به دلیل رکود ساخت مسکن رخ داد
فعالیت تولیدکنندگان تجهیزات بهداشتی ساختمان با 20 درصد ظرفیت!
یک تولیدکننده تجهیزات بهداشتی ساختمان با اشاره به رکود شکل گرفته در صنعت ساختمان گفت: کارآفرینان حوزه تجهیزات بهداشتی تنها با 20 درصد توان خود فعالیت میکنند.
حبیبا... توسلی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، ضمن اشاره به وضعیت واحدهای صنفی فعال در طول هفت سال گذشته، اظهار داشت: رکود شکل گرفته در صنعت ساختمان زمینه تعطیلی بسیاری از واحدهای صنفی فروش تجهیزات بهداشتی ساختمان نظیر شیرآلات و سایر لوازم مرتبط را فراهم آورده است.
وی افزود: درآمد بنگاههای اقتصادی فروش تجهیزات بهداشتی ساختمان از محل خردهفروشیهای اندک ناشی از تعویض و تعمیر تجهیزات بهداشتی است و این واحدهای صنفی متاسفانه عمده سود خود را از محل افزایش قیمت ارز و با بالابردن قیمت کالاهای خود تامین میکنند؛ یعنی کاهش درآمد ناشی از کاهش شدید فروش را از این محل جبران میکنند.
توسلی با اشاره به شرایط اسفبار تولید در این حوزه بیان کرد: اگر سری به واحدهای تولیدی فعال در سطح کشور بزنید متوجه میشوید که کارآفرینان این حوزه تنها با 20 درصد از توان خود فعالیت میکنند. در طول هفت سال گذشته شاهد وعدههای بسیاری برای ساخت مسکن بودیم که هیچ یک از آنها عملی نشد. همین امر نیز بخش صنعت را در ارتباط با رونق بازار مسکن بدبین کرده است.
گفتنی است، آسیبهای کاهش ساخت و ساز منحصر به کاهش فعالیت تجهیزات بهداشتی ساختمان نیست، صنایع دیگری نظیر فولاد، آهنآلات و سیمان هم از قِبَل کاهش ساختمان سازی متضرر شدند؛ به عنوان نمونه، حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن، فولاد و فلزات استان تهران، چند روز پیش گفته بود: «در طول هفت سال گذشته متاسفانه آمار مرتبط با فروش آهنآلات هیچ رشدی موثری را تجربه نکرده است و از مقادیر فروش آهن در حال حاضر، بخش اندکی به حوزه مسکن تعلق دارد.» همچنین، مرتضی قدیری، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان مصنوعات سیمانی نیز چندی پیش گفته بود: «نزدیک به 15 درصد از فعالان باسابقه صنعت فروشندگان مصنوعات سیمانی و لوازم فلزی، در شرایط رکودی ایجاد شده ناشی از توقف ساخت و ساز مسکن دوام نیاوردند و با تغییر شغل از این حرفۀ صنعتی خارج شدند.»