جهش در میزان شناسایی مبتلایان
بیش از 2300 بیمار کرونایی طی یک روز در مراکز درمانی بستری شدند
سخنگوی وزارت بهداشت در حالی از شناسایی 17 هزار و 430 بیمار جدید کرونایی طی 24 ساعت خبر داد که این مورد روز قبل 13 هزار و 890 نفر بود.
به گزارش وبدا، سیما سادات لاری دیروز با بیان اینکه از 16 تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷ هزار و ۴۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۳۶۹ نفر از آنها بستری شدند، گفت: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۹۶۳ هزار و ۳۹۴ نفر رسید.
لاری ادامه داد: متاسفانه در طول این مدت، ۱۷۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۳ هزار و ۵۰۶ نفر رسید.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۶۶۷ هزار و ۷۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، افزود: چهار هزار و ۱۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند، همچنین تاکنون ۱۳ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۸۲۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر ۸۸ شهرستان قرمز و ۱۳۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است، اظهارداشت: همچنین ۱۹۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
اعمال محدودیتها در شهرهای قرمز
معاون کل وزارت بهداشت گفت: در شهرهای قرمز فعالیتهای آموزشی و همچنین فعالیتهای اجتماعی اعم از مذهبی و ملی تعطیلی کامل دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ایرج حریرچی افزود: سفر با خودرو غیربومی به شهرهای قرمز و خروج خودرو بومی از شهرهای قرمز ممنوع میباشد.
حریرچی با اشاره به اینکه در شهرهای قرمز کارکنان در مشاغل ضروری تا یک دوم امکان حضور دارند، ادامه داد: در مشاغل غیرضروری هم فقط یک سوم کارکنان امکان حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه هرگونه تجمع بیش از 15 نفر برای جلسات غیرقانونی است، گفت: ستاد کرونای استان تهران برای تهران محدودیتهای بیشتری را خواستار شده است.
معاون کل وزارت بهداشت درباره تغییر رنگبندی شهرها اظهارداشت: حضور ویروس جهشیافته و سرعت افزایش ابتلا در شهر و همچنین میزان تست مثبت که در آن شهرستان انجام میشود از جمله این عوامل میباشد که تمام این شرایط پیشگوی شرایط در آینده هستند.زمانی که رنگبندیها را فقط بر مبنای بستری انجام میدهیم فاز سرپایی بیماری گذشته و به نیمه دوم درگیری اپیدمی در آن شهرستان رسیدیم.
حریرچی درباره احتمال تعطیلی 10 روزه تهران گفت: در حال حاضر در شهر تهران محدودیتها و تعطیلی مشاغل گروه 2، 3 و 4 اعمال میشود.
وی با اشاره به اینکه درخواست فعالیت مشاغل گروه یک در تهران را دادهایم، افزود: درخواست شده بقیه مشاغل در تعطیلی کامل باشند و حتماً تصمیمی که مطابق با خردجمعی و به نفع عموم مردم باشد در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب خواهد شد.
103 بیمارستانِ تهران درگیرِ کرونا
معاون درمان ستاد کرونای استان تهران به ایسنا گفت: در حال حاضر ۱۰۳ بیمارستان در استان تهران درگیر کرونا هستند و ناچاریم با لغو خدمات درمانی الکتیو در مراکز درمانی اصلی، ظرفیت بیشتری برای رسیدگی به بیماران کرونایی اختصاص دهیم.
درخواست لغو طرح ترافیک
نادر توکلی با اشاره به اخبار منتشر شده پیرامون پیشنهاد قرنطینه ۱۰ روزه تهران، افزود: منظور ما قرنطینه یا لاک داون کامل نبود، بیشتر بحثهایی همچون لغو طرح ترافیک، اعمال محدودیت بر مراکز خرید و فروشگاهی، ورزشگاهها، حضور یک سوم کارکنان ادارات و... بود. در هر حال پروتکلهای مصوب که برای وضعیت قرمز در نظر گرفته شده است باید اجرایی شود.
میزان ابتلا به شدت بالاست
توکلی ادامه داد: مردم باید به شرایط بد این روزها واقف باشند، میزان ابتلا به بیماری به شدت بالا است و تنها عامل خوشبینانه این روزها این است که مرگ و میر ما در کل به شدت بالا نیست که این هم ناشی از ۳ علت است، اول اینکه بیماران زودتر به مراکز درمانی مراجعه میکنند و دوم اینکه مراقبتهای بیمارستانی تقویت شده است و دلیل سوم هم به میانگین سنی مبتلایان باز میگردد که با کاهش سن ابتلا میزان مرگ و میر هم کاهش مییابد.
وی با اشاره به نزدیکی به ماه مبارک رمضان، تاکید کرد: اگر شرایط همچنان قرمز بماند قاعدتا برای برگزاری مراسمات این ماه باید تصمیمات جدیدی اتخاذ شود ولی ما هنوز پیشنهاد خاصی ارائه نکردهایم.
انتقاد از شیوه اجرای دورکاری در بخش خصوصی
معاون درمان ستاد کرونا استان تهران با تاکید بر اهمیت توجه به پروتکلهای بهداشتی در دورکاری کارمندان در شرایط قرمز کرونا از سوی کارفرمایان، گفت: متاسفانه برای اجرای دورکاری با بخش و شرکتهای خصوصی دچار مشکل هستیم؛ اما پروتکل دورکاری مشخص است که خوشبختانه در ارگانهای دولتی پیگیری میشود، قطعا عوامل اجرایی باید به شیوه اجرای پروتکلها در بخش خصوصی ورود کنند که نظارت بر این موضوع هم متوجه استانداری است.