kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۹۷۶
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۱

تلاش غربگرایان برای ترور رئیس‌جمهور ونزوئلا دیروز با بالگرد، امروز با پهپاد!

مخالفین غربگرای دولت ونزوئلا که سال 2017 قصد داشتند با هلی‌کوپتر «مادورو» را ترور و کودتا کنند دیروز با پهپاد قصد ترور او را داشتند که این عملیات تروریستی نیز شکست خورد. رئیس‌جمهور ونزوئلا «آمریکا» را مسئول اصلی این توطئه خوانده است.

آمریکا طی سال‌های اخیر از هیچ کوششی برای  سرنگونی دولت چپگرای ونزوئلا کوتاهی نکرده است. تخصیص بودجه، تحریم، کمک‌های اطلاعاتی و تسلیحاتی به مخالفین و تلاش برای برهم زدن ثبات اقتصادی بخشی از این اقدامات برای روی کار آوردن دولت متمایل به غرب در ونزوئلا بوده است. دیروز(یک شنبه) نیز در ادامه تلاش جریانات غربگرا برای به دست گرفتن قدرت در این کشور در جریان سخنرانی مادورو در جمع نظامیان این کشور آنها تلاش کردند با پهپاد مادورو را ترور کنند. اگرچه سخنرانی مادورو در این مراسم نیمه کاره ماند ولی تروریست‌ها نیز در ترور وی ناکام ماندند.
دقایقی پس از این حادثه، خبرنگاران محلی در شبکه‌های اجتماعی تصاویری منتشر کرده و نوشتند که یک پهپاد بعد از ورود به منطقه ممنوعه بر فراز جایگاه سخنرانی، هدف تیراندازی محافظان مادورو قرار گرفته و هنگام سقوط با یک آپارتمان برخورد کرده است.«خورخه رودریگز» سخنگوی دولت ونزوئلا با تایید خبر انفجار یک پهپاد بر فراز محل سخنرانی مادورو، اعلام کرد که این پهپاد حامل مواد منفجره بوده و قصد ترور رئیس‌جمهور ونزوئلا را داشت. به گفته «رودریگز»، در این حادثه دستکم هفت نفر زخمی و به بیمارستان منتقل شده‌اند.
 ونزوئلا در گذشته هم تجربه تلاش برای ترور روسای‌جمهور و کودتا علیه آنها را داشته است. در سال ۲۰۰۲ گروه‌های مورد حمایت آمریکا تلاش کردند «هوگو چاوز» رئیس‌جمهور وقت ونزوئلا را در جریان یک کودتا برکنار کنند، اما در این کار شکست خوردند.
واکنش مادورو
نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا در یک سخنرانی تلویزیونی دو ساعت بعد از این عملیات تروریستی نسبت به این رخداد واکنش نشان داد و مخالفان راست افراطی و عوامل خارجی را متهم این رخداد دانست.به گفته مادورو تحقیقاتی درباره این حادثه به راه افتاده و برخی از مظنونین دستگیر شده‌اند.او گفت: «من تردیدی ندارم که همه چیز نشان‌دهنده دست داشتن راست‌های افراطی ونزوئلا در ائتلاف با راست‌های افراطی کلمبیا است و شخص خوزه مانوئل سانتوس، رئیس‌جمهور کلمبیا پشت این حمله بوده است.» مادورو همچنین گفت: «اولین نتایج تحقیقات نشان می‌دهد تعدادی از کسانی که برای انجام شدن این حمله پول پرداخت کرده‌اند در فلوریدای آمریکا ساکن هستند و از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا خواست به دستگیری این عوامل کمک کند.او وعده داد که این حمله او را مصمم‌تر از قبل به منظور ادامه راه «بازیابی، رشد و موفقیت اقتصادی» خواهد کرد و این موجب «متحول شدن» اقتصاد ونزوئلا خواهد شد.
ادعای مخالفان
مخالفین ونزوئلا مدعی‌اند انفجار در جریان سخنرانی مادورو ناشی از از ترکیدن یک مخزن گاز در یک آپارتمان است و دود این انفجار از پنجره یک ساختمان در محل این حادثه قابل مشاهده بود. این ادعا در حالی است که یک جنبش مخفی موسوم به «سربازان فلانل» مسئولیت این سوءقصد را به عهده گرفته است.این گروه در توئیتر خود نوشت: «این عملیات از طریق به پرواز درآوردن دو پهپادی که در آنها ماده منفجره C4 کارگذاری شده بود به سمت تریبون سخنرانی رئیس‌جمهور ونزوئلا به اجرا درآمد، تک تیراندازهای گارد تشریفات این پهپادها را قبل از آنکه به هدف برسند، هدف گرفتند. در حال حاضر آنها آسیب پذیر هستند و هدف عملی نشد اما عملی شدن آن نیاز به زمان دارد.» جنبش سربازان فلانل آنطور که گزارش شده در سال 2014 تاسیس شده و با «اسکار پرز»، یک مقام ارشد سابق پلیس ونزوئلا که در سال 2017 نیز با هلی‌کوپتر به ساختمان‌های دولتی در شهر کاراکس حمله کرد،‌ مرتبط است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز سوء قصد به جان رئیس‌جمهور ونزوئلا را به شدت محکوم کرد. بهرام قاسمی با ‌اشاره به اقدام تروریستی و سوء قصد به جان نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا اظهار داشت: «ما این اقدام را حرکتی در جهت بی‌ثباتی و ناامنی در ونزوئلا و به نفع دشمنان دولت و مردم این کشور می‌دانیم و آن را به شدت محکوم می‌کنیم.»