فتاح در جلسهای با نمایندگان اعلام کرد
توافق کمیته امداد با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت ۵۰ هزار مسکن مهر
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در دیدار با گروهی از نمایندگان از توافق این کمیته با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن مهر خبر داد.
به گزارش خانه ملت پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) دیروز در جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی اظهار داشت: 5 سال است که در قانون اجازه داده شده تا این کمیته به جامعه هدف خود وام پرداخت کند، امسال در تبصرهها 3 هزار میلیارد آمده به کمیته امداد اختصاص داده شده که اگر این روال در گذشته نیز پیگیری میشد، اکنون وضعیت فرق میکرد.
وی افزود: کمیته امداد نگاهی حمایتی دارد و 18 مورد خدمت در آن ارائه میشود که یکی از آنها موضوع معیشت است. در زمینه بهداشت و درمان نیز ورود کرده که 400 میلیارد تومان در این حوزه پرداخت شده است و مسکن میسازد که هر واحد تا 70 میلیون هزینه دارد.
فتاح با بیان اینکه 70 هزار مورد جهیزیه برای جامعه هدف کمیته امداد تعیین شده است، بیان کرد: در بین افراد تحت پوشش، نرخ ازدواج از متوسط جامعه بیشتر و طلاق از متوسط جامعه کمتر است. همچنین عدم وصول وامهایی که به افراد تحت پوشش کمیته امداد پرداخت شده کمتر از 2 درصد است که نشان میدهد این جامعه اقساط وام های خود را پرداخت میکند.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه در تبصره 14 قانون، 4 هزار میلیارد با عنوان مستمری تعیین شده بود که دولت 9 ماه آن را به حساب یارانهها واریز و به افراد تحت پوشش کمیته امداد پرداخت کرد، اظهار داشت: کمیته امداد در دیماه این مستمری را به افراد تحت پوشش پرداخت کرد همچنین یارانه افراد تحت پوشش کمیته امداد را ما به صورت متمرکز پرداخت میکنیم.
وی با بیان اینکه با وزارت مسکن توافق کردیم تا 50 هزار واحد از مسکن مهرها را ما بسازیم، بیان کرد: اگر موفق شویم 30 هزار از این واحدها را تکمیل کنیم عدد بزرگی خواهد بود که وام بلاعوض نیز از دولت دریافت نمیکنیم.
فتاح از افزایش 50 درصدی تمایل افراد برای تحت پوشش قرار گرفتن کمیته امداد خبر داد و گفت: مقرر شده تا به 140 هزار نفر وام بدهیم ولی به سرعت رها نمیکنیم بلکه حمایتهای لازم انجام میشود تا بتوانند امور خود را پیش ببرند.
وی افزود: اگر صدهزار نفر از اعضای تحت پوشش کمیته امداد به توانایی برای اداره امور خود برسند و از تحت پوشش کمیته امداد خارج شوند، به همین اندازه یا بیشتر تقاضا برای تحت پوشش قرار دادن چتر حمایتی کمیته امداد را شاهد خواهیم بود.
فتاح با بیان اینکه در منابع مردمی محدودیتی برای مسائل مالی شبیه آنچه که درخصوص بودجه وجود دارد را نداریم، افزود: به هر یتیم 145 هزار تومان پرداخت می شود و این مبلغ برای ایتام تهران 320 هزار تومان است، زیرا مردم این مبالغ را پرداخت می کنند.
وی تصریح کرد: 770 هزار یتیم زیر 18 سال، 300 هزار دانش آموز، 70 هزار دانشجو، 30 هزار خانواده هایی که سرپرست آنها در زندان است و بیماران سرطانی و صعبالعلاج نیز از جمله اقشاری هستند که تحت پوشش کمیته امداد هستند. لازم است بیمه ها را توسعه دهیم، هر چند 230 میلیارد تومان برای بیمه اجتماعی در نظر گرفته شده، ولی برای منفعت مردم باید این موضوع تقویت شود.
