معاون وزیر نیرو:
وزارت نفت با تحویل گاز به نرخ صنعتی 17 نیروگاه کشور را به تعطیلی کشاند
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: اخیرا وزارت نفت با برداشتی که از قانون داشته اعلام کرد که نرخ تحویل گاز به نیروگاههای تولید پراکنده باید با تعرفه صنعتی محاسبه شود و با این محاسبات جدید، 17 نیروگاه کشور را به تعطیلی کشاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، هوشنگ فلاحتیان در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی برق ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اخیرا وزارت نفت با برداشتی که از قانون داشته اعلام کرد که نرخ تحویل گاز به نیروگاههای تولید پراکنده باید با تعرفه صنعتی محاسبه شود و با این محاسبات جدید، تعداد 17 نیروگاه را در سراسر کشور به علت بدهی با قطع گاز به تعطیلی کشاند.
وی تصریح کرد: مذاکراتی با مجموعه وزارت نفت و هیئت دولت داشتیم و قرار شد در هفتههای آتی تدابیری در دولت اندیشیده شده و در قالب آیین نامه اجرایی تبصره 14 قانون بودجه سال 96، این موضوع تعیین تکلیف شود و با صحبتهایی که شده، نرخ گاز واحدهای تولیدپراکنده به نرخ قبلی بازمیگردد.
معاون وزیر نیرو میزان ظرفیت بهرهبرداری شده نیروگاههای تولید پراکنده را حدود 800 مگاوات اعلام کرد و گفت: حدود 2700 مگاوات قرارداد خرید تضمینی برق با سرمایهگذاران نیروگاههای تولید پراکنده منعقد شده و افزایش ظرفیت در بخشهای DG و CHP را به عنوان یک پدافند غیرعامل در برنامه داریم.
فلاحتیان با اشاره به اینکه نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته رشدی 30 درصدی از نظر استقبال و حضور شرکتهای مختلف داشت افزود: فرصتی مناسب برای تعامل بین شرکتهای خصوصی ایرانی و خارجی است که افزایش آمار بازدیدکنندگان در نمایشگاه امسال و همچنین برگزاری نشستهای تخصصی با حضور فعالان بخش خصوصی موید این امر است که از این ظرفیت نمایشگاه بهره خوبی گرفته شده است.
وی با بیان اینکه «وزارت نیرو 30 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد»، گفت: حدود 30 هزار میلیارد تومان نیز در مجموع به بانکها، موسسات دولتی و همچنین بخشهای خصوصی بدهکاریم که درخصوص بخشی از این بدهی که قابلیت تهاتر با مطالبات دولتی دارد مذاکراتی در حال انجام است تا در صورت کسب موافقت نهادهای مسئول، بتوانیم با تهاتر بدهیها به دولت با مطالبات از دولت، بخشی از مسائل مالی وزارت نیرو را حل کنیم.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: قیمت تمام شده تولید هر کیلووات ساعت برق بدون احتساب هزینه سوخت، حداقل 100 تومان است در حالی که حدوداً زیر 70 تومان در هر کیلووات ساعت از مردم بابت مصرف برق دریافت میشود و این اختلاف 30 تومانی، به طور مستمر به بدهکاریهای ما میافزاید.
فلاحتیان با بیان اینکه «صنعت برق سالانه سه میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی دارد»، افزود: میتوان در صورت حل مشکلات صنعت برق و توجه بیشتر به ظرفیتهای این صنعت، سالانه 20 میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت برق داشت.
وی در پایان گفت: به شرکتهای داخلی که تمایل به سرمایهگذاری در بخش نیروگاهی دارند توصیه اکید میکنم که با تشکیل شرکتهای سهامی عام و استفاده از سرمایههای خرد مردم و به جریان انداختن نقدینگی ریالی موجود در کشور در بخش تولید در صنعت برق، هم خود در مسیر سرمایهگذاری و جذب پول موفق عمل کنند، هم به جذب سرمایه و رونق صنعت برق کمک کنند و هم با اینکار اقتصاد جامعه را در بخش تولید تقویت کنند.