kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۷۷۶
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۹
خطیب جمعه تهران:

بشار اسد عزت سوریه و روابط راهبردی با ایران را با پول معاوضه نکرد

امام جمعه موقت تهران گفت: کشورهای عربی پیشنهادهای بسیار فریبنده‌ای به آقای اسد داشتند تا از ایران فاصله بگیرد، پیشنهادهای ۱۰ تا ۲۰ میلیارد دلاری و حفظ خاندان اسد در قدرت به وی مطرح شد، ولی اسد تسلیم تهدیدها و تطمیع‌ها نشد و استقلال و عزت‌مندی سوریه و تقویت روابط راهبردی با ایران را با پول معاوضه نکرد و برای همین مورد استقبال رهبر انقلاب قرار گرفت.




آیت‌الله محمد علی موحدی کرمانی در خطبه‌های نماز جمعه تهران اظهار داشت: دنیا در دل‌های کسانی که به دنبال برتری مادی هستند، زیبا جلوه داده می‌شود. حواسمان را جمع کنیم که ما با خون شهدا نباید بازی نکنیم، آنها افتخار شهادت را کسب کردند، خون دادند و این انقلاب را بدست آوردند. ما باید مراقب امانت آنها باشیم. اولین سؤالی که از ما پرسیده می‌شود درخصوص امانت شهدا است. مسئولین، متمولین، کسانی که قدرتی داشتید چه کردید؟ به گزارش مهر، وی ادامه داد: آیا عادلانه رفتار کردید؟ آیا یک عده خوردند و بردند و یک عده از گرسنگی مردند؟ خیلی باید حواسمان جمع باشد. برخی خیال می‌کنند این انقلاب است که باعث افزایش قیمت گوشت و این موارد شده است، خیر این انقلاب هر کجا آمد عزت آورد.
آیت‌الله موحدی کرمانی با‌اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی رهبر انقلاب مطرح شد، گفت: رهبر آینده نگر ما بیانیه مهمی را منتشر کردند که به دلایل مختلف از جمله محتوا و شرایط زمانی، صدور آن بیانیه از اهمیت بسیار بالایی برای ادامه مسیر انقلاب برخوردار است و باید با ارائه راهکارهای عملی زمینه‌های تحقق آن را فراهم کنیم. امام جمعه موقت تهران افزود: صدا و سیما با برگزاری نشست‌های تخصصی ابعاد مختلف این بیانیه را روشن کند، دستگاه‌های فرهنگی وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، مراکز پژوهشی برای گفتمان‌سازی آن بیانیه اقدام کنند و نخبگان هم زمینه‌های عینیت بخشی آن را در کشور تهیه کنند.
وی تصریح کرد: باید بودجه‌ریزی سالانه ما بر مبنای توصیه‌های رهبر انقلاب از جمله علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی، مرزبندی با دشمن و موضوع سبک زندگی انجام شود. آیت‌الله موحدی کرمانی گفت: بر اساس سند چشم انداز و برنامه توسعه و تاکید رهبر انقلاب توسعه زیر ساخت اینترنت از وظایف وزارت ارتباطات است، لذا امروز ارتقای سطح دانش و بهره‌مندی صحیح از فضای مجازی بسیار لازم و ضروری است. امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه اغراض و حاشیه‌سازی سیاسی نباید وارد وزارت ارتباطات شود، تصریح کرد: برای حفظ ارزش‌ها و اصول انقلابی و اسلامی باید روی اینترنت بومی تمرکز کرد، یعنی همان کاری که چینی‌ها کردند ما هم می‌توانیم انجام دهیم.
وی بیان داشت: اگر بنیه ما در مسائل فرهنگی همچون بنیه دفاعی تقویت نشود، دشمن از ابزار فضای مجازی جوانان ما را منحرف می‌کند و نشانه‌های آن آشکار شده است. آیت‌الله موحدی کرمانی گفت: ضرورت مدیریت فضای مجازی از سوی نظام و بهره‌مندی از آن برای دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی و تبدیل کردن تهدید به فرصت از ضروریات امروز ما است. ما می‌توانیم از این فضا برای تبیین اسلام و تشیع استفاده کنیم.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: چرا بومی سازی فضای مجازی اجرایی نشده است؟ ادامه فعالیت پیام رسان تلگرام با این وضعیت که موجب سلطه اجانب و تضعیف اعتقادات مردم می‌شود، طبق صریح قرآن حرام بین است. فضای مجازی لجام گسیخته گسست نسلی را به دنبال دارد. وی گفت: تلگرام با وضعیت فعلی خطراتی را به دنبال دارد، از جمله اخلال در وحدت ملی، ایجاد اختلاف میان اقشار جامعه، دسترسی بیگانگان به اطلاعات مردم، کشور و حریم خصوصی‌اشخاص، انتشار و توزیع محتواهای مستهجن، اهانت به مقدسات و ارزش‌های اسلامی و تبلیغ فرقه‌های گمراه‌کننده و تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب. آیت‌الله موحدی کرمانی تصریح کرد: امیدوارم مسئولان مربوطه از خواب بیدار شوند و راه صحیح قرآن را بپیمایند. من از این تریبون آسیب‌های فضای مجازی را به شدت به مسئولین تاکید می‌کنم.
