«برگزیت» و ایام خوش استقلالطلبان در اسکاتلند
در حالی که درگیری نخستوزیر انگلیس با مخالفانش بالا گرفته و پای ملکه نیز به ماجرا کشیده شده است شرایط برای استقلالطلبان اسکاتلندی که خواستار تشکیل کشور مستقل خود هستند، بیش از پیش فراهم شده است.
سرویس خبری-
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در اقدامی نادر با گرفتن حکم از ملکه، پارلمان این کشور را طی اکثر روزهای ماه سپتامبر و تقریباً نیمی از ماه اکتبر معلق ساخت تا طرح خود برای خروج از اتحادیه اروپا در تاریخ 31 اکتبر (9 آبان) را بدون مزاحم پیش ببرد.
این در حالی است که جان مک دانل، وزیر خزانهداری دولت در سایه انگلیس از جبهه مخالفان حزب حاکم میگوید قانونگذاران در حال بررسی این هستند که چطور میشود طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه این هفته قانونی را در پارلمان معرفی کنند که ما را قادر کند از یک خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا بدون تصویب پارلمان جلوگیری کنیم.
البته تمام تأثیرگذاری پارلمان در صورتی ممکن خواهد بود که مخالفان حائز اکثریت پارلمان شوند و خود این نیز منوط است به اینکه مخالفانِ همحزبی جانسون عملاً علیه حزب خود در مجلس اقدام کنند. این اقدام به طور عادی دور از ذهن به نظر میرسید، حالا هم که، به گزارش ایسنا، حزب محافظه کار رسماً مخالفان همحزبی خود را به اخراج از حزب تهدید میکند، به طور کلی ناممکن به نظر میرسد.
اما این فضای تیره که ترسیم شد، راه را برای استقلالطلبان اسکاتلندی بازتر کرده است. اخیراً یک نظرسنجی افزایش هر چه بیشتر حمایت اسکاتلندیها از استقلال یافتن این منطقه از «بریتانیا» را نشان داده است، که این نشان میدهد دولت استقلال طلب اسکاتلند هفتههای خوبی را تجربه میکند. گرچه استقلالطلبان از چالشهایی که پیش رویشان هست با خبراند اما همچنان برای پایان دادن به سه قرن اتحادشان با انگلیس و ولز پافشاری دارند.
حزب ملی اسکاتلند که حاکم بر دولت این منطقه نیمه خودمختار است، با یادآوری مشکلاتی که با برگزیت برای «بریتانیا» پیش خواهد آمد و نیز با تأکید بر خواست مردم اسکاتلند برای ماندن در اتحادیه اروپا، اختلافات میان اسکاتلند و دیگر مناطق «بریتانیا» را پررنگتر کرده و به بهانه آن خواستار برگزاری یک همهپرسی استقلال دیگر شده است، که با شرایط کنونی برگزاریاش ناممکن نیست.