هیاهوی تکراری ترامپ به بهانه پرداخت ناقص و با تأخیر طلب ایران
رئیسجمهور آمریکا از پس دادن بدهیهای کشورش به ایران آن هم پس از گذشت چندین دهه و البته بصورت ناقص ابراز ناراحتی کرد و سیاست باجگیری را بهتر دانست!
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در یک سخنرانی در جمع هوادارانش در فلوریدا درباره مسائل مختلف اظهار نظر کرد. وی ادعا کرد که در انتخابات ریاستجمهوری موفق شده سیاستمداران را شکست داده و جنبش مردم را روی کار بیاورد. او همچنین بار دیگر به رسانههای آمریکا از جمله سیانان و ایبیسینیوز حمله کرد.
ترامپ مدعی شد که از زمان ورود به کاخ سفید توانسته شرکتهای آمریکایی را به این کشور بازگرداند و مشاغل جدید ایجاد کند و شاخصهای اعتماد مشتری و رشد اقتصادی اکنون در رقم بیسابقهای قرار دارد. وی در بخش دیگری از اظهاراتش از توافقهای چندجانبه آمریکا با کشورها انتقاد کرد و گفت خواستار عقد توافقهای مستقیم با کشورها است.
به گزارش فارس، ترامپ گفت: «ما در حال عقد توافقهای تکی با کشورها هستیم. وقتی شما وارد توافق با 12 یا 22 یا 18 کشور میشوید، گیر میافتید. مثل تار عنکبوت است.»
او ضافه کرد: «وقتی که شما با یک کشور توافق داشته باشید، اگر با ما درست رفتار نکنند برایشان چیزی به نام فسخنامه میفرستیم.»
او در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: «من اخیراً آمریکا را از برنامه سازمان ملل برای نظارت جهانی بر سیاستهای پناهندگان و مهاجران خارج کردم. آنها برنامهای برای برداشتن مرزها دارند. من اخیراً درباره آن شنیدم، گفتم یعنی چه؟ گفتند هیچ مرزی در کار نیست، همه میتوانند وارد شوند.»
ترامپ گفت: «اگر شما ناراحت نمیشوید، من آن برنامه را رد کردم. به آنها گفتم ما نه تنها برنامه بدون مرز شما را نمیخواهیم خواستار قویترین مرزهایی هستیم که دیدهاید. آمریکا کشور دارای حاکمیت است. ما خودمان قوانین مهاجرتمان را تعیین میکنیم. به حرفهای بوروکراتهای خارجی گوش نمیدهیم. به حرفهای کشور دیگر گوش نمیدهیم تا بگویند چطور باید سیاستهای مهاجرتیمان را پیش ببریم.»
ترامپ در بخش دیگری از این سخنرانی بار دیگر به انتقاد از توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ (برجام) پرداخت و آن را «فاجعهای تمامعیار» توصیف کرد. وی ضمن طرح ادعاهای نخنما شده گذشته گفت: «برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاحهای اتمی، من اخیراً از تأیید فاجعهای موسوم به توافق هستهای ایران خودداری کردم. فاجعهای تمام عیار!»
سیاست راهزنی
ترامپ در ادامه گفت: «ما به آنها ۱۵۰ میلیارد دلار دادیم. اما حالا نکته اینجا است. ما 1/8 میلیارد دلار پول نقد به آنها دادیم! این پول نقد آنقدر زیاد بود که آنها مجبور شدند از کشورهای دیگر کمک بگیرند، چون ما به اندازه کافی پول نقد نداشتیم.»
ترامپ گفت: «در واشنگتن دیسی، آنها هواپیماها را با پول نقد پر کردند. باورتان میشود، رئیسجمهوری همچین قدرتی داشته باشد؟من نمیخواهم هرگز این را امتحان کنم.»
رئیسجمهور آمریکا اضافه کرد: «باورتان میشود رئیسجمهور این قدرت را داشته باشد که بوشلهای پر از پول نقد را برای ایران بفرستد؟ 1/8 میلیارد دلار را احتمالاً برای آزادی گروگانها فرستادند. خیلی غمانگیز است. ما این کار را انجام نمیدهیم. ما این کار را دیگر انجام نمیدهیم.»
ترامپ بارها برجام را فاجعهای تمام عیار نامیده است و در مقابل کارشناسان به صداقت او در این فقره شک دارند. آنها در چرایی این تردید میگویند اگر رئیسجمهور آمریکا راست میگوید و برجام را فاجعهای تمام عیار برای آمریکا میداند چرا از آن خارج نمیشود؟!
ضمن آنکه در یک تئاتر آمریکایی نقشها این چنین تعریف شده است که ترامپ دائما نسبت به برجام این گونه سخن بگوید و حتی دم از خارج شدن از این توافق بزند و از طرف دیگر همیشه مشاورانی هستند که در میانه عصبانیت رئیسجمهور آمریکا بانی خیر! میشوند و او را از این اقدام منصرف میکنند اما این احتمال همچنان برای نوبت بعد زنده نگه داشته میشود.
از طرف دیگر ترامپ بابت پرداخت بدهی کشورش به جمهوری اسلامی ایران آن هم پس از گذشت چندین دهه و البته بهصورت ناقص (بدون دادن کل سود آن) اظهار تاسف میکند. به عبارتی او همان سیاست راهزنی و گردنهگیری را بهتر میداند.این در حالی است که تمام سودی که از بابت ماندن چند دههای پول کشورمان در آمریکا باید به ایران پرداخت میشد نیز کامل پرداخت نشد.
از این سو دولت ایران هم جاسوس دستگیر شده آمریکایی را آزاد کرد و او پس از مراجعت به آمریکا علیه ایران طرح شکایت کرد. در حالی که با جرمی که مرتکب شده بود دست کم حبس ابد یا حبس طولانی مدت به او تعلق میگرفت. سیاستهای خصمانه آمریکا در زمینههای مختلف از جمله موضوع حبس چندین دههای پول ایران است که باعث شده است تا این کشور در نظر ایرانیان غیرقابل اعتماد جلوه کند.