عقبنشینی آمریکا از «معامله قرن» تا اطلاع ثانوی!
تهدیدات و اعتراضات گروههای فلسطینی علیه طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن»، واشنگتن را مجبور به عقبنشینی از اجرای آن کرد.
آمریکا که طی ماههای اخیر سر و صدای زیادی را درباره اجرای طرح «معامله قرن» راهانداخته بود، اکنون رسماً از این طرح عقبنشینی کرده است؛ به گزارش فارس، «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی، اعلام کرد: معامله (قرن) به زودی منتشر نخواهد شد و هیچگونه جدول زمانی برای (اجرای) آن وجود ندارد.
فریدمن عجز آمریکا در برابر مقاومت مثالزدنی مردم ساکن نوار غزه را نیز اینگونه اظهار کرد: اوضاع در نوار غزه به بیماری لاعلاج شباهت دارد! او از حمله رژیم صهیونیستی به غزه حمایت کرد و گفت که تنها راه ایجاد تغییر در نوار غزه، حمله زمینی اسرائیل به غزه و مقابله نظامی با حماس است.
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که رژیم اسرائیل در حال حاضر اصولاً قادر به چنین حملهای نیست.آمریکا هر چند جزئیات طرح موسوم به «معامله قرن» را منتشر نکرده، ولی احتمالاً قصد داشت که با تحمیل این توافق بر تشکیلات خودگردان، کار فلسطینیها را یکسره کند و خاک فلسطین را به اشغالگران صهیونیست بدهد.کارشناسان با اشاره به شکست توطئه معامله قرن، جایگاه آمریکا و رژیم اسرائیل در منطقه را کاملاً متزلزل ارزیابی میکنند.
هشدار حماس به صهیونیستها
به گزارش خبرگزاری تسنیم، گروههای مقاومت دیروز طی بیانیهای اعلام کردند موشکهای مقاومت آماده است تا به تمام اهداف صهیونیستی در پهنای سرزمین اشغالی فلسطین، برسد و در صورتی که محاصره و تحریم نوار غزه پایان نیابد، صبر مقاومت طولانی نخواهد بود.
در این بیانیه آمده است: صبر ما در صورتی که محاصره و تحریمهای مردم ما در غزه پایان نیابد، طولانی نخواهد بود و هرگز اجازه ادامه رنج مردم خود را نخواهیم داد و در وارد شدن به نبرد شکستن محاصره با تمام شیوهها و وسایل تردیدی به خود راه نخواهیم داد.
این هشدار در حالی به رژیم صهیونیستی داده شد که دیروز فلسطینیها خود را برای برگزاری راهپیمایی بازگشت در نوار غزه آماده میکردهاند.
انتخابات در نوار غزه
به گزارش خبرگزاری فارس، «خلیل الحیه» نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس طی یک کنفرانس خبری، از ناکامی پرونده آشتی ملی فلسطین و تلاش حماس برای رفع محاصره از غزه خبر داد.الحیه آشتی ملی را گزینه راهبردی جنبش حماس توصیف کرد و گفت که لجاجت محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان) و جنبش «فتح» مانع تحقق آشتی ملی فلسطین است. این روند که 12 سال است پیشرفتی ندارد و درجا میزند.خلیل الحیه فاش کرد که پاسخ جنبش فتح به ابتکار مصر برای آشتی ملی فلسطین «بدتر از پاسخهای قبلی» است و «حماس نمیپذیرد که در کشمکشی کشنده» باقی بماند.
به گفته این عضو دفتر سیاسی حماس، «وحدت واقعی مردم و شراکت همه ]گروهها[ طبق توافق 2011 قاهره»، دروازه نجات ملت فلسطین، پایان اشغالگری و بازگشت آوارگان است، و این وحدت چهار رکن دارد که «از رفع تحریمهای تشکیلات خودگردان بر غزه، سپس تشکیل دولت وحدت ملی» شروع میشود و تا «تشکیل شورای ملی یکپارچه» و «برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس ملی و پارلمان» ادامه مییابد.الحیه تصریح کرد که جنبش حماس خواستار حرکت به سوی انتخابات سراسری است و مانعی ندارد که تحت نظر سازمان ملل باشد، اما جنبش فتح نمیپذیرد که انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان و شورای ملی بعد از شش ماه برگزار شود. به گفته الحیه، انتخابات «راه خروج طبیعی از دودستگی است و حماس نمیپذیرد که همچنان در ماراتون آشتی ملی باقی بماند».