امام جمعه موقت تهران بیان داشت: ما بودیم که شاه را فراری و از کشور بیرون کردیم، ما بودیم که بینی آمریکا را در کشور به خاک مالیدیم، خدا هم به یاری ما آمد و دیدید که شن‌های طبس کار ابرهه را کردند و به کمک ما آمدند. وی به سفر اخیر بشار اسد به تهران‌اشاره کرد و گفت: خبری که در روزهای اخیر در رأس اخبار بین‌المللی قرار گرفت و با تعابیری چون، رویداد بی‌نظیر و تاریخی و نمایش اقتدار ایران از آن یاد شد، سفر رئیس‌جمهور سوریه به ایران بود که از ابعاد مختلف باید مورد بررسی قرار گیرد.
 آیت‌الله موحدی کرمانی تصریح کرد: مخالفین اسد می‌گفتند که اسد عملا در دمشق محاصره شده است. آسمان سوریه همچنان محل درگیری آمریکا و برخی کشورهای غربی است و آنها با ‌اشراف اطلاعاتی و ماهواره‌هایی که دارند، اوضاع آنجا را رصد می‌کنند، در این شرایط اسد به تهران سفر می‌کند و به کشورش باز می‌گردد و این پیام ثبات و امنیت را دارد. امام جمعه موقت تهران گفت: کشورهای عربی پیشنهادهای بسیار فریبنده‌ای به آقای اسد داشتند تا از ایران فاصله بگیرد، پیشنهادهای ۱۰ تا ۲۰ میلیارد دلاری و حفظ خاندان اسد در قدرت به وی مطرح شد، ولی اسد تسلیم تهدیدها و تطمیع‌ها نشد و استقلال و عزت‌مندی سوریه و تقویت روابط راهبردی با ایران را با پول معاوضه نکرد و برای همین مورد استقبال رهبر انقلاب قرار گرفت.
وی به حمله تروریستی به اتوبوس پاسداران انقلاب اسلامی‌اشاره و تأکید کرد: متاسفانه شواهد حاکی از این است که این تروریست‌ها از آزادی عمل زیادی در خاک پاکستان برخوردارند، بدیهی است ادامه این وضع به هیچ وجه قابل تحمل نیست. مسئولان پاکستان بدانند که حُسن همجواری امری دو طرفه است و تاکنون بنای ایران هم بر این بوده است و انتظار این است وسوسه‌های شیطنت آمیز امارات و سعودی موجب خدشه به روابط و دوستی دیرینه دو کشور نشود. آیت‌الله موحدی کرمانی خاطرنشان کرد: پاکستان باید برای حفظ منافع بلندمدت دو ملت مرزهای خود را به خوبی مدیریت کند و جلوی تحرکات تروریست‌های وابسته به جریانات وهابی را بگیرد. ایجاد بحران در مرزهای دو کشور به سود هیچ یک از این دو کشور نیست و آسیب‌های آن حتما دامن هر دو کشور را خواهد گرفت.
گلوگاه‌های تولید فقر کجاست؟
سید پرویز فتاح رئیس‌کمیته امداد امام خمینی(ره) در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به مناسبت «۱۴ اسفند سالروز تاسیس کمیته امداد خمینی(ره) در سال ۵۷» ابراز داشت: در ادبیات قرآن و امام راحل از ادبیات مستضعفان و نه فرودست استفاده می‌شود و افراد محروم جامعه کسانی هستند که حقوقشان پایمال شده و فقر آنها را محصول ضعف در برقراری عدالت می‌داند. امام پایه‌های انقلاب اسلامی را بر دوش محرومان استوار ساخته است لذا انقلاب اسلامی متعلق به پابرهنه‌ها و ایتام و محرومان قلمداد می‌شود.
