از سوی وزیر صنعت در صحن مجلس عنوان شد
تازهترین بهانه برای توجیه حقوقهای نجومی/ شرکتهای پرداخت کننده دولتی نیستند!
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه علنی دیروز مجلس در حالی از زیر بار حقوقهای نجومی پرداخت شده در چند شرکت با بهانه اینکه این شرکتها دولتی نیستند شانه خالی کرد که بررسیها نشان میدهد شرکتهای فوق شبه دولتی و به عبارتی خصولتی هستند و مدیران و خطومشی این واحدها را دولت مشخص میکند.
محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت صبح دیروز در پاسخ به سؤال نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه مبنی بر اینکه چرا با مدیران صنایع فولاد مبارکه، ذوبآهن، مس و آلومینیوم که حقوقهای نجومی دریافت کردهاند برخورد نکردهاید، اظهار داشت: درباره 4 شرکتی که گفتند حقوق نامتعارف و یا نجومی داشتند باید بگویم هیچ کدام از این شرکتها دولتی نیستند.
وی افزود: در شرکت ملی فولاد دولت 20 درصد سهم دارد و سایر این شرکتها نیز متعلق به سایر دستگاههای مختلف صندوقها و بخش عموم از طریق بورس است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین تصریح کرد: در شرکت ذوبآهن دولت حتی یک درصد سهم هم ندارد و عمده سهام آن متعلق به شستا و صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی است.
نعمتزاده در ادامه یادآور شد: ما در هیچ کدام از آییننامهها و حقوقها هیچگونه دخالتی نداشتیم لذا با توجه به مباحثی که در جامعه پیش آمد و بررسیهایی که دولت صورت داد به این جمعبندی رسیدند که شرکتهایی که صندوقها در آن سهیم هستند و سهام عدالت در آنها است یا برخی دیگر از دستگاههای دولت یا نیمهدولتی در آنجا سهم دارد در قالب مقررات مصوب قرار بگیرند و سقفی که تعیین شد را ابلاغ کردیم و همه شرکتها هم قبول کردند.
نعمتزاده در ادامه خاطرنشان کرد: از 300 و چند موردی که درباره حقوقهای نجومی مطرح شد باید بگویم که جالب است بعد از بررسی کاملی که انجام شد حتی یک مورد هم در وزارت صنعت معدن و تجارت و سازمانهای تابعه آن نداشتیم.
وی ادامه داد: بالاترین حقوق ما در این وزارتخانه زیر 20 میلیون تومان بوده بنابراین گزارشات آن هم موجود است.
نعمتزاده
گزارش کذب به مجلس داده است
نادر قاضیپور نماینده ارومیه در جریان بررسی سوالاتش از محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: تا سال 1400 و بر اساس برنامه پنجساله ششم توسعه باید تولید فولاد در کشور به 54/66 میلیون تن افزایش پیدا کند که طبق استراتژی توسعه صنایع کشور حداقل تا آخر سال 94 باید به 47/63 میلیون تن میرسیدیم.
وی افزود: طبق این برنامه باید 9 میلیون تن آن صادر میشد که با عملکرد بسیار بد، ضعیف و جانبدارانه هنوز موفق نشدهایم که کل مصرف داخلی را تولید کنیم چه برسد به اینکه صادرات را افزایش دهیم.
نماینده ارومیه با انتقاد از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فولاد یعنی زیرساخت توسعهای کشور اما امروز تنها 5 تن تولید داخل داریم که هزینه بسیار زیادی به دنبال دارد.
قاضیپور تأکید کرد: باید حداکثر استفاده از مواد اولیه و منابع داخلی در مراحل مهندسی و احداث مورد توجه قرار میگرفت اما در سال 92 شاهد بودیم که شما 5 نفر را به عنوان مدیرعامل و سرپرست سازمان ملی فولاد عزل و نصب کردید.
