پس از سقوط 2 فروند در 4ماه گذشته
توقف استفاده از «بوئینگ 737 مکس» در چین، اتیوپی و آمریکا
در پی سقوط دو فروند هواپیمای بوئینگ 737-مکس، در چهار ماه گذشته و بروز نگرانی در رابطه با وجود اختلال اساسی در سیستم کنترل پرواز این هواپیماهای آمریکایی، دو کشور چین و اتیوپی تا اطلاع ثانوی پرواز این هواپیماها را متوقف کردند؛ سهام شرکت بوئینگ نیز ۹ در صد سقوط کرده است برخی از ایالتهای آمریکا هم از بیم امنیت مسافران دست به اقدامی مشابه زدهاند.
در پی سقوط دو هواپیمای بوئینگ 737 مکس در اندونزی و اتیوپی در عرض چهار ماه گذشته، شرکتهای هواپیمایی چین دستور دادند پرواز هواپیماهای بوئینگ 737 به صورت موقت تعلیق شوند. یک منبع آگاه چینی در این زمینه گفت:«این تصمیم پس از آن گرفته شده که 8 تبعه چینی در میان 149 مسافر هواپیمای اتیوپی در حادثه روز یکشنبه جان باختند.»
روز یکشنبه هواپیمایی از «آدیس آبابا» عازم نایروبی بود که دچار حادثه شد و پس از طی مسافت حدود 60 کیلومتر از مبدأ پرواز سقوط کرد. در ماه اکتبر سال گذشته میلادی نیز یک فروند هواپیمای بوئینگ 737 در اندونزی به دلیل نقص فنی دقایقی پس از پرواز سقوط کرده بود. در آن پرواز 189 مسافر به کام مرگ کشانده شدند. به گفته مقاماتهای چینی، شرکتهای هواپیمایی چین که دهها فروند هواپیمای بوئینگ 737 مکس در اختیار دارند به منظور بررسی فنی مسائل مربوط به نقص احتمالی این هواپیماها و کنترل سیستم ناوبری آن فعلا برای مدتی نامعلوم در آشیانه خاک خواهند خورد. اتیوپی هم در اقدامی مشابه و به صورت مقطعی پرواز این هواپیماها را ممنوع کرده و گفته که تا معلوم نشدن علت سقوط این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد. چند ایالت در آمریکا هم پرواز بوئینگ 737 مکس را ممنوع کردند.
علل سقوط این دو هواپیما شبیه هم بوده و تنها پس از گذشت 5 دقیقه از زمان پرواز، سقوط کردهاند. این نگرانی وجود دارد که تعداد بیشتری از این هواپیماها دارای نقایص مشابهی باشند. رویترز نوشته که سخنگوی شرکت بوئینگ از پاسخ به این مسئله خودداری کرده است.
در صورت اتخاذ تصمیمات مشابه از سوی شرکتهای هواپیمایی جهان که از این مدل هواپیما استفاده میکنند، شرکت آمریکایی بوئینگ با بحران روبهرو خواهد شد.