kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۳۰۶۷
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۲
چرا انتخابات برگزار نمی‌شود؟

سیاستگذاری غلط بازیکنان را «والیبال زده» کرده است ادامه بلاتکلیفی فدراسیون ۲ ماه مانده به رقابت‌های گزینشی المپیک




تیم ملی والیبال ایران در حالی باید خود را برای رقابت‌های انتخابی المپیک در چین آماده کند که این فدراسیون تنها با یک سرپرست اداره می‌شود و خبری هم از انتخابات آن نیست.
در حالی که کمتر از سه ماه تا آغاز آخرین مرحله مسابقات انتخابی والیبال برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو در کشور چین زمان باقی است، فدراسیون والیبال ایران در بدترین شرایط ممکن از نظر مدیریتی قرار داشته و تنها با یک سرپرست اداره می‌شود تا به این ترتیب، چگونگی پیش رفتن برنامه‌های تیم ملی تا زمان برگزاری این مسابقات، برای خیلی از اهالی والیبال و رسانه‌ها تبدیل به سؤالی بزرگ شود. فدراسیون والیبال عملا از ساختار اداری یک ارگان خارج شده و بدون رئیس، دبیر، نایب‌رئیس، هیئت‌رئیسه و تعیین تکلیف پست‌های کلیدی چون روابط عمومی، اجرایی، بازاریابی و... تنها با یک‌نفر اداره می‌شود.
ملی‌پوشان والیبال ایران پس از کسب مقام هشتمی در رقابت‌های جام‌جهانی ۲۰۱۹ که به گفته بسیاری از کارشناسان عملکرد ضعیفی به شمار می‌رود، روز جمعه وارد کشور شدند، اما ایگور کولاکوویچ و دستیارانش همان روز ایران را به مقصد کشورهایشان ترک کردند. در حالی که انتظار می‌رفت پس از اتمام رقابت‌های جام‌جهانی و با توجه به انتقاد کارشناسان، فدراسیون والیبال نشستی را با حضور اهالی رسانه و سرمربی تیم ملی فراهم کند تا عملکرد تیم ملی مورد بررسی قرار بگیرد. با این وجود چنین اتفاقی رخ نداد تا بار دیگر نبود رئیس‌و مسئولان کمیته‌های مختلف در راس امور این فدراسیون، خودنمایی کند.
بهنام محمودی پیشکسوت و کارشناس والیبال ایران در این خصوص می‌گوید: «به دلیل عدم ثبات مدیریت در والیبال ایران متاسفانه سیاستگذاری کاملا غلطی برای این مسابقات داشتیم و این نتایج ضعیف کسب شد. در حال حاضر مدیری با تجربه و آشنا به والیبال در فدراسیون حضور ندارد و برنامه‌ها و هدفگذاری‌ها کاملا اشتباه طراحی شده است. یک‌سال و نیم تا دو سال است که والیبال از سوء مدیریت و مدیریت از راه دور آسیب دیده و کسی هم به فکر این رشته نیست. در حال حاضر والیبال ایران تنها متکی به توانایی بازیکنان است و ساختار منسجمی برای پیشرفت ندارد. اگر برای برنامه‌ریزی جهت حضور در تورنمنت‌های امسال از یک فرد متخصص در راس امور و ریاست فدراسیون استفاده می‌شد، قطعا تیم ملی ایران موفقیت‌های زیادی را به دست می‌آورد و بهتر نتیجه می‌گرفت. می‌توانستیم از نفرات و بازیکنان مختلف برای برطرف ساختن نقاط ضعف تیم استفاده کنیم، کاری که تیم‌های دیگر انجام داده و به اهداف و نتایج خوبی هم رسیدند. متاسفانه ما نه به نتیجه خوبی دست یافتیم و نه اهداف خود را محقق ساختیم. تنها بازیکنان خود را والیبال زده و مصدوم کردیم و فشار زیادی به آنها آوردیم.»
تشدید انتقادها از داورزنی
مورد دیگری که فدراسیون والیبال را با حواشی زیادی همراه کرده است، ورود محمدرضا داورزنی به انتخابات این فدراسیون بدون استعفا از سمت خود در وزارت ورزش است که با انتقادات زیادی هم رو به رو شد. یوسف‌نژاد نماینده مجلس ساری نیز در گفت‌و‌گویی در این مورد اظهار کرد: «اگر قرار است داورزنی در انتخابات فدراسیون والیبال شرکت کند، باید از سمت خود در وزارت ورزش که سمتی نظارتی و سیاست گذار است استعفا دهد. در غیر این صورت می‌توان گفت اصول و قوانین ورزش زیر سؤال می‌رود. این موضوع که داورزنی هم در وزارت ورزش باشد و هم در والیبال ریاست کند نیز کاملا به دور از اصول عقلی است و نباید چنین اتفاقی رخ دهد.»
