دریادار تنگسیری:
سپاه و ارتش هرگونه حرکت دشمن را در خلیجفارس رصد میکنند
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: نیروهای سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران مقتدرانه هرگونه حرکت دشمن و ناوهای ورودی به آبهای خلیجفارس را رصد و کنترل میکنند.
دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در همایش ملی خلیجفارس و سواحل مکران در آستانه قرن ۱۵ خورشیدی اظهار داشت: نیروهای سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران مقتدرانه هرگونه حرکت دشمن و ناوهای ورودی به آبهای خلیجفارس را رصد و کنترل میکنند.
تنگسیری در ادامه گفت: امروز هر ناوی که وارد خلیجفارس شود و با استناد به قانون کنترل باند در تنگه هرمز مورد رصد قرار میگیرد و مجبور است که خود را معرفی کند.
وی با توجه به اهمیت و نقش پررنگ ایران در مطقه ژئوپلیتیک و استراتژیک خلیجفارس و مکران گفت: حضور جمهوری اسلامی در این منطقه تنها در حوزه نظامی نیست، بلکه حضوری راهبردی در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاسی و حتی فرهنگی در عرصه ملی و بینالمللی است.
سردار تنگسیری گفت: خلیجفارس موتور توسعه و رشد اقتصادی کشورهای آسیایی و اروپایی و محور مهم و استراتژیک حمل و نقل دریایی، هوایی و تجاری بین کشورهای مختلف است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفت: اهمیت وجود خلیجفارس تنها به واسطه وجود معادن و نفت و گاز که در چندسال اخیر کشف شده نیست، بلکه از قبل و از سال ۱۵۰۸ میلادی استعمارگران پرتغالی و انگلیسی در این منطقه به تجارت مشغول بودند.
سردار تنگسیری افزود: هم اینک بالای ۶۲ درصد ذخائر عظیم نفت جهان به میزان ۷۳۰ میلیارد بشکه ذخیره اثبات شده نفت ، برخورداری ۴۰ درصد از منابع گاز جهان معادل ۷۰ تریلیون ذخیره گاز طبیعی در این منطقه موجود است که اهمیت و نقش استراتژیک آن را دوچندان کرده است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه بیان کرد: همین موقعیتهای راهبردی و ژئوپلیتیک خلیجفارس البته باعث جولان و حضور نامشروع برخی قدرتهای غربی و کشورهای بیگانه شده است.
وی با تاکید بر اینکه به عقیده بسیاری از صاحبنظران غربی قلب دنیا خلیجفارس است، گفت: البته این موقعیت مهم و راهبردی خلیجفارس تا حدودی چالشهای منطقهای را نیز به دنبال داشته که از جمله آن میتوان به رقابت سنگین در زمینه فروش تسلیحات نظامی در این منطقه اشاره کرد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه جمهوری اسلامی ایران گفت: سیاستهای غلط برخی کشورهای حوزه خلیجفارس باعث شده که به نوعی بازاری برای فروش و تجارت تسلیحاتی بین کشورهای فرا منطقهای و غربی در خلیجفارس شکل بگیرد و موقعیت آن را در آینده با چالش مواجه کند.
همایش ملی خلیجفارس و سواحل مکران در آستانه قرن ۱۵ خورشیدی که در دانشگاه شیراز برگزار شده در نشست تخصصی پنجشنبه خود به لزوم اهمیت به گردشگری دریایی همچنین نقش استراتژیک این سواحل در جنوب کشور پرداخت.