استاد اقتصاد:
دانش مقاومسازی اقتصاد در غرب به دانشجویان ایرانی منتقل نمیشود
یک استاد اقتصاد دانشگاه با اشاره به اینکه 12 نظریه علمی درباره مقاومسازی اقتصاد در دنیا تدریس میشود، اظهار داشت: این علوم به دانشجویان ما منتقل نمیشود.
به گزارش تسنیم، عادل پیغامی در همایش اقتصاد مقاومتی، پیوند فرهنگ، سیاست و اقتصاد که دیروز در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: بیهویتی و بیروحی در تک تک لایههای زیستی مردم قابل مشاهده است به عنوان مثال دانشگاههای ما در حوزههای میانرشتهای فعالیت به خصوصی نداشتهاند در حالیکه در آمریکا به عنوان کشور متخاصم ایران 90 درصد از فارغالتحصیلان در حوزههای میان رشتهای دارای مدرک هستند.
استاد اقتصاد دانشگاه خاطر نشان کرد: در دانشکدههای اقتصاد ما نه تنها فرهنگ و سیاست تدریس نمیشود بلکه همان موضوع اقتصاد هم به درستی خوانده نمیشود. امروز در خود غرب 12 تئوری مقاومسازی اقتصاد تدریس میشود اما این علوم به دانشجویان ما منتقل نمیشود.
وی ادامه داد: امروز عدهای در حوزه علمیه در مورد پول و بانک بحثهایی را ارائه میکنند اما باید گفت تا زمانی که موضوع پول به درستی حل نشده است صحبت از بانک بیهوده است. پیغامی تاکید کرد: مشکل در اقتصاد مقاومتی الفاظ تکنیکال نیست بلکه مسئله اصلی روح و جان به کار رفته در آنهاست. برای تزریق روح واقعی و بومی در اقتصاد باید از افرادی استفاده شود که به درستی این بطن و فهم تاریخی را دریافته باشند.
دولت کلید رفع مشکلات اقتصادی را به عکس چرخاند!
یک اقتصاددان دیگر نیز در این همایش گفت: کلید حل بسیاری از مشکلات و تنگناها در دست دولت است اما در موارد زیادی این کلید را بهعکس چرخاندهاند.
مسعود درخشان تأکید کرد: متأسفانه دولتمردان دستگاههای اجرایی و دستگاههای برنامهریزی ظرفیتهای لازم را برای اجرای رهنمودهای رهبری دارا نیستند. برای اثبات این مدعا باید نگاهی به فعالیتهای انجام شده در سالهای گذشته بیندازیم و از خود بپرسیم که؛ آیا الگوی مصرف اصلاح شده است؟ آیا سبک زندگی در راستای نظام اسلامی تغییر یافته است یا آنکه نتایجی کاملاً بهعکس آنچه هدفگذاری شده محقق شده است؟
استاد دانشگاه امام صادق افزود: بهعنوان مثال در حوزههای نفت و گاز از شرکتهای خارجی برای حضور در ایران دعوت شده است. نکته جالب آنجاست که اتفاقاً این دعوت در حوزهای انجام شده است که دانش و توان مهندسان ایرانی برای برطرف کردن نیازهای داخلی کفایت میکرد.
درخشان با اشاره به اینکه در کارنامه عملکرد سال جاری دولتمردان موضوع دعوت از شرکتهای خارجی در حوزههایی مثل نفت و گاز نمره منفی میگیرد، گفت: کلید حل اکثر مشکلات و تنگناهای اقتصادی در دست دولتهاست اما به نظر میرسد در بسیاری از موارد این کلید را بهعکس چرخاندهاند به نحوی که منجر به تشدید موانع و تنگناهای قبلی شده است.
این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه هیچ سازوکار خودکاری برای رفع این تنگناها به غیر از عمل خود دولتمردان وجود ندارد تأکید کرد: سؤال این است که؛ کدام جنس از دولتمردان و با کدام ویژگیها میتوانند در راستای رفع این تنگناها برای نظام اسلامی قدم بردارند؟
وی ادامه داد: به نظر میرسد پاسخ این است که تنها افرادی میتوانند در این حوزه موفق باشند که به ظرفیتهای داخلی تکیه کرده، محرومیتزدایی را راه و رسم زندگی خود قرار داده، شجاعانه مقابل نظام سلطه ایستاده و از ظرفیتهای نظام اسلامی به صراحت دفاع میکنند.
قرائتهای لیبرالی و مارکسیستی ۲ چالش اقتصاد مقاومتی است
رئیس این همایش نیز تأکید کرد: دو چالش اقتصاد مقاومتی قرائتهای لیبرالی و مارکسیستی از آن میباشد به همین دلیل برای عبور از این چالشها باید به موضوع اقتصاد مقاومتی عمق تاریخی بدهیم تا نگاه درست و دقیق به آن شکل گیرد.
موسی نجفی عنوان کرد: اگر اندیشه تحریم در مرحله جنبش ریشه اقتصاد مقاومتی بوده است برای مرحله تمدنی که هم اکنون در آن قرار گرفتهایم باید از اندیشهورزی در مقیاس گسترده کمک بگیریم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه برای وارد کردن اندیشه اقتصاد مقاومتی در زندگی روزمره مردم باید سه عنصر فرهنگ سازی، مقدسسازی و استفاده از روشهای هنری در دستور کار قرار گیرد گفت: نمونههای تاریخی مانند دوران مشروطه به خوبی ضرورت به کارگیری این سه مفهوم را برای تحقق موضوعات تمدنی اثبات میکند.
وی تاکید کرد: تا ابعاد اقتصاد مقاومتی برای مردم تبیین نشود اکتفا کردن به چند آمار کلی و بهرهبرداری از چند پروژه نمیتواند نتیجه قابل توجهی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی داشته باشد.