با توجه به این انتقادات صورت گرفته، امید می‌رود که وزارت ورزش و جوانان هر چه سریع‌تر به این شرایط نامساعد والیبال ورود کند تا با انتخاب رئیس‌فدراسیون در کمال انصاف و عدالت، آرامش را به جامعه این رشته دانشگاهی و پر طرفدار تزریق کند.
تایید صلاحیت 6 کاندیدای ریاست
اما دیروز خبردار شدیم اولین مرحله بررسی شرایط کاندیداهای فدراسیون والیبال با رد صلاحیت مدیریتی پنج نفر از آنها همراه بوده است.
در بازه زمانی که وزارت ورزش شهریورماه و برای نام‌نویسی از متقاضیان ریاست در فدراسیون والیبال تعیین کرده بود، ۱۲ نفر اقدام به ثبت‌نام کردند.
البته از میان کاندیداها افشین داوری سرپرست وقت فدراسیون والیبال به دلیل مخالفت وزیر ورزش با استعفایش، نتوانست وارد گردونه انتخابات شود. بدین ترتیب فهرست متقاضیان ریاست در والیبال با ۱۱ کاندیدا نهایی شد.
طبق پروسه تعریف شده برای بررسی شرایط کاندیداهای ریاست در فدراسیون‌های ورزشی و به منظور تایید صلاحیت آنها، ابتدا کمیسیون تطبیق، پیشینه مدیریتی کاندیداها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد تا از این حیث صلاحیتشان برای ورود به انتخابات مشخص شود.این کمیسیون پس از بررسی شرایط ۱۱ کاندیدای فدراسیون والیبال، صلاحیت ۵ نفر از آنها را تایید نکرده است چراکه پیشینه مدیریتی آنها را برای ورود به انتخابات کافی ندانسته است.
علیرضا دریابیگی، علیرضا سلیمی، سیامک عزیزی، علی نیکنام فر و یگانه یادگاری متقاضیان ریاست در فدراسیون والیبال بودند که پرونده آنها تاییدیه اعضای کمیسیون تطبیق را نگرفته است.
بدین ترتیب از مجموع کاندیداهای فدراسیون والیبال، پرونده ۶ نفر در اختیار مراجع ذی صلاح قرار گرفته است. محمدرضا داورزنی معاون فعلی وزارت ورزش و رئیس‌پیشین فدراسیون والیبال که ورودش به انتخابات با هجمه‌های زیادی مواجه شد همراه با محمود افشاردوست، محمدرضا رشیدی، احمد سعادتمند، بهنام محمودی و امیرحسین منظمی ۶ کاندیدایی هستند که در صورت تایید صلاحیت از سوی مراجع ذی صلاح در فهرست نهایی نامزدهای ریاست والیبال قرار می‌گیرند. بعد از اعلام نتیجه بررسی صلاحیت کاندیداها از سوی مراجع ذی صلاح، وزارت ورزش باید نسبت به تعیین زمان انتخابات فدراسیون والیبال و برگزاری آن اقدام کند.
سقوط موشکی والیبال
والیبال ایران در اوایل دهه 90 توسعه مطلوبی را تجربه کرد. کسب نخستین قهرمانی در آسیا و بازی‌های آسیایی، کسب مدال برنز قهرمانی بین قاره‌ای‌، دستیابی به عنوان چهارمی لیگ جهانی و ششمی قهرمانی جهان از جمله افتخارات والیبال ایران در دهه 90 بود که موجب شد در رسانه‌ها عنوان رشد موشکی به فرآیند توسعه والیبال اطلاق شود. حالا اما طی دو سال گذشته با عدم ثبات مدیریت و حضور چهار مسئول طی 24 ماه، تعطیلی تیم‌های ملی ب و زیر 23 سال، عدم توفیق والیبال ملی در مسابقات لیگ ملت‌ها و انتخابی المپیک و جام جهانی و حتی عدم تعیین تکلیف لیگ برتر آقایان و بانوان بی‌جهت نیست که صعود موشکی والیبال جای خود را به سقوط موشکی این رشته داده است.