وی بیان داشت: امام از عبارت ولی‌نعمتان برای این قشر از جامعه استفاده کرده است. امام راحل فرمودند تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که طعم فقر و محرومیت را چشیده باشند. سبک زندگی امام (ره) و رهبری عزیزمان مصداق بارز پیشوای محرومان است و از این سیره دست نکشیده‌اند. رئیس‌کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار داشت: فشار‌های ظالمانه دشمنان، سیاست‌های غلط اقتصادی و ناکارآمدی مدیران، تصمیمات غلط و سوء مدیریت در طول سالیان گذشته به گسترش فقر در جامعه افزوده است. مشکلات فرهنگی و تغییر سبک زندگی و نیازها، گسترش آسیب‌های اجتماعی، مهاجرات، گسترش حاشیه‌نشینی‌ها، تصادفات جادهای، هزینه‌های بالای درمان و... بر شدت فقر افزوده است. ربا در بانک‌داری، فاصله گرفتن از سبک زندگی ایرانی و اسلامی، زندگی‌اشرافی برخی مسئولان و تشکیل ثروت‌های باد آورده گلوگاه تولید فقر است. فتاح گفت: اگر به جای اتکا به تولید داخلی نگاهمان به خارج از مرزها باشد و کارخانجات ما دچار آسیب شوند، به صادرات صدمه ببیند و واردات مقدم بر صادرات شود، آنجا گلوگاه تولید فقر خواهد بود. فقر تولید شده نیز به نهادهای حمایتی خصوصا کمیته امداد با وجود همه محدودیت‌هایی که دارد، سرازیر می‌شود و وظیفه ماست که پیامدهای فقر تولید شده را کنترل کنیم. وی بیان داشت: درمان اصلی و ریشه‌ای فقر در گرو رشد اقتصادی کشور، مهار گرانی و تورم گرانی افسارگسیخته، حفظ ارزش پول ملی، افزایش تولید سرانه درآمد هر ایرانی، حمایت از تولید داخلی و کالای ایرانی و رفع محرومیت است که پیاده کردن اقتصاد مقاومتی در راس امور است و همچنین مبارزه جدی با‌اشرافی‌گری.
افزایش 35 درصدی صدقات مردم
در 11 ماه امسال
رئیس‌کمیته امداد امام خمینی(ره) در ادامه با تشکر از حامیان در سراسر کشور، گفت: ۱۱ ماه امسال نسبت به سال گذشته، ۳۵ درصد مردم بیشتر به ما کمک کردند و مردم بدانند ما امانت دار انفاقات مردم هستیم و اطمینان می‌دهیم امانات مردم به درستی در همان مسیر نیت مردم به اهلش می‌رسد. کمک به معیشت مردم، درمان، مسکن، تامین جهیزیه، تحصیل فرزندان و... از عمده فعالیت‌های ماست. همچنین تامین اجتماعی و انواع بیمه‌ها، ارائه خدمات مشاوران روان‌شناسی و سفرهای زیارتی از وظایف اصلی ماست. مهم‌ترین ماموریت ما خودکفایی اقتصادی افراد تحت حمایت ماست. فتاح اظهار داشت: سال گذشته ۲ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۰۰ هزار نفر وام ‌اشتغال داده‌ایم. از همکاری دولت و مجلس تشکر می‌کنم که اعتبارات ما را تقریبا کامل پرداخت کردند و در بودجه سال ۹۸ نیازمندان را مورد توجه جدی قرار دادند. در ۵ ماه گذشته ۶۲۰ هزار خانواده را وارد چرخه موقت حمایتی کردیم و اعلام می‌کنیم در حال حاضر پشت نوبتی نداریم. صف وام ضروری را شکستیم و سال آینده هم انشاءالله صف وام ضروری نخواهیم داشت. کارمزد ما از صندوق ولایت ۳ درصد است و سال آینده قول می‌دهیم این کارمزد را صفر درصد کنیم تا به معنای واقعی قرض الحسنه را اجرا کنیم. وی افزود: ما در کمیته امداد لاوصولی نداریم و شما این را با وام‌های چند هزار میلیاردی که تسویه نمی‌شود مقایسه کنید. ما سال گذشته ساختمان سوهانک را به دانشگاه آزاد اسلامی فروختیم و پول واصله را صرف قرض الحسنه نیازمندان کردیم. در زلزله کرمانشاه ۹ هزار خدمت ساخت و تعمیر را تا پایان امسال به سرانجام می‌رسانیم.
پرداخت 200 هزار وام ‌اشتغال
در سال 98 توسط کمیته امداد
رئیس‌کمیته امداد در ادامه با ‌اشاره به نزدیک شدن به روز جشن نیکوکاری بیان کرد: از شما مردم عزیز می‌خواهم در این امر به کمک ما بیایید. ما مردم را به احسان دعوت می‌کنیم. قول می‌دهیم با کمک شما در سال آینده هیچ یتیم بدون حامی در کشور نداشته باشیم. سال ۹۸ برای بیش از ۲۰۰ هزار نفر وام‌اشتغال پرداخت خواهیم کرد و تمام مددجویان ما بیمه حوادث می‌شوند. مستمری سال آینده نیز ۲۰ درصد اضافه می‌شود. فتاح بیان داشت: علیرغم همه مشکلات به آینده امیدوار هستیم. به ویژه از عنایت مقام معظم رهبری به محرومان تشکر می‌کنم که حامی همیشگی محرومان هستند.