kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۲۱۶۹
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۵
عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا مطرح کرد

اقدام سؤال برانگیز دولت در فروش سکه گرمی تا دو برابر قیمت



یک عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا با ‌اشاره به اینکه قیمت یک گرم طلا 138 هزار تومان است، اعلام کرد دولت و بانک مرکزی مگر چه کاری انجام می‌دهند که قیمت سکه یک گرمی 268 هزار تومان (نزدیک به دو برابر) می‌شود؟
منصور نامداری زندی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، با تاکید بر اینکه با پرداخت هزینه‌هایی مثل مالیات برارزش افزوده، امکان رقابت ایرانی‌ها در بازارهای بین‌المللی طلا کم شده، اظهار کرد: اکنون سکه یک گرمی طلا از سوی بانک مرکزی با قیمتی حدود ۲۶۸ ‌هزار تومان در اختیار واحدهای طلافروشی قرار می‌گیرد حال سؤال اینجاست که اگر هزینه یک‌گرم طلا رقمی معادل ۱۳۸ ‌هزار تومان است مگر برای ساخت یک سکه دولت و بانک مرکزی چه اقدام خاصی انجام می‌دهند که قیمت سکه تمام شده به ۲۶۸ ‌هزار تومان رسیده و تا این اندازه افزایش پیدا می‌کند؟
وی همچنین به مالیات واحدهای صنفی ‌اشاره کرد و افزود: اگر به طور مثال یک طلا فروش یک‌کیلو طلا به ‌عنوان سرمایه داشته‌ باشد و هزینه آن به طور مثال ۱۰۰ میلیون تومان باشد دولت برای آن مالیاتی حدود ۳۰۰ میلیون تومان در نظر می‌گیرد.
عضو هیئت ‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا  با تاکید بر سهم ناچیز ایران از صادرات طلا، بیان کرد: می‌توان گفت که در صادرات طلای دنیا هیچ سهمی نداریم چراکه معضلات بسیاری بر سر راه صادرات طلا وجود دارد و مجموع این موارد شرایط را به سمتی پیش می‌برد که کار در این بخش به هیچ عنوان توجیه منطقی و اقتصادی ندارد.
نامداری زندی ادامه داد: نیروی کار ما در ایران گران نبوده یا هزینه‌های انرژی بالا محسوب نمی‌شود، اما متاسفانه مواد اولیه ما بسیار گران است در حال حاضر چند کشور ازجمله ترکیه و یکی از کمپانی‌های برند و معروف اتریش علاقه بسیاری دارند که با ایران در زمینه تولید و فروش طلا مشارکت داشته باشد اما بوروکراسی اداری چنان سخت و زمان‌بر است که افراد ترجیح می‌دهند پیگیری این مسئله را منتفی بدانند، از سوی دیگر مالیات بر ارزش افزوده ۹‌ درصدی باعث شده است که قیمت شمش طلای ما نسبت به تمام دنیا  بالاتر باشد.
به گفته وی، اکنون حجم کمی از طلای ما به امارات و ترکیه صادر می‌شود. امارات به‌نوعی بازار بین‌المللی محسوب شده و از آن‌جا طلا به کشورهای دیگر ارسال می‌شود. ما می‌توانیم این بورس بین‌المللی را در ایران هم داشته باشیم و در شهرهایی مانند قشم یا کیش که حتی امنیت بیشتری هم دارند به برگزاری چنین بورسی بپردازیم اما در سال‌های گذشته به‌دلایلی نامعلوم این اتفاق رخ نداده‌است.عضو هیئت‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا گفت: مجموع شرایط موجب شده در این سال‌ها حدود ۹۰۰ واحد تولید و توزیع طلا در تهران و حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ واحد در کل کشور تعطیل شوند.
نامداری اضافه کرد: گردش مالی طلا و جواهر در دنیا ۱۲۰۰ میلیارد دلار است که متاسفانه از این رقم ما هیچ سهمی نداریم این در حالی است که کشور ما حتی این ظرفیت را دارد که یکی از۱۰ کشور اصلی دنیا در این حوزه باشد.وی در پایان گفت: ما علاوه‌ بر آنکه سالانه چهار تاپنج‌تن طلا تولید می‌کنیم معادن سنگ‌های زینتی بسیار خوب و غنی هم داریم که می‌توان از ظرفیت آنها بهره گرفت و کالاهای بر ارزش افزوده بالا تولید کرد اما اکنون مشخص نیست که این حجم معادن سنگ‌های زینتی در کجای اقتصاد ما دیده می‌شود؟