وی با اشاره به طرحهای دولت نهم و دهم گفت: گزارشی از طرحهای در دست احداث دولت احمدینژاد در کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد که انتظار داشتیم شما با سابقه کاری که دارید و حداقل هزینه و زیان طرحها را به سرانجام برسانید اما اوضاع برعکس شد.
قاضی پور تأکید کرد: در جهان ایجاد کارخانه فولاد با ظرفیت 5 میلیون تن صرفه اقتصادی ندارد اما شاهد هستیم در ایران اسلامی به دلیل پایین بودن دستمزد کارگران و ارزان قیمت بودن مواد اولیه کارخانههای فولاد با ظرفیت 2/5 میلیون تن بدون سود و زیان احداث میشود.
وی با انتقاد از وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: دادن اخبار کذب به مجلس جرم است و بنده میتوانم با استناد به ماده 206 آئیننامه داخلی شما را به قوه قضائیه معرفی کنم، چرا که شما 3 سهام مدیریتی دارید.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به حقوقهای نجومی در زیرمجموعههای وزارت صنعت و معدن گفت: نباید موضوع برداشتهای غیرمجاز و حقوق نجومی فراموش شود بلکه باید پرداختها پیگیری شود.
وی متذکر شد: حتی مراجع تقلید به حرام بودن حقوقهای نجومی تاکید کردند، ما موضوع را طی نامهای از شما پیگیری کردیم چرا که مدیر فولاد مبارکه اصفهان که در چند شرکت عضو هیئت رئیسه است، طی سالهای 93 و 94 حقوقهای نجومی دریافت کرده است، اما تاکنون پاسخی از شما دریافت نکردهایم.
قاضیپور ادامه داد: مدیرعامل فولاد مبارکه حقوق پایهای برابر 36 میلیون تومان دارد که شما در گزارشی به کمیسیون صنایع عنوان کردید این فرد تنها 3 میلیون دریافتی دارد.
وی اضافه کرد: آیا در اصفهان خانمهای باسواد کم است که مدیرعامل ذوبآهن اصفهان همسرش را به عنوان مشاور انتخاب کرده است، این عزل و نصبها باعث پرداخت حقوقهای نجومی میشود.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس عنوان کرد: مدیرعامل فولاد مبارکه همزمان در چند شرکت عضو هیئت مدیره است به طور نمونه عضو هیئت مدیره یک موسسه خیریه است که چندین شرکت هلدینگ را تحت پوشش دارد چرا به موضوع حقوقهای نجومی در اصفهان رسیدگی نمیشود؟
وی ادامه داد: بسیاری از فرزندان شهدا، ایثارگران شاغل در ذوبآهن درخواست اعمال آئیننامه استخدامی فصل 16 را دارند اما شما این موضوع را قبول نکردید.
نماینده ارومیه در مجلس تصریح کرد: بیمه عمر و حوادث بازنشستگان ذوبآهن همچنان بلاتکلیف است، پس چرا رسیدگی نمیکنید؟!
گفتنی است نمایندگان مجلس با 72 رأی منفی سوالات نادر قاضیپور نماینده ارومیه از وزیر صنعت، معدن و تجارت را وارد ندانستند.
آیا این شرکتها واقعا خصوصی هستند؟!
در حالی نعمتزاده در صحن علنی مجلس شرکتهایی که مدیران آن حقوقهای نجومی دریافت کردهاند را شرکتهای غیردولتی خوانده است که به گفته کارشناسان «فولادسازان بزرگي چون ذوبآهن اصفهان، مجتمع فولاد مباركه و فولاد خوزستان از حالت دولتي به شركتهاي شبهدولتي (در اصطلاح بازار خصولتي) درآمدهاند.»
