ایراد دودکش عامل 80 درصد گازگرفتگیها
تهران بیشترین مرگ خاموش را دارد
در نشست گازگرفتگی در فصل سرما مطرح شد که تهران، اصفهان و خراسان رضوی در صدر آمار مسمومیت و مرگ با مونوکسید کربن هستند.
به گزارش ایسنا، خالدی سخنگوی اورژانس کشور در میزگردی پیرامون گازگرفتگی در فصل سرما، با اشاره به اینکه مرگ خاموش (گاز گرفتگی با مونوکسید کربن) یکی از مواردی است که اورژانس در ماههای سرد سال بسیار با آن درگیر است، گفت: از آنجایی که بسیاری از هموطنان علائم گازگرفتکی و مسمومیت با منوکسیدکربن را نمیدانند مشکلاتی برای آنها پیش میآید.
وی تعداد مرگهای ناشی از گاز گرفتکی با مونوکسیدکربن در 7 ماهه ابتدای سال را 224 مورد اعلام کرد و افزود: حدود 1708مورد هم دچار مسمومیت شدند، اما با تماس با اورژانس نجات یافتند.
خالدی با اشاره به اینکه تهران 25 درصد حوادث ناشی از مونوکسید کربن را دارد، افزود: در استانهای جنوبی و گرم کشور کمترین میزان مسمومیت گزارش شده است.
سخنگوی اورژانس بیشترین آمار را مربوط به ابتدای فصل سرما دانست و گفت: وقتی هوا ناگهانی سرد میشود برخی مردم بدون رعایت مسائل ایمنی وسایل گاز سوز را روشن میکنند و باعث حادثه میشوند.
وی دستکاری سیستمهای نفت سوز و گازسوز کردن آنها در خانه را از جمله دیگر موارد حادثهزا خواند و افزود: این اتفاق بیشتر در مناطقی رخ میدهد که تازه گازرسانی شده است.
در ادامه خدنگی مسئول آموزش سازمان آتشنشانی نیز با اشاره به اینکه هرجا آموزش پر رنگتر باشد حادثه کمتر است، گفت: طبق قوانین استاندارد استفاده از بخاریهای بدون دودکش نباید در فضای بسته باشد و این نوع بخاری مخصوص مغازهها و جاهای پرتردد است که هوا جریان دارد و در خانه نباید استفاده شود زیرا باعث حادثه میشود. از طرفی وجود شومینه در واحدهای زیر 60 متر نیز ممنوع است.
خدنگی تصریح کرد: آتش نشانی سالهاست آموزش درباره حوادث ناشی از مونوکسید کربن را شروع کرده اما آمار بالای حوادث نشان میدهد که هنوز هم این آموزشها موفق نیست و باید ادامه یابد.
وی افزود: برای کمک به فرد حادثه دیده اولین و مهمترین کار تهویه محیط و خروج فرد از محیط آلوده و هوا دهی به مصدوم در فضای باز است.
زمانینژاد معاون مدیرکل صنایع فلزی سازمانملی استاندارد نیز با اشاره به اینکه این سازمان برای تولیدکنندگان وسائل گازسوز، استاندارد و دستورالعمل ایمنی تدوین کرده است، گفت: بیشترین حوادث گازگرفتکی ناشی از دستکاری بخاری و از بین بردن استاندارد و ایمنی آن است. برخی از حوادث هم به خاطر مشکلاتی است که در نصب بخاری وجود دارد یا به دلیل فرسوده شدن بخاری یا کنترل نکردن آن قبل از نصب به وجود میآید.
زمانینژاد در ادامه افزود: بیش از 80 درصد حوادث ناشی از ایرادات دودکش است که تنها با دست زدن به دودکش و حس گرما میتوان این مشکل را تشخیص داد، بنابراین مردم در هنگام راهاندازی بخاری باید از افراد خبره کمک بگیرند.