kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۴۱۹
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۱
معاون بهداشت وزارت بهداشت هشدار داد

خیز مجدد کرونا در تهران و چند استان دیگر

معاون بهداشت وزارت بهداشت از خیز مجدد کرونا در تهران و برخی استان‌های دیگر خبر داد و گفت: هر زمان میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی پایین می‌آید، خیز بیماری شروع می‌شود.





به گزارش وبدا، علیرضا رئیسی، درخصوص وضعیت بیماری کرونا در کشور اظهار داشت: در حال حاضر و بعد از تعطیلات اخیر، عده قلیلی از مردم رعایت نکردند و مسافرت‌ها آغاز شد. این در حالی است که ثابت شده مسافرت رفتن باعث خیز مجدد بیماری می‌شود و این اتفاق متأسفانه دارد می‌افتد؛ به طوری که هفته پیش نسبت به هفته قبل از آن، شروع خیز مجدد بیماری را شاهد هستیم و به‌عنوان مثال در تهران در مقایسه دو هفته اخیر با یکدیگر، میزان بیماران از روزانه ۹۰۰ بیمار به هزار و 800 بیمار افزایش یافت؛ یعنی طی یک هفته میزان بیماران و بستری‌ها دو برابر شد.
رئیسی افزود: در برخی استان‌های دیگر هم شاهد خیز بیماری هستیم و امیدواریم بتوانیم دوباره با رعایت پروتکل‌ها این خیز را مهار کنیم و به آرامش نسبی بازگردیم.
 واکسن آنفلوآنزا 40 درصد در پیشگیری موثر است
وی درخصوص واکسن آنفلوآنزا نیز بیان کرد: کشورهایی که اکنون در فصل سرما هستند و در گذشته شاهد اپیدمی ‌آنفلوآنزا در آن کشورها بودیم، اکنون به طور خیلی چشمگیری میزان شیوع این بیماری در آن کشورها کاهش یافته است؛ یعنی میزان شیوع آنفلوآنزا تقریبا یک دهم قبل شده است، زیرا رعایت مسائل بهداشتی برای بیماری‌‌های تنفسی واگیردار همین مسائلی است که برای عدم ابتلا به کرونا نیز رعایت می‌‌شود؛ مواردی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی، عدم تجمع و زدن ماسک در کاهش موارد ابتلا به آنفلوآنزا نیز بسیار موثر است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از ۷۴ درصد مردم در کشور در حال استفاده از ماسک هستند، انتظار ما هم این است که در پائیز پیش رو میزان شیوع بیماری آنفلوآنزا بسیار پایین‌تر از سال قبل باشد. همین اقداماتی که برای جلوگیری از انتقال بیماری کرونا انجام می‌شود برای عدم ابتلا به آنفلوآنزا هم موثر
است.
رئیسی گفت: نباید فراموش کنیم این واکسن حدود ۴۰ درصد در پیشگیری از بیماری نقش دارد؛ این یعنی افرادی که واکسن آنفلوآنزا تزریق می‌‌کنند، در برابر بیماری ۱۰۰ درصد ایمن نخواهند بود؛ زیرا آنفلوآنزا ویروسی است که مرتباً خود را تغییر می‌‌دهد و می‌تواند از دست سیستم ایمنی بدن فرار کند؛ البته این موضوع تازه‌‌ای نیست و هرسال واکسن آنفلوآنزا همین میزان ایمنی ایجاد می‌‌کرده است.
 واکسن آنفلوآنزا برای چه کسانی لازم است؟
وی در پاسخ به این سؤال که تزریق واکسن آنفلوآنزا به چه کسانی توصیه می‌‌شود، اظهار داشت: افراد در معرض خطر و کسانی که از نظر ابتلا به بیماری آسیب‌‌پذیر هستند، باید واکسن را تزریق کنند. خانم‌های باردار، افرادی که تحت شیمی‌درمانی هستند، کسانی که بیماری تنفسی مزمن دارند، کسانی که تحت عمل پیوند قرار گرفتند، افراد دیالیزی و افراد سالمند بالاتر از ۶۵ سال واجد شرایط دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند.
 ارائه واکسن رایگان به مادران باردار
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: برای افراد تحت پوشش ما در سطح مراکز بهداشتی درمانی روستاها و حاشیه شهرها تصمیم‌‌گیری شد تا مادران باردار همگی مورد واکسیناسیون رایگان قرار گیرند، حتی مادران باردار که تحت پوشش ما نیستند، می‌‌توانند به مراکز ما در سطح شهر یا روستا مراجعه کنند و پس از ثبت کد ملی واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند. به جز افراد نام برده شده برای سایر افراد توصیه نمی‌‌کنیم که اقدام به تزریق واکسن کنند. به نوجوانان، میانسالان و افراد سالم توصیه می‌کنیم نکات بهداشتی را رعایت کنند.
آمار مبتلایان تهرانی به کرونا رو به افزایش است
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران از افزایش آمار مبتلایان به کرونا، طی روزهای اخیر در تهران خبر داد و گفت: آمار مبتلایان به کووید ۱۹ با شیبی ملایم رو به افزایش است.
 علیرضا زالی با‌ اشاره به ضرورت اعمال قوانین دورکاری کارکنان ادارت با هدف کنترل پاندمی کرونا در تهران اظهار داشت: استمرار دورکاری کارکنان می‌تواند از افزایش شیوع کرونا پیشگیری کند.
زالی با تأکید بر افزایش آمار مبتلایان، بستری‌شدگان و فوتی‌های با تشخیص کرونا در مقایسه با هفته‌های قبل، ضرورت اعمال محدویت‌ها را خواستار شد و افزود: دورکاری کارکنان ادارات علاوه‌ بر کاهش حضور کارمندان از تولید سفرهای درون‌شهری و افزایش بار ‌ترافیک می‌کاهد بنابراین کماکان پیشنهاد ستاد عملیات مقابله با کرونا استمرار محدودیت در‌ ترددهاست.
 وی ادامه داد: از مجموع افرادی که به‌عنوان بیمار بیمارستانی نیز به مراکز درمانی تهران با تشخیص کرونا مراجعه کرده‌اند ۲۱ درصد در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار گرفته‌اند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران همچنین از افزایش آمار مبتلایان به کرونا، طی روزهای اخیر در تهران خبر داد و گفت: آمار مبتلایان به کووید ۱۹ با شیبی ملایم رو به افزایش است.
 زالی با‌ اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود تهران به سمت موج سوم کرونا در حرکت باشد، افزود: در استان تهران ورود موج سوم کرونا بسیار زودتر از سایر استان‌ها شکل خواهد گرفت و در هفته‌های پیش رو با افزایش آمار بیماران کرونایی تهران شرایط جدیدی را تجربه می‌کند.
وی با‌ اشاره به اینکه محدودیت در ‌ترددها و دورکاری کارکنان ادارات به میزان قابل‌توجهی می‌تواند از سرایت‌پذیری کرونا بکاهد، تأکید کرد: کاهش حضور و فعالیت کارکنان در ادارات پیشنهاد فنی و کارشناسی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران است.
رای پرونده « زم» در دیوان عالی کشور صادر شد
همچنین رئیس دیوان عالی کشور در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پرونده روح اله زم که به حکم اعدام خود اعتراض کرده است، گفت: راى داده شده و اعلام مى‌شود.
حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم، در خصوص راى سه محکوم آبان ماه نیز بیان کرد: پرونده در حال رسیدگى است.