افشاگری پروندههای واقعی امنیتی در «خانه امن»
مجموعه تلویزیونی «خانه امن» در ژانر پلیسی _ امنیتی و براساس بررسی و مطالعه پروندههای واقعی تروریستی و مفاسد اقتصادی تولید شده است. این سریال سعی دارد تا با تلاشی رسانهای و گسترده در قاب تلویزیون رسانه ملی پرده از عوامل نفوذی داعش و باندهای مفاسد اقتصادی و پولشویی و همچنین مسائل امنیتی در ایران بردارد.
احمد معظمی کارگردان مجموعه «خانه امن» که در کارنامه هنری خود تولید آثار این چنینی را دارد سعی کرده است که دراین سریال ۵۰ قسمتی حضورسربازان گمنام امام زمان (عج) و سایر نیروهای امنیتی کشور را به گونهای ملموس ، شجاعانه و با اقتدار به تصویر بکشد.«خانه امن» مجموعهای است که با واکاوی پروندههای واقعی امنیتی، قصد دارد مسائل مختلف امنیتی سالهای اخیر را در ایران به نمایش بگذارد، همچنین درادامه روند پخش این سریال با اهداف داعش و فعالیتهای تروریستی آنها در مرزها و خاک ایران که به صورت تصویری در قاب تلویزیون مینشیند آشنا خواهیم شد.
سریال «خانه امن» شاید در مسیر تولید خود در ژانر امنیتی و سیاسی ، ما را به یاد سریال «گاندو» بیاندازد، سریالی که پس از پخش چند قسمت از آن ، با انتقادات تندی از سوی برخی از مسئولان و آقازادهها روبرو شد اما خوشبختانه جلوی پخش آن گرفته نشد و تاپایان کار از رسانه ملی پخش شد؛ چون این نوع سریالها اساسا بحث برانگیز و چالشی هستند.
اگرچه هماکنون شاهد پخش چند قسمت ازاین مجموعه ۵۰ قسمتی از شبکه یک سیما هستیم اما از همین ابتدای کار، تصاویر، متن و فیلم نامه داستانی این سریال گیرا و گویاست که بهنظر میرسد مخاطبان این نوع مجموعه با تجربهای که از تماشای سریال «گاندو» دارند ، بااشتیاق فراوان پای تلویزیون و سریال «خانه امن» مینشینند تا این مجموعه کاملا سیاسی را ببینند.
به هرحال با آغاز پخش این مجموعه و بخصوص در قسمتهای نخستین این سریال، مخاطبان دو مامور امنیتی بانامهای کمال و افشین را در قاب تلویزیون میبینند ، حمیدرضا پگاه که در نقش کمال ظاهر شده و مسئول تیم ضد تروریستی است و امین زندگانی که در کاراکترافشین ایفای نقش میکند و مسئول تیم مبارزه با مفاسد اقتصادی و پولشویی است.
کمال که در لوکیشنی در خاک عراق با تعقیب تروریستهای داعش و به دام انداختن یکی از سرکردههای آنها موفق میشود او را به دام انداخته و دستگیر کند درادامه قصه این سریال جزء مامورانی است که تا انتهای این سریال ماجراهای جذاب و دیدنی از او خواهیم دید و امین زندگانی (افشین) که هماهنگ با کمال ماموریتهای خودرا در آن سوی مرزها و داخل کشور در مبارزه با مفسدین اقتصادی انجام میدهد بخش دیگر ماجراهای تعقیب وگریز در این سریال را تشکیل میدهد.
افشین در قسمتهای اول و دوم این مجموعه یکی از دانه درشتهای مفاسد اقتصادی در کشور کانادا را تحت تعقیب قرار میدهد و با هدف قرار دادن این مفسد اقتصادی که به نقل از این سریال نامش همان خاوری معروف و اختلاسگر است را به هلاکت میرساند. اما روند قصه مجموعه «خانه امن» به همین جا ختم نمیشود چراکه این قصه میبایست تا ۵۰ قسمت ادامه پیدا کند.
اما در قسمتهایی ازاین مجموعه و تا اینجای کار با یک باند پولشویی و مفاسد اقتصادی به سرکردگی فردی به نام ثمین هدایت که نقش آن را سیما تیرانداز برعهدهدارد برخورد میکنیم؛ باندی مخوف و جهنمی که توسط عواملی دردرون کشور و خارج از کشور و تحت فعالیتهای دروغین اقتصادی در یک مجتمع تجاری به پولشویی و ترور اقتصادی مشغولند و به نظر میرسد عمق داستان مجموعه و درواقع نقطه اتکا قصه حول همین ثمین هدایت میچرخد.
یکی از بخشهای این مجموعه به تصویر کشیدن چهره کثیف و ضد خدایی عوامل داعشی خارجی و داعشی فریب خورده داخل ایران است که این سریال سعی کرده است، نقاب از چهره برخی از افراد فریب خورده داخل کشور که به نوعی به داعش پیوستهاند بردارد وبا عریان کردن زندگی شخصی و خانوادگی این افراد به نوعی میخواهد روایتگر آدمهایی باشد که خودآگاه یا ناخودآگاه به دامن گروه تروریستی داعش افتادند و وقتی با واقعیتها روبرو شدند از مواضع خود برگشتند.
به هرحال مجموعه «خانه امن» شاید تلنگری برای هوشیاری و بیداری در جامعه باشد و البته برخیها هم از پخش چنین سریالی از تلویزیون رسانه ملی بسیار ناراحت میشوند و درواقع این افراد همان عوامل وابسته به برخی از دانه درشتهای مفاسد اقتصادیاند که با رانت خواری برخی از آقازادهها و متاسفانه برخی از مسئولان مملکتی به عنوان یک ویروس و آفت در کشور تاخت و تاز میکنند.
مجموعه «خانه امن» میخواهد رسوا گر این افراد باشد و به نظر میرسد که این مجموعه در ورای قصههای نمایشی خود، افشاگر ماجراهایی است که متاسفانه در متن جامعه ما اتفاق میافتد و برخی از مسئولان هم دانسته یا ندانسته دراین مسیر قرار گرفتهاند.
«خانه امن» خانهای به پهناوری ایران اسلامی است که تصویرگر واقعیتهای امنیتی ماست و علیرغم اینکه بیشتر صحنهها و لوکیشنهای این مجموعه از پروندههای واقعی الهام گرفته شده است اما درعین حال مخاطبان، نمایشی اکشن را درقاب تلویزیون میبینند.
یکی از ویژگیهای مثبت سریال «خانه امن» علاوهبر پلیسی-امنیتی بودن آن، وجود لوکیشنهای متعدد و فرامرزی آن در کشورهای ارمنستان ، فرانسه و امارات است. با توجه به اینکه دشمنان انقلاب اسلامی درارتباط با نفوذیهای خارجی دست به دسیسه و فتنه افکنی میزنند، قصه به این کشورها هم هدایت شده است.
باید منتظر قسمتهای آینده «خانه امن» بود؛ چون این سریال افشاگر رازهای بسیاری از ناگفتهها درباره تلاشهای مذبوحانه دشمنان انقلاب برای برهم زدن این امنیت و چگونگی امن ماندن این خانه خواهد بود.
رسول شمالی ورزنده