اعلام رضایت ۲۴۰ نماینده مجلس
از فعالیتهای کمیته امداد
240 نماینده مجلس شورای اسلامی نیز دیروز با صدور بیانیهای با اشاره به سالروز تأسیس کمیته امداد امام خمینی با تجلیل از جامعهنگری مدیران این نهاد برای رفع نیازهای مددجویان از فعالیتهای آن اعلام رضایت کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: کمیته امداد به تعبیر مقام معظم رهبری، یک نهاد اصیل و ضروری برای انقلاب و جامعه اسلامی و مسئولیت و رسالت خدمترسانی به ضعیفترین و در عین حال، شریفترین آحاد جامعه را بر عهده دارد. این نهاد مقدس با تحت حمایت قرار دادن بیش از سه میلیون نفر مددجوی دائم و دو میلیون نفر نیازمندان موردی، بزرگترین نهاد حمایتی کشور است. تنوع و تعدد سرفصلهای خدمترسانی به خانوادههای تحت حمایت بالغ بر ۳۵ سرفصل میباشد که حکایت از جامعنگری مدیران این نهاد دارد.
این بیانیه می افزاید : در آستانه چهاردهم اسفند و سالروز تأسیس نهاد مقدس کمیته امداد، ما نمایندگان مجلس با علم و آگاهی از شرایط کنونی کشور و مشکلات عدیده اقشار نیازمند و محروم جامعه، از خدماترسانی و عملکرد این نهاد در اقصی نقاط کشور رضایت کامل داشته و بر حمایت از طرحها و برنامهها و افزایش اعتبار آن توسط دولت تأکید مینماییم.
مجلس سوال صادقی از وزیر کشور را وارد ندانست
نمایندگان مجلس سوال محمود صادقی از وزیر کشور را درباره واگذاری املاک شهرداری تهران وارد ندانستند.
نمایندگان ملت در جریان سوال محمود صادقی و 15 نماینده مجلس از عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور درباره علت تعلل وزارت کشور در بررسی واگذاری املاک شهرداری تهران از پاسخهای رحمانی فضلی قانع شدند.
بر این اساس، وکلای ملت با 70 رأی موافق، 124 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در جلسه سوال محمود صادقی از وزیر کشور را وارد ندانستند.
وزیر کشور در توضیحات خود با اشاره به اینکه شهرداریها مستقیماً تحت نظارت دستگاههای حاکمیتی قرار ندارند، اظهار داشت: ما در دیوان محاسبات نیز این بحث را داشتیم و امروز هم در وزارت کشور با آن مواجهیم؛ چراکه من بهعنوان وزیر کشور، حکم شهردار را امضا میکنم اما پسازآن هیچ نقشی در صدور دستورالعملها و یا عزل وی ندارم.
وی افزود: این موضوع بهویژه در مورد شهرداری تهران ناشی از اختیاراتی است که قانونگذار به او میدهد. ازاینرو شهرداری تهران یک شهرداری مستثنی است و بخشی از همین اختیارات وزارت کشور در قبال شهرداریها به خود شهرداری تهران واگذار شده است.
وزیر کشور تصریح کرد: باید محدودیتهای وزارت کشور را نسبت به شهرداری تهران مدنظر قرار داد.
مصوبات و طرح های وصولی
مجلس به دولت اجازه داد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار در استانها تشکیل دهد.
نمایندگان همچنین مقرر کردند که تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی برخوردار از امتیازات کارگروه رفع موانع تولید حق خرید تمام یا بخشی از شرکتهای قابل واگذاری سازمان خصوصیسازی را ندارند.
خبر دیگر این که مجلسیها به بررسی یک فوریتی طرح دربرگیری بندهای قانون برنامه ششم درباره همه ایثارگران رأی دادند.
همچنین در جلسه علنی دیروز طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن اعلام وصول شد.
سید حسین نقوی حسینی نماینده ورامین نیز طی تذکری شفاهی با یادآوری جمعیت تهران چهار میلیونی استان تهران گفت: 5 سال از دولت گذشته است، اما یک سفر استانی به این شهرستان ها انجام نشده است.
نقوی حسینی با اشاره به سفرهای استانی روسای جمهور سابق گفت: با اهانتی که رئیسجمهور امروز به منتقدان کردند ما میترسیم انتقاد کنیم، چون ایشان هر بار به منتقدان توهین میکنند. در سطح ریاست جمهوری نیست که به منتقدان اهانت کند.
خبر دیگر این که ۵۲ نفر از نمایندگان در تذکری به رئیسجمهور خواستار اجرای مصوبه شورای عالی اداری در مورد کاهش ۸ ساله سن مدیران کشور شدند.
از سوی دیگر جمعی از خانواده شهدای حادثه تروریستی مجلس صبح دیروز در مجلس شورای اسلامی حضور یافتند.