بر اساس گفته کارشناسان «مديران و خط مشي اين واحدها را دولت مشخص ميکند در حاليكه قرار بر اين بوده تا بخش خصوصي (سهامداران) صاحبان اين واحدها باشند و بر اساس نگاه و منطق بخش خصوصي اداره شوند. با وجود این هدف، عمده سهام اين شركتها توسط سرمايهگذارهاي بزرگ دولتي (مانند تامين اجتماعي) خریداری شد. همین موضوع نیز شركتهای یاد شده را در شكلگيري ساختار خصوصي واقعي و كارآمد ناتوان کرده و نتيجه این شده است که با وجود اجرای خصوصیسازی، همچنان این روح مدیریت دولتی است که در این واحدهای تولیدی حکمرانی میکند و انتظار و تکیه دولت از چنين واحدهايی همچنان ادامه دارد و غير قابل انكار است.»
از سوی دیگر در حالی نعمتزاده دیروز در صحن علنی مجلس وزارت صنایع را از پرداخت حقوقهای نجومی مبرا کرد که وی تیرماه سال گذشته اعلام کرده بود «به نظر ما نیازی به این همه سر و صدا نبود و وجود چنین حقوقها و فیشهایی مرسوم است.»
نعمتزاده همچنین دی ماه سال گذشته در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی به دیدار خود با رئیس سازمان بازرسی کل کشور اشاره کرد و توضیح داد: یکی از بحثهایی که پیش آمد بحث حقوقهای نجومی بود که وی گفت؛ در این زمینه ما هیچ موردی را خلاف مقررات نیافتیم و اگر شخصی بیشتر گرفته بر اساس نظامبندی بوده است ولی از لحاظ قانون و مقررات خلافی نیست.
وزیر صنعت اعلام کرد: به خاطر این افراد کل کشور را به هم ریختهایم و از صبح تا شب به دنبال خلافکارانیم که پس بدهند فقط به خاطر اینکه 2 میلیارد تومان را پس بدهند، آیا کشور گیر این 2 میلیارد تومان است؟ نعمتزاده بیان داشت: خودمان را سرگرم این مسائل کردهایم و از مسائل اصلی کشور مانند صادرات، عمران، آبادی، توسعه، اشتغال و رونق دور شدهایم گرچه دلمان میخواهد به این مسائل رسیدگی کنیم ولی زمانی که درگیر مسائل پیش پا افتاده هستیم به این امور نمیرسیم.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان مجلس نحوه تعیین استانداردهای دارویی، کالاها و تجهیزات پزشکی، نظامی و انرژی هستهای را مشخص کردند.
خبر دیگر این که طرح عادی تامین امنیت برگزاری مراسمات در نشست دیروز مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
مجلسیها همچنین با یک فوریت لایحه افزایش سهام ایران در هجدهمین دور افزایش سرمایه موسسه بینالمللی توسعه از موسسات وابسته به گروه بانک جهانی موافقت کردند.
رئیسجمهور
پاسخگوی مطالبات باشد
سید احسان قاضیزاده هاشمی نماینده فریمان در نطق میان دستور خود گفت: رئیسجمهور منتخب ضمن درک پیامهای جامعه که در عرصه کارزارهای انتخاباتی مطرح شد باید با همت مضاعف فصل جدیدی از اقدام و عمل، کار و پاسخگویی به مطالبات عینی مردم را آغاز کند.
محمدجواد جمالی نوبندگانی نماینده فسا نیز در نطق خود اظهار داشت : منتخبان انتخابات 29 اردیبهشت قدردان رأی مردم بوده و فارغ از مسائل جناحی و گروهی تمام هم و غم خود را برای حل مشکلات آنها صرف کنند.
علی نجفی خوشرودی عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس نیز با بیان اینکه در تشکیل کابینه جدید صدای مردم شنیده شود از دولت درخواست کرد لایحه جامع مقابله با بیکاری را به مجلس ارائه کند.
محمدجواد ابطحی نماینده خمینیشهر نیز با درخواست از رئیسجمهور مبنی بر عمل به وعدههایش درباره اشتغال 955 هزار نفری گفت: مشکل امروز کشور، واریز نشدن درآمدهای پتروشیمی، کاسپینها و ثامنالحججها است.