کردن دهان میتواند در بهبود بیماری برفک دهان موثر باشد.
به گزارش ایسنا، برفک دهان به عارضهای اطلاق میشود که معمولا بر روی زبان بهوجود میآید. این بیماری اختصاصی مخاط دهان است در کودکان نوزاد و شیرخوار و همچنین در افراد مسن (کسانی که دندان مصنوعی به جای چند دندان طبیعی دارند) عارض میشود. در مواردی حتی ممکن است شدت ضایعه به قدری زیاد باشد که بلع، خوردن و آشامیدن را برای فرد مشکل کند و گاهی ممکن است سایر قسمتها(مخاط دهان) نیز دچار عارضه شود.
منیره نورمحمدی کارشناس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
درخصوص این بیماری و داروهای گیاهی موثر در درمان آن عنوان کرد: درمان موگه یا برفک دهان اگر مربوط به یک ناراحتی مهمی نباشد، به سهولت درمان با برخی گیاهان انجام میگیرد.
وی اظهار کرد: استفاده از جوشانده گیاهان مریم گلی و برگ کرفس وحشی بهصورت شستوشوی ملایم مخاط دهان و غرغره کردن دهان، اثر درمانی در این بیماری ظاهر میکند.
نورمحمدی تشریح کرد: گیاه مریم گلی، دارای تانن، گلوکوزید، مواد صابونی، قند، گلوتامین، آسپاراژین و املاح معدنی گوناگون است و در مصارف خارجی برای بیماریهای برفکی، گلو و رماتیسم کاربرد دارد.
وی افزود: پنجاه گرم برگ یا ساقه گلدار گیاه مریم گلی، برگ کرفس وحشی یا برگ Vaccinium Myrtillus را که تازه یا خشک باشد در یک لیتر آب سرد بریزید و ظرف محتوای آن را روی آتش بگذارید تا به جوش آید. سپس آن را از روی آتش بردارید و پنج دقیقه صبر کنید. بعد آن را به دهان خود که دچار برفک شده است مالیده و دهانتان را با آن شستوشو
دهید. هر روز پنج تا شش بار دهان خود را با آن بشویید. برای درمان خونریزی لثههای دندان هم شستوشو با گیاه مریم گلی مؤثر و مفید است.
نورمحمدی در پایان خاطرنشان کرد: گیاه مریم گلی دارای خواص طبی فراوانی از جمله تقویت کنندگی و نیرو بخشی است و از خواص دیگر آن میتوان به درمان اسهال، درد معده، کندی قوه هاضمه و همچنین برای اختلالات یائسگی، خستگی مفرط، اشاره کرد.