سایه سنگین وحشت در انگلیس /آمادهباش کامل به تاسیسات هستهای هم رسید
به دنبال وقوع اولین حمله گروه تروریستی داعش به انگلیس وحشت از ادامه حملات تروریستی، مقامات امنیتی این کشور را مجبور کرده در فرودگاهها و مراکز هستهای این کشور هم وضعیت آماده باش اعلام کنند.
انگلیس که زمانی با سیاست «تفرقه بینداز حکومت کن» بسیاری از کشورها را به آشوب کشانده و مستعمره خود ساخته بود این روزها به شدت دچار بحران و آشوب چند جانبه در داخل مرزهای خود شده است. دوم فروردین ماه اولین حمله تروریستی داعش در مقابل پارلمان انگلیس با چند کشته و دهها مجروح به ثبت رسید. وحشت از ادامه حملات تروریستی تمامی فرودگاهها، تاسیسات هستهای و مراکز حساس انگلیس را در وضعیت آماده باش امنیتی قرار داده و همزمان «ترزا می»، رسما فرمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را امضا کرده است. در گیر و دار این بحرانها وزیر اول اسکاتلند هم بار دیگر خواستار جدایی این منطقه از انگلیس شده است.
آمادهباش امنیتی
دوم فروردین ماه بود که «خالد مسعود» وابسته به گروه تروریستی داعش به عابران روی پل وست مینیستر در مقابل پارلمان انگلیس حمله کرده 4 نفر را با خودرو زیر گرفت و کشت و40 نفر را نیز زخمی کرد. به گزارش رسانههای محلی، فرد مهاجم با خودروی خود عابرانی را که در پیادهروی «پل وستمینستر» در حال حرکت بودند، زیر میگرفت و پس از کوبیدن خودروی خود به حصارهای اطراف ساختمان مجلس با چاقو یک مأمور پلیس را هم کشت. خود وی نیز به دست مامورین امنیتی کشته شد. به نوشته روزنامه «تلگراف»، «خالد مسعود» سالهای گذشته به دلیل ظن نیروهای امنیت داخلی انگلیس به ارتباط وی با تروریستهای القاعده، زیر نظر بود. «ترزا می» در سخنانی در مقابل دفتر نخستوزیری انگلیس ضمن «بیرحمانه» و «شیطانی» توصیف کردن این حمله گفت «انتخاب پل وستمینستر برای انجام این حمله حاکی از تلاش مهاجم برای هدف قرار دادن ارزشهای دموکراتیک این کشور بوده است.»
وحشت ناشی از این حملات تروریستی و همزمان انتشار اخباری مبنی بر دستیابی تروریستها به روشهایی برای عبور از بازرسیهای ایمنی فرودگاهها، دستگاههای امنیتی انگلیس را مجبور کرده که در فرودگاهها و مراکز حساس نظامی و هستهای کشور اعلام آمادهباش کنند.«دیلیتلگراف» نوشته: «به فرودگاهها و تأسیسات هستهای انگلیس گفته شده به دلیل افزایش تهدیدها علیه سامانههای امنیتی الکترونیکی، آمادگی خود را برای دفاع در برابر حملات تروریستی بیشتر کنند.»
مطابق این گزارش، داعش و سایر گروههای تروریستی، روشهایی برای جاسازی مواد منفجره در لپتاپها و گوشیهای موبایل یافتهاند که میتواند «روشهای بازرسی امنیتی در فرودگاهها» را دور بزند. بر اساس همین اطلاعات است که انگلیس و آمریکا در روزهای گذشته از مسافران شماری از کشورها خواستهاند از حمل لپتاپ و وسائل الکترونیکی در پروازها خودداری کنند. به علاوه، بیم آن میرود که هکرهای کامپیوتری در حال تلاش برای دور زدن تدابیر امنیتی نیروگاههای هستهای باشند. مقامهای دولتی انگلیس هشدار دادهاند که تروریستها، جاسوسهای خارجی و فعالان حملات سایبری در حال بررسی امکان سوءاستفاده از آسیبپذیریهای دفاع اینترنتی در صنایع هستهای هستند.
بازگشت 400 تروریست
به انگلیس
خبرهای دیگری نیز از اوضاع نابسامان امنیتی انگلیس منتشر شده که وحشت مقامات این کشور را دو چندان کرده است. براساس گزارشها بیش از 400 انگلیسی که به تروریستها در سوریه و عراق ملحق شده بودند به انگلیس بازگشتهاند و خطر وقوع حملات تروریستی بیشتر در انگلیس وجود دارد. مقامات امنیتی انگلیس بر این باورند که خطر رو به رشدی برای حملات با سلاح گرم یا بمبگذاری مانند آنچه در بلژیک و فرانسه روی داد، در این کشور نیز وجود دارد.
در همین رابطه یکی از کارشناسان امنیتی انگلیس به اسکاینیوز گفته «این افراد بازگشته از عراق و سوریه که صحنههای مبارزه را از نزدیک مشاهده کرده و آموزشهایی برای استفاده از سلاح داشتهاند با این اطلاعات و تجربه به بریتانیا بازمیگردند که این مسئله چالشی برای پلیس و نیروهای امنیتی خواهد بود.»
برگزیت
همزمان با افزایش تهدیدات تروریستی در سراسر انگلیس، «دونالد توسک»، رئیس شورای اروپا نیز ( ٩ فروردین، ٢٩ مارس) تایید کرد، نامه اعلام قصد انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا را دریافت کرده است. «ترزا می»، نخست وزیر انگلیس، نامهای حاوی اعلام قصد کشورش در استفاده از ماده 50 معاهده اتحادیه اروپا راجع به ترک عضویت کشورهای عضو را رسما امضا کرد.اما خود این خبر نیز به کشمکش دیگری در انگلیس منجر شد و هزاران نفر از معترضان با برپایی تظاهراتی در شهر لندن با خروج از اتحادیه اروپا مخالفت کردند. شرکت کنندگان در این تظاهرات، پرچمهای اتحادیه اروپا را به اهتزاز درآوردند و شعارهایی در مخالفت با برگزیت سردادند.