در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا انجام شد
بررسی چگونگی اجرایی شدن رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درخصوص راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی
پنجاه و پنجمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا روز دوشنبه به ریاست رئیسجمهور برگزار شد و در این جلسه چگونگی اجرایی شدن رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری به شورا درخصوص راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، دبیرخانه شورا نیز گزارشی از ابلاغ محورهای 14 گانه بیانات و دستورات رهبر معظم انقلاب به دستگاههای اجرایی مرتبط توسط ریاست محترم جمهور ارائه کرد.
حسن روحانی رئیسجمهور با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در حضور رهبر معظم انقلاب و دیدگاههای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در این دیدار، گفت: شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا ظرفیت ارزشمندی است که بر حسب رهنمودهای مقام معظم رهبری میتواند طرحهای موثر در اقتصاد کشور که با همکاری بدنه کارشناسی کشور و متخصصان بهویژه با بهرهگیری از مساعی و کمکهای سایر قوا تهیه شده است را تصویب و موانع را از سر راه دستگاههای مرتبط کشور بردارد.
وی افزود: درخصوص موارد تأکید مقام معظم رهبری در جهت حمایت از اقشار کم درآمد، نظیر رایگان شدن آب، برق و گاز برای اقشار ضعیف جامعه، دولت اقداماتی را انجام داده که میتواند علاوهبر کمک به اقشار ضعیف جامعه به اصلاح الگوی مصرف در کشور بینجامد.
رئیسجمهور ادامه داد: در مورد بخشهای دیگر نیز راهکار اجرایی همه موارد در دستور کار جلسه شورای هماهنگی قرار میگیرد.
روحانی در ادامه با تأکید بر موضوع امنیت سرمایهگذاری در کشور و تشویق و افزایش امید و اعتماد سرمایهگذاران و ضرورت رفع موانع سرمایهگذاری، اظهار داشت: عمدهترین راه نجات اقتصاد کشور افزایش امید و تقویت اعتماد در میان فعالان اقتصادی است و با اصلاح رفتاری و ساختاری باید سرمایهگذاری را رونق ببخشیم.
وی گفت: همه ما موظف به حمایت و تامین امنیت سرمایهگذاران هستیم و ضروری است که طرح مدونی در این زمینه تدوین و پیاده شود و همه قوا کمک کنند تا سرمایهگذاران داخلی سرمایه خود را در داخل کشور فعال کنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه در زمینه ارتقا و امنیت سرمایهگذاری، دولت به تنهایی نمیتواند همه شرایط را فراهم کند و نیاز به مساعدت و همکاری سایر قوا دارد، افزود: ضروری است که روسای قوای سهگانه برای رسیدن به تفسیر واحد از مسائل با یکدیگر همراهی و رایزنیهای نزدیکتر داشته باشند.
رئیس قوه قضائیه نیز طی سخنانی در این جلسه با اشاره به اقدام مثبت رئیسجمهور در ابلاغ دستورات مقام معظم رهبری به دستگاههای اجرایی کشور، ایجاد سازوکار کارشناسی فراگیرتر در بررسیهای مقدماتی تصمیمات شورای هماهنگی سران قوا با مساعی و مشارکت دیگر قوا را مورد اشاره قرار داد.
سید ابراهیم رئیسی، در ادامه افزود: ایجاد سازوکاری برای پیگیری چگونگی اجرای مصوبات شورای هماهنگی سران قوا میتواند در سرعت و تأثیر تصمیمات بر اساس محورهایی که مقام معظم رهبری دستور فرمودهاند،
موثر باشد.
وی همچنین درخصوص موضوع واگذاریها و تأثیر آن در ایجاد رونق تولید و فضای اقتصادی کشور، گفت: با اصلاح ساختار واگذاریها میتوانیم امیدوار باشیم که با طی شدن روند قانونی این فرایندها، اعتمادسازی موثری در میان صاحبان سرمایه و علاقهمندان به تولید ایجاد شود.
رئیسی افزود: در واگذاریهایی که سازوکار دقیق واگذاری و نظارت بر آنها رعایت شده و فرایند قانونی را طی کردهاند، نتایج مثبتی را در کیفیت تولید و رونق آن شاهد هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این جلسه، گفت: مقام معظم رهبری همواره تأکید بر هماهنگی سران قوا داشتهاند و این بر دوش همه ماست و ما موظف هستیم با همکاری و همدلی کارها را پیش ببریم.
محمدباقر قالیباف افزود: نمونه بارز این همکاری، کمکهای حمایتی برای مردم است که با همکاری دولت و مجلس به سرانجام رسید و حاصل هماهنگی میان سران قوه مجریه و مقننه بوده است.
وی تصریح کرد: مطالبی که مقام معظم رهبری گفتهاند تکلیف و وظیفه است و این جلسات باید سازوکارهای عملی تحقق آن را فراهم کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط سخت امروز همه وظیفه داریم به دولت کمک کنیم و همه باید تلاش کنیم که امور کشور پیش برود، افزود: شورای عالی اقتصادی سران قوا جایگاه ویژهای در رفع موانع و حل مشکلات و معضلات اقتصادی کشور دارد و میتواند با اتخاذ تصمیمات موثر که با همفکری و هماهنگی قوای کشور انجام میگیرد به بهبود روند امور